Забременели след ин витро - Тема 43

• 107 719
  • 738
  •   2
Отговори
# 525
Оххх, Буена при теб няма лесно! Пожелавам ти този един месец да мине бързо и изобщо да не го усетиш! Ама то не останало Simple Smile
За клексан 0,6 си спомням, че Герда беше се запасила и предлагаше.
Аз няма да се оплаквам, вече официално съм в 4-ти месец и чакам Коледно бебе, все още неизвестно мома или момък ще е. За момента няма проблеми, ама викам пу-пу, че да не дърпам онзи за опашката. Аз съм на Фракси 0,4 и тези буци ме побъркват. От клексана получават ли се? Да знам дали да питам за разрешение да го сменя с клексан... или отново е до организъм?

# 526
Буена, стискай кълки, още малко остана! Пожелавам да няма повече проблеми и раждането да е леко!

# 527
Ей, Буена, къде се изгуби, радвам се, че те виждам най-сетне и тук Blush Съжалявам за усложненията, тези добавки, дето ги пиеш ми се струват мноого, остава ли ти време да се храниш изобщо? Аз май в последно време се убедих, че колкото повече се мъкна по лекари и колкото повече лекарства ми изписват, само повече ме тровят (но тук само за себе си говоря). Пример - хемоглобина бил нисък и ми изписва феро фолгамма (с конски дози фк и желязо вътре) без да имам ЖДЯ, а фк ми е на горна граница, ако бях почнала да го пия щях да предозирам с желязо, което е опасно, също и с фк, което също не е добре. Наскоро на своя глава си спрях и АП, защото освен, че (според мен е вреден за бебето), никаква полза нямам от него - нямам тромбофилия, а само ми докарва страшни кръвоизливи от носа. Та сега пия само Огестан отвреме навреме (едно хапче на ден), а когато не пия огестан взимам по една табл Омега 3, когато се сетя взимам В12, защото е на долна граница и вит Д. Вече съм 34 г.с и се чувствам добре, ходя на йога, опитвам да правя упражнения и в къщи , ама съм мързел, понякога и аз съм с безсъние. За себе си съм се убедила, че колкото повече се придържаш към естественото и колкото по-малко лекарства пиеш толкова по-добре, но аз по принцип нямам никакви проблеми нито с ЩЖ, нито  ИР, тромбофилия или кайвото и да е.
А ти още малко трябва да устискаш и ще гушкаш човечето, не остана!
ПП: извини, че те питам, но защо прави емриоредукцията, знам, че ти беше с двечки (аз също, но второто отпадна в 7 г.с)

# 528
Мале Буена, какво си преживяла ти си герой. Пожелавам ти леко раждане. Да се запиша и аз в темата още "леко" бременна в 6 г.с.

# 529
Буена,С желязото как си?
 Рончо, честито и пухкав финал.

# 530
  • София
Ех, че е хубаво да видя толкова много от мацките вече бременни! Рончо, прясна прясна, Честито, дано този оът всипко да е наред Purple Heart
Аз бях с три в началото, всички се бяха хванали, в последствие едно отпадна, а на другото наоравихме ембриоредукция в 12гс, защото първо, имах голямам драма с нивото на Анти Ха, още в 8ма седмица бях вече за доза 0,8, много дърпаха бебоците и беше много опасно да продължи да ми се сгъстява кръвта с тия темпове, освен това на първата фетална на едното видяха трикуспидална регургитация и сенки в мозъка и това вепе съвсем наклони везните за редукция. Сега, с оглед на времето, колкото и да ми е гадно, но това беше вярното решение, даже да беше здраво бебето, даже да нямах проблем с дозите на Клексана, нямаше да се справя. с двуплодна бременност, просто това не е за всеки.
За добавките, няма как да не пия след като знам в какъв дефицит съм на всичко, особено на б12 и вит. Д. Със сина ми не знаех за това, той се роди с белези за недоносеност, въпреки 37мата семдица, развиеаше се забавено, слава Богу навакса, но има огромен проблем със зъбите заради моя дефицит, черох много по върпоса, отървал с е е леко, можеше да има много по сериозни проблеми, включително ментални. От 20 зъба, са му правени 16 и сега пак има 5 пулпита, а някой му паднаха направо. Зъболекарката каза, че зародишите на зъбите се формират 8-10 седмица, аз съм била тогава с критични стойности на б12, но не съм знаела. Сега, дори пиейки по 4 таблетки от 1000мг на ден, съю на долна граница.

