Забременели след ин витро - Тема 43

• 108 520
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
  • Пловдив
В този ред на мисли, аз пък се замислих за Б12 и Фолиевата киселина - след колко часа прием на Еутирокс е желателно да ги пием?

# 421
В този ред на мисли, аз пък се замислих за Б12 и Фолиевата киселина - след колко часа прием на Еутирокс е желателно да ги пием?

Начев ми е казал два часа, но аз приемам след 4 часа.

# 422

Витамините след 6 часа, желязото на отстояние от млечни продукти минимум 4 часа и 8 от Еутирокс. Аз тези правила ги спавах много стриктно по време на бременност, а и сега, защото продължавам с Еутирокса.

# 423
Момичета при мутация в МТХФР гена, Неофолик мета ли приемате, или някаква друга марка на метил фолат? Например топ фолат, или нещо подобно?

# 424
Аз пия нео фолик мета по 1 табл. и го усвоявам много добре, даже ми е малко над горната граница фолата - при само една табл. на ден

# 425
Въпрос към момичетата, правили БХС в Надежда - след колко време бяха готови резултатите и излизат ли онлайн при останалите изследвания?
Случвало ли се е на някоя да я върнат от ФМ, защото бебо бил малък още? Вчера бях при д-р Панайотова, 12+2 г.с., каза че било малко бебето, и защото съм по-пълна не се виждало хубаво.  Отложи ме за 28-ми.
Трябва да направя и изследване с глюкоза.
Общо взето дадох само кръв за БХС и си тръгнах съкрушена, даже не успях да си задам и въпросите, които имах....
Задължително ли е да имам гестационен диабет, заради това, че кг. са повече?

# 426
  • София
Въпрос към момичетата, правили БХС в Надежда - след колко време бяха готови резултатите и излизат ли онлайн при останалите изследвания?
Случвало ли се е на някоя да я върнат от ФМ, защото бебо бил малък още? Вчера бях при д-р Панайотова, 12+2 г.с., каза че било малко бебето, и защото съм по-пълна не се виждало хубаво.  Отложи ме за 28-ми.
Трябва да направя и изследване с глюкоза.
Общо взето дадох само кръв за БХС и си тръгнах съкрушена, даже не успях да си задам и въпросите, които имах....
Задължително ли е да имам гестационен диабет, заради това, че кг. са повече?
Гестационния диабет се развива доста по-късно от 12г.с., за това и ОГТТ се прави след 24г.с.
А защо си дала кръв за БХС като за него трябват и ехографски данни, а ехографа и взимането на кръв трябва да са с разлика не повече от 3 дни (най-добре е да са в един ден)?
Моят първи ехографски скрининг (това,  което наричате (неправилно) ранна ФМ) беше в 13г.с. и 6 дни.
Резултатите от хормоните, които се изследват за БХС се виждат онлайн, но сами по себе си те не означават нищо. Трябва доктора дя ги въведе в програмата, където са твоите данни и тези на бебето. И след това програмата изчислява риск от тризомия.

# 427
Nandin, и аз четох, че не трябва да има такава времева разлика от БХС и ехографския преглед, но Панайотова ме изпрати да дам кръв и и я послушах. Благодаря ти все пак за отговора.
Ако пак ми каже, че пак нещо не е както трябва, ще ида на друго място.

# 428
Да на гладно е, днес правих глюкозен толерантен тест и там са високи стойностите, много съм притеснена 6,15, глюкоза 2 11,80 глюкоза 3 още не ми е излезнала, ще пиша по късно. В 10 на седмица съм и аз също съм по пълна и винаги съм съм била.

# 429
  • София
Да на гладно е, днес правих глюкозен толерантен тест и там са високи стойностите, много съм притеснена 6,15, глюкоза 2 11,80 глюкоза 3 още не ми е излезнала, ще пиша по късно. В 10 на седмица съм и аз също съм по пълна и винаги съм съм била.
Ограничи въглехидратите, без да ги спираш напълно. Наблегни на месо и зеленчуци, но на малки порции.
Вземи си глюкомер и мери кръвната захар преди ядене и 1 час след ядене

# 430
Третата захар ми е 5 което ме успокои, но моя доктор иска да ме праща на ендокринолог заради високата на 1 вия час

# 431
Момичета, как ви изглежда резултата от БХС?

free-beta hCG - 48,11 IU/l
PAPP-A - 2,93 IU/l

# 432
  • София
Момичета, как ви изглежда резултата от БХС?

free-beta hCG - 48,11 IU/l
PAPP-A - 2,93 IU/l
Тези резултати сами по себе си нищо не означават.
Трябва да се впишат в програмата с нвоите данни и тези на бебето и тя да изчисли риска

# 433
  • В сърцето на любимия човек
Подкрепям думите на Нандин.
Освен това много зависи точно в коя седмица и ден са направени, неслучайно между ефографския скрининг и кръвните изследвания трябва да има не повече от 3 дни разлика.
Иначе самостоятелно единствено РАРР а може да даде някаква информация относно евентуален риск от прееклампсия. В случая стойността му е добра и не показва такъв риск. Стойности под 1 могат да се интерпретират като евентуален риск и то в комбинация с възраст, тегло, съпътстващи заболявания или фамилна обремененост

# 434
Здравейте,
Опитвам се да открия информация отностно педиатрите в София, но всичко което откривам е доста старо като данни.
Знам, че не е тук мястото, но моля който има информация да ме насочи към подходящата тема.
Благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт