WAYA – истинският път към регулирано храносмилане

  • 17 000
  • 164
  •   1
Отговори
# 120
  • София
  • Мнения: 929
Жълтъкът на яйцето, мазните видове риби, гъби, някои млечни продукти и слънчевите лъчи. Това са източници на витамин Д.

# 121
  • Мнения: 170
Източници на витамин Д са-слънчевите лъчи,по-мазните риби,жълтък,млечни продукти

# 122
  • Мнения: 4 223
Витамин D има най-вече в мазни риби като сьомга, както и в рибеното масло, черен дроб, жълтъка на яйцата, слънчевите лъчи, сирене, мляко.

# 123
  • Мнения: 842
Хранителни източници на витамин D са рибеното масло, сьомга, скумрия, сардини, черен дроб и жълтък. Също така пълномасленото мляко, сирене и гъби.

# 124
  • Бургас
  • Мнения: 2 106
Хранителни източници на витамин D са мазните риби (сьомга, тон, скумрия), черния дроб, яйчните жълтъци, гъбите (печурки, манатарки, шитаке), кравето масло и млечните продукти (прясно и кисело мляко, сирене, кашкавал).

# 125
  • Мнения: 3 060
Най-важните хранителни източници на витамин D са рибеното масло, мазните риби като сьомга, скумрия и сардини, черен дроб и жълтък.

# 126
  • Мнения: 423
По принцип вит. Д се синтезира най- добре от ултравиолетовите лъчи, но тук се отнася за хранителни вещества. Това са: мазни риби, като скумрия и сьомга, яйчен жълтък, говежди черен дроб, гъби, краве масло, мляко, тофу, както и различни хранителни добваки

# 127
  • Мнения: 642
Ами според мен Витамин D може да се приема чрез храна или хранителна добавка, но най-добрият начин за набавяне на здравословни количества, всъщност е чрез излагане на слънце.
Има и храни, които съдържат витамин D: Сьомга , Скумрия,Гъби, Масло от черен дроб на треска , Риба тон,Сардини, консервирани в масло,Черен дроб (телешко или говеждо), Яйчни жълтъци,Сирене.

# 128
  • Мнения: 1 276
С високо съдържание на витамин Д са следните храни: Мазни риби (риба тон, скумрия, роба тон и др.), яйца (жълтъците), черен дроб, някои видове гъби (печурка, шийтаке и др.), краве мляко и производните му млечни продукти и т.н.

# 129
  • Мнения: 311
 източници на витамин D са рибеното масло, мазните риби като сьомга, скумрия и сардини, черен дроб и жълтък.

# 130
  • Мнения: 555
Естествен източник на този витамин са рибите – сьомга, тон, скумрия, сардела, херинга, сардини, а също така хайвер, телешки дроб, мляко, сирене, жълтък, гъби.

# 131
  • Мнения: 1 400
 Източници на витамин D са рибеното масло, мазните риби като сьомга, скумрия и сардини, черен дроб и жълтък.

# 132
  • Мнения: 15 108
Витамин Д се съдържа в рибеното масло, яйцата, млякото, гъбите.

# 133
  • Мнения: 2 902
Най -важния източник от който можем да синтезираме Вит Д е слънцето. Но в зимните месеци витамина е в недостиг , затова трябва да си го набавим с хранителни добавки, храни или синтетични витамини. Например в рибата е добър източник на вид Д и трябва да присъства на трапезата ни поне 2 пъти в седмицата.

# 134
  • София
  • Мнения: 2 397
Витамин D можем да приемаме като хранителна добавка, да  си набавим  като консумираме риба – сьомга, тон, скумрия..., а също така хайвер, телешки дроб, мляко, сирене, жълтък, гъби.

Общи условия

Активация на акаунт