# 531
Боже, 4 табл по 1000 мг,при теб дефицита явно е суперголям, аз лятото от 1 табл по 1000 на ден за ок 2-3 мес такова предозиране бях направила ( а също и с вит Е, сигурно и със селен, но него не изследвах), че косата ми почна адски да капе, ама предната докторка най-безотговорно ми каза да си ги пия, без да се сети да ми каже да пусна контрола(това сама се сетих и добре,че го направих иначе щях да си се тровя неопред. време още), без преди това да ме накара да им проверя нивата ... нищо. Поне разбрах, че дори изписването на " безобидни" витамини не е шега работа, защото предозирането е също толкова лошо, колкото и дефицита. Сега слушам само интуицията си май, щото ако чакам на лекарите...Thinking
А при теб е хубаво, че от предната бременност си знаеш слабите места и можеш да вземеш адекватни мерки навреме, това е безценно; само трябва да стиснеш зъбки още малко и да избуташ колкото може по-напред, а после идва ред на друг вид тревоги Joy изобщо нашата свършване няма. Искрено ти съчуствам за вирусите, пренесени от градината, тези градини са необходимо зло, като си помисля, че живот и здраве и мен това ме чака ... Laughing

Последна редакция: нд, 24 юни 2018, 21:42 от Анонимен

# 532
Буена, много се радвам да те “видя” на финалната права. Аз съм Lightworker, ако ме помниш Wink Стискам палци всичко да се нареди по план.
За проблемната бременност те разбирам до болка.
За Б12 не се притеснявай, че е на долна граница. Серумните нива не са показателни, а тези в еритроцитите.
Дори при високите серумни нива по-голямата част са неактивни. Запасите не вършат работа, само новопостъпилият отива до бебето.
Моето бебе вървеше дребно и към седмия месец пиех и аз Прегна ко. До тогава почти нищо не можех да хапна, само макарони и зеленчукови супи. Вечер нищо, толкова ми се гадеше. Е, бебето изобщо не порасна от него, само аз се сдобих с бузи. Пих го около месец. Михова ми се смя и каза, че плацентата освен от вредни неща, предпазва и от полезни, та този протеин най-вече за себе си го пия. Аз само това чаках и го спрях, понеже много ми се гадеше и от него.
Мен ме приеха в 35 г.с. със силни контракции и разкритие 2 см. Сложиха ми терапия за дробчетата. Бях на максимални дози Гинипрал и Изокор. Цялата треперех от тях, но изкарах до 37 г.с.
Иначе от пети месец натам лекувах и аз бактерии в урината, във влагалището, неизлечими гъби си имах до края. Да не говорим, че още в началото ми поставиха диагноза “улцерозен колит”, какъв ужас изживях, понеже майка ми я оперираха преди две години от рак на дебелото черво, а като прочетеш за улцерозен колит по време на бременност и ти идва да се гръмнеш. Ходих на второ мнение, там пък ми предложиха колоноскопия да ми правят след като мина третия месец. Как ли пък не ... пих изписаните хапчета един месец, почувствах се по-добре и ги спрях.
Знам че ти си силна и ще се справиш, още малко и всичкият този зор ще е зад гърба ти, а в ръцете ти - най-голямото щастие.

# 533
  • В сърцето на любимия човек
Буенче - стискай зъби още малко. На мен в 34гс ми сложиха Дексометазон при поредния прием по спешност (бях с летен вирус на фона на контракциите, които ме почнаха още към 16гс). Достраша ги, че ще родя и ми казаха, че е по-добре КК без нужда, отколкото после да се налага сърфактант.

# 534
Здравейте момичета,  моля за мнение/я за пренатест. Предварително благодаря!

# 535
  • София
Мерси много, момичета! Стискам зъби и ходя взеки понеделник на УЗ, да ми е спокойно, че нещата се следят изкъсо. Още 5 седмици трябва да издържа. Лайти, мерси за съвета за Б12, поуспокои ме! Че  все тая долна грабуца ме побърква. Иначе тази бременност хемоглобин под 120 не съм виждала, явно все ока си казва думата приема на б12, защото миналия оът взимах само желязо, но хемоглобина беше 105-110, не повече, а сега към 130 го държа.
Пънче, благодаря ти за съвета за кортикостероидите, другата седмица ще почна курса, днес говорих с Колева пак по тоя въпрос.

# 536
Аз проучвах неинвазивните тестове и правих Пренатест.

# 537
Аз проучвах неинвазивните тестове и правих Пренатест.
Бихте ли споделили малко повече от вашия опит Simple Smile
Аз смятам също да направя, тип 2 вероятно.

# 538
 Има отделна тема. Ако нещо те интересува питай по-конкретно.
Аз обсъдих нещата с моята фетална и избрах този неинвазивен тест. Ака искаш пиши на л.с.

# 539
  • Пловдив
Момичетаааа вчера най после се роди на мама принца. Планово секцио. Божидар то е ясно защо. 3120/50 см е. Вярвайте ми до последно до като легна на операционната маса все си виках ето пак сърцето спряло. Но не Божидар си е Божидар Simple Smile достигнахме второ ниво. Сега да го видим кво ще го правим хахаха

Общи условия

Активация на акаунт