Забременели след ин витро - Тема 43

• 107 684
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Момичета, трябва да е ясно на всички, че има безкрайно много жени, които износват и въобще не разбират, че имат генни мутации, супер високо ТСХ, инфекции и т. н. Никъде и никой не е казал, че при всички, които имат няккаъв проблем, се стига до летален изход за майката или бебето. НО, не се знае кой е изтеглил късата клечка и при кой мутацията ще се отключи и ще нанесе удар. Също както няма гаранция, че една износена успешно бременност без съответната терапия гарантира износването на следваща на същия принцип.

# 616
  • Benelux / Varna
Благодаря момичета за споделеното. Притеснена съм разбира се ще има ли терапия, няма ли да има, но тук наистина като че ли не обръщат внимание на това. Поне 2 пъти питах в клиниката и двата пъти бяха категорично против. Като че ли само гинеколога ми се позамисли, но и той ще реши след консулта с хематолога, а хематолога на какъв кеф ще е не се знае. Гинеколога спомена и за аспирина, незнам ще говорим пак. Аспирин протект става ли да се пие, ако случайно не ми изпишат терапия? Евентуално да си го самоназнача, защото фраксипарин без рецепта е абсурд да се мисли.
Първа бременост ми е и не мога да преценя болките дали са нормални. В острите дни ( обикновено се получава след кратки разходки) са като прорязвания в матката, бодежи. От два дни усещам повече вагинална болка, все едно са ми пъхнали нещо и ръчкат ( затова се замислих дали не е от ехографа или постоянното поставяне на утрогестана 3 пъти на ден вече 9 седмици). Но лежа де, не смея да ходя много.
В края на 5 сед и 6та, когато беше розовото течение на ехографа не видяха хематом.  Видя се миналата седмица в 8 ма, друг гинеколог ме гледа, възможно е да не са го забелязали преди незнам, а може и да е нещо ново. Но факт е, че гинеколога ми не му обърна много внимание.
Благодаря за споделеното за ebay, ще потърся. Търсих , но в амазон, не се сетих за ebay.

# 617
  • София
Първа бременост ми е и не мога да преценя болките дали са нормални. В острите дни ( обикновено се получава след кратки разходки) са като прорязвания в матката, бодежи. От два дни усещам повече вагинална болка, все едно са ми пъхнали нещо и ръчкат ( затова се замислих дали не е от ехографа или постоянното поставяне на утрогестана 3 пъти на ден вече 9 седмици). Но лежа де, не смея да ходя много.

Абсолютно нормални са тези болки и бодежи, които описваш, включително и усещанията във влагалището. Според мен е хубаво да си почиваш, но не и да се залежаваш, защото това води до намаляване на кръвотока към матката. Не се претоварвай, но малко разходки, излизане за кафе не пречат, а ще са добре и за физическата, и за нервната ти система. Има и друго - всяка жена има различен праг на болка. Може твоя да е по-висок и съответно тези неразположения от разтягането на матката да ги усещаш като по-силна болка.

# 618
Здравейте момичета, включвам се с един въпрос. В 17 г.с. съм и тази нощ си усещах корема все едно съм правила коремни преси и имам мускулна треска на корема. Според вас трябва ли да се притеснявам или е нормално?

# 619
  • София
Здравейте момичета, включвам се с един въпрос. В 17 г.с. съм и тази нощ си усещах корема все едно съм правила коремни преси и имам мускулна треска на корема. Според вас трябва ли да се притеснявам или е нормално?

Аз съм 33гс вече и аз също имам понякога това усещане. От разпъването на мускулите и кожата е, това е номалнл, но бъди нащрек да нямаш стягания тип контракции, защото това вече би изисквало повече наблюдение, почивка и медикаменти.

# 620
Имах същите усещания.При мен като цяло бременността не беше особено лека и от рано рано започнаха оплакванията.Непрекъснати болки и контракции имах още от 14г.с,също и бодежи отдолу както някой беше писал.

# 621
Имах същите усещания.При мен като цяло бременността не беше особено лека и от рано рано започнаха оплакванията.Непрекъснати болки и контракции имах още от 14г.с,също и бодежи отдолу както някой беше писал.

И аз бях така. Носех много ниско и накрая умирах от болки във влагалището в определени пози. От началото на осмия месец не можех изобщо да лежа наляво.

# 622
Зорница, аз съм със същата мутация като твоята и на Буена. Нямаше да износя, ако не бях на терапия. До последния момент бях на ръба да вдигаме дозата на Клексан. Както е казала Буена, по-добре на терапия отколкото без нея.
Правилото в медицината в цял свят е да имаш 3 аборта с тази мутация и тогава дават терапия. 😡
Ако имаш възможност да чакаш е Ок, но ако не те съветвам да игнорирал болките и да отидеш на хематолог, ако имаш в семейството хора със сърдечно-съдови проблеми и тромбо истории - ги кажи на доктора.

# 623
Pinky, някои жени усещат контракциите като мускулна треска, следи се дали коремът не се втвърдява, други жени ги описват като предменструални болки.
Моите контракции започнаха около 17 г.с- втвърдяване на корема и понякога стягане, но в кръста, лекарите го обясняват с по-чувствителна матка. С повечко почивка и магнезий добутах почти до финал Simple Smile

# 624
И моите контракции ги усещах като мускулна треска съпроводени с подобна на менструална болка ниско в сланините.Коремът ми ставаше на топка и добиваше странна форма.Моите контракции бяха болезнени и колкото повече напредваше бременността,толкова по-чести и продължителни ставаха.Много се притеснявах да не родя преждевременно и почти никъде не излизах.Така с почивка успях да добутам до 9м.

# 625
Благодаря ви за бързите отговори момичета. Все още не мога да се ориентирам кога са контракции и какво точно са защото ми е първа нормална бременност. Но за всеки случай май ще е добре да започна да приемам магнезий.

# 626
Здравейте и от мен отидох на лекар да види това зацапване защо се появи, когато ме видя на ехограв видя плоден сак но само това , възможно ли е в 7 - ма г . с  седмица да се вижда само това.
Мо жеби апаратурата му не е добра или в този период трябва да се вижда ембрион.

# 627
  • Benelux / Varna
Мирослава, отиди при друг лекар. В 7 седмица би следвало да се вижда ембрион, сърдечна дейност. Гинеколога какво ти каза?

# 628
Аз съм в 6гс+, и видяхме ембриони и сърдечна дейност....

Отиди при друг доктор с по-хубава техника.
Стискам палци!

# 629
Мирослава, отиди при друг лекар. В 7 седмица би следвало да се вижда ембрион, сърдечна дейност. Гинеколога какво ти каза?
Каза, че вижда само плоден сак който е 1 сантиметър.
Не чува сърдечна дейност, нито ембрион вижда.
Ще отида но на  12 съм на преглед.

Общи условия

Активация на акаунт