Главоблие при 9 год. дете след физическа активност

• 51
  • 1
  •   1
Отговори
Здравейте! Дъщеричката ми на 9 год. от известно време има главоболие след физическа активност. Ходи на тренировки по баскетбол, които да кажем са интензивни. Всичко е наред по време на тренировката, но след като си тръгнем 10 мин ни е пътя не знам от по - хладното време ли е уж е с качулката, но започва още по пътя да отпада и да я боли глава. Лятото е доста активна, туризъм преходи, на фитнес уреди, един два пъти е отпадала но не и с главоболие. Но октомври месец изкара май някакъв вирус , всеки ден в продължение на седмица по едно и също време вечер  я болеше глава, нямаше други симптоми темепратура, хрема. Без гадене и повръщане. Не ходи тогава на училище, водихме я на педиатър, офталмолог, нямаше проблем. За тогава главоболието отшумя. На 13.11 пак след тренировката имаше. После имаше две без проблем. Тази неделя 23.11. ходи да скача на едни батути, и след тях по пътя към вкъщи пак я заболя глава. Донякъде го свързвам или с обезводняване, хладното време (обикновено когато я боли глава е хладно, не обича да носи стегнати шапки а е само с качулка) или с падане на кръвна захар. Започнах да си записвам, затова го разказвам по - подробно, понеже знам страданието. Главоболието не е характерно май за мигрена. Аз имам мигрена на нейната възраст вече имах сериозни главоболия с повръщане. Болката ѝ е в средата на челото над носа. Не знам дали е някакъв синузит, няма хрема запушен нос. НО на нея много бързо ѝ минава като хапне шоколад след това - след  половин - един час вече е весела и пак си беснее. Но не може само шоколад. Винаги сме я ограничавали от сокчета газирано, сладко ... Кръвните ѝ изследвания средата на септември бяха наред.

Последна редакция: ср, 26 ное 2025, 03:16 от Seiko7075

# 1
  • София
А на невролог защо не я заведохте?

Общи условия

Активация на акаунт