Математически турнири 1-4 клас. Тема №49

• 118 430
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
Не е така, Жаве.
Ще стигнат до деца с 85 точки само, ако са съъъвсем малко са тези с 90-100.

По-интересно е представителството по региони, като нямат дефиниция за регион в правилника. Съвпада ли с област, или не.
И като имат за горните класове 45 класирани от СМГ, математическите в Бургас и Варна и единици от други градове, как ще решат кой "регион" да искат да представят и тук може би е трябвало малко повече да поразпишат правилника.  Също ако тези 45 са 70-80, ще забравят ли автоматично че са искали представителство или ще надхвърлят 400 деца обща бройка.

# 436
За пореден път.
2. За националния кръг се класират ученици I – IV клас, които са получили най-много точки на национално ниво или най-много 10 точки по-малко от максимално получения брой точки за страната в съответния I, II, III или IV клас.
Ако има максимален резултат за съответната група, чертата се тегли на 90 точки, но ако има голям брой максимални резултати, на национален могат да отидат само децата със 100 точки.
Ако постигнатият максимум за страната е примерно 80, десет точки надолу са 70.

# 437
Писах 90-100, защото вече се каза, че има първокласник с 95, макар че не се уточни ще му станат ли 100 с последната задача, но да, в тази  си част правилникът е ясен.

Допълвам се, всъщност това, което писах е че, ако, например има 15 деца от 90-100 т., може би ще слязат надолу, за да направят по-стабилна бройка за националния кръг. Или ще оставят тези 15 деца? Или пък тогава ще запълват с по-ниските точки, но вече търсейки представителство по "региони" и т.н.?

# 438
Някой има ли резултатите ок ЕК за Благоевград и Сандански?

# 439
За първи клас колко са максималните точки?
Сериозно? Не може да е толкова трудно да се разгледа поне последната страница от темата. Няколко мнения по-нагоре...
извинявам се , но когато писах поста бях на 27 страница и нямаше нищо като информация. Не знам защо чак сега ми го публикува.

# 440
  • Deutschland/HE
Дъщеря ми се яви на Кенгуру в четвъртък, в Германия и задачите са си в нея. Но тя е в групата 7-8 клас и ако някой се интересува мога да ги пратя да ги преведе и сравни Simple Smile Тук май няма за първи и втори клас, а от трети или четвърти клас и се провежда по време на учебните занятия. Записаните деца пропускат два учебни часа, отиват в определените стаи, решават и се връщат в редовните си часове, резултатите научаваме след месец, децата с най-много точки и децата направили най-голям скок (последователни вярно решени задачи) получават малки награди. Миналата година дъщеря ми получи tantrix, джобен Simple Smile и грамота (формат А5).

# 441
Еее това с най-голям скок ми хареса - много кенгурско Simple Smile

Има ли досега дете със 100 точки от 4 клас? То малко е рано да се каже и без 26та, сигурно с 95 има.

# 442
  • София
може ли задачите за първи клас на лични или поне 26-та  Laughing тука се обясняваме с детето и се забавляваме, но искам да видя някой задачи или поне последната Simple Smile Тя е дала много различен отговор от всички в нейното училище и е категорична, че е права. Бтв, каза, че няма задача ни с мишки, ни с мравки  Laughing Laughing Laughing Laughing От нейното училище никой няма да отиде на Национален кръг- поне за 1 и 2-клас със сигурност Simple Smile

# 443
  • София

Има ли досега дете със 100 точки от 4 клас? То малко е рано да се каже и без 26та, сигурно с 95 има.

Ако отговора на последната е 11, има две деца до момента с макс и 3-4 с 95 точки от 4 клас, но има още много резултати да излизат.

# 444
73. училище в София са изтипосали телефон за връзка срещу всяко име. (не знам да не са телефоните на децата, за които бяхте споделили, че ще искат). Ако е така, тия са идиоти (без извинение). Пиша тук, че ако някой е с дете явило се там, ще иска да им звънне да махнат телефоните на децата от интернет.

# 445
  • София
Снощи и аз се дивих. До тук с личните данни просто!

# 446
И при нас са ги накарали да си напишат телефоните, поне не са ги лепнали заедно с резултатите.
Ако някой праща задачи за 2ри клас на ЛС, моля да ме има предвид. Simple Smile

# 447
В училището на дъщеря ми също са сложили телефоните за връзка, които децата са написали. За сметка на това са си спестили отговорите на 26-та задача  Rolling Eyes

# 448
може ли задачите за първи клас на лични или поне 26-та  Laughing тука се обясняваме с детето и се забавляваме, но искам да видя някой задачи или поне последната Simple Smile Тя е дала много различен отговор от всички в нейното училище и е категорична, че е права. Бтв, каза, че няма задача ни с мишки, ни с мравки  Laughing Laughing Laughing Laughing От нейното училище никой няма да отиде на Национален кръг- поне за 1 и 2-клас със сигурност Simple Smile

Задача с мравки, все пак, е имало - 25-та.  Laughing
26-та е била нещо от сорта:
А. и Б. имат някакви пари в себе си. На А. не му достигат 8 лв. да си купи топка. На Б. не му достигат 2 лв. Като си обединят парите, пак няма да им достигнат за топка. Колко е струвала топката?

# 449
  • Варна
В публикуваните в темата списъци от някои училища от Варна (Климент), също имаше телефони.

Общи условия

Активация на акаунт