Отговори
Здравейте! На малкият ми син който е на две годинки се появи упорито зачервяване което не се оправя, оставяме го без памперс да си тича из къщи, мазахме го с Тридерм, пръскахме го с ДжинДжираАЛБА Бебе, и с пудра го пудрихме, но зачервяването не се оправя, дори мисля, че се задълбочава. Относно личната лекарка, не сме я посещавали защото жената така реши. За това реших да потърся помощ тук, ако някой се е сблъсквал с подобен проблем ще съм ви много благодарен ако споделите или ми дадете съвет. Ще приложа и снимка.
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 13 авг 2026, 19:51 от Модератор Никол

# 1
  • София
Това не прилича на кожно, слоят под кожата е. Може да е сериозно. Бягайте на лекар. Педиатър, гледайте да е добър.

# 2
Възможно е да е някаква гъбичка, направо е пламнало. Каква е тази майка, която не иска да заведе детето си на лекар?! Въобще не се съобразявай с мнението ѝ, а го заведи. Може и на кожен лекар, стига да е добър.
Ако сте от София, може в кожната клиника, в Александровска.

ПС След корекцията на снимката се виждат мехурчета. Не се бави а води детето на лекар!!!

# 3
Тридерма на детето ли е изписван или просто сте го имали у вас?

Последна редакция: чт, 13 авг 2026, 20:30 от Hope for Two

# 4
Имали сме подобен. Пламна в, а след това и отвъд памперс зоната.

Насочени бяхме към специалист. Изписа ни рецепта , по която забъркаха крем и постепенно отшумя(засегнатите участъци изглеждаха като "обезцветени" в хода на лечението, но лекарката ни увери, че на по- късен етап ще си върне цвета - така и стана)

Пп: използвайте лятото и махнете памперса

Слагам координатите на лекарката (София), може с направление (попитайте в мед център кой е кодът), но може и платен преглед (това беше така преди 6г, Вие проверете какви са актуалните условия)

Не отлагайте, потърсете специалист, за да се справите със състоянието

Последна редакция: чт, 13 авг 2026, 20:40 от fotokod

# 5
Теидерма го купих аз защото с каката имахме подобен проблем преди две години но при нея помогна,  с малкия не се получават нещата. В предходното съобщение забравих да напиша, че сме от Бургас за което се извинявам. Благодаря за бързия отзвук и за съветите които ми дадохте, хубаво е, че  все още се поддържа тази платформа и, че все още влизат хора тук. Не знам дали ще мога да се измъкна утре от работа по рано, но при първа възможност ще го закарам на специалист и ще съобщя за резултата.

# 6
Непременно заведете детето на педиатър или направо на кожен лекар още днес е петък.
На мене ми прилича с тези мехурчета и рязка граница между зачервена и здрава кожа на червен вятър(еризипел). С лечение бързо се оправя.

# 7
  • София
Не тук, а идете на дермалогог. Може и с това,което го мажите да не е подходящо в случая. Първо трябва да се разбере какво точно е.

# 8
Това е сериозно подсичане. Наскоро сте сменяли марката памперс?
С изброените кремове сериозно подсичане не се оправя. Мажете с крем Здраве бебе. Ако и той не помогне - крем Здраве. Кремът трябва да е с цинков оксид (ирландската версия на крем Здраве е Судокрем). Правилно мазане е нанасяне на тънък слой върху чиста, подушена и стояла малко на въздух кожа. Намазвате тънкия слой и оставяте така, без да втривате до попиване.

Общи условия

Активация на акаунт