Математически турнири 1-4 клас. Тема №49

• 118 438
  • 740
  •   1
Отговори
# 420
Добре де, аз нещо не разбирам каква е тая спешна нужда да се сдобиете със задачите тук и сега. Така или иначе, ще бъдат публикувани след месец.  Confused

# 421
Принципно идеята на искането да видиш задачите тук и сега е евентуално детето да види къде е сбъркало. Да се видят пропуските и къде да се наблегне. След един месец се съмянвам, че децата ще помнят въобще, че са ходили на ЕК. Аз лично съм се примирила вече с невиждането на задачите, точките, отговорите. Въобще се чудя за какво детето напира все още да ходи по състезания. При нас например, в дълбоката провинция, точки от ЕК няма все още и честно казано незнам дали ще има въобще. Единствено, ако детето се е представило много добре след някой и друг месец получаваме някоя грамота и медал и ми се е случвало да не мога да разбера дори за кое сътезание я/го получава.

Последна редакция: пн, 19 мар 2018, 10:15 от *PipiLota*

# 422
Ще съм благодарна ако някой ми пусне задачите за втори клас на лични! Благодаря предварително.

# 423
Като няма да помнят след месец, че са се явявали на състезание и коригираните си грешки ще забравят също толкова скорострелно. След месец сядат и пак си решават задачите вкъщи (така и така не помнят, че вече са ги решавали Wink) и след това се обсъждат грешките. Пак същият ефект ще има. Не виждам драма и спешност в случая. За един ден математиката никой не е научил.

# 424
http://www.kaenguru.at/ Това е австрийският сайт на състезанието. Не помня кога, но по-миналата година доста по-рано от след един месец видяхме задачите.
Една-две го бяха впечатлили моето дете и искаше да ми ги покаже, а другите не пожела да разгледаме, защото "нали вече съм ги решавал".
На състезанията, на които се излиза със задачите, винаги на момента преглеждаме и се осмисля мероприятието.

# 425
Скрит текст:
1. Националната комисия определя участниците в националния кръг, като техният брой не надвишава 400 ученици (за учениците І-ХІІ клас).
2. За националния кръг се класират ученици I – IV клас, които са получили най-много точки на национално ниво или най-много 10 точки по-малко от максимално получения брой точки за страната в съответния I, II, III или IV клас.
За националния кръг се класират и ученици V–XII клас, които са в по-горния клас на съответната група и са получили най-много точки на национално ниво или най-много 5 точки по-малко от максимално получения брой точки в тази група за страната, както и учениците, които са в по-долния клас на съответната група и са получили най-много точки на национално ниво или най-много 10 точки по-малко от максимално получения брой точки в тази група за страната.
3. Окончателно решение за броя на участниците, допуснати до националния кръг на националното математическо състезание „Европейско кенгуру“, се взема от националната комисия, която може да променя посочените граници в зависимост от конкретните случаи (промените касаят струпвания на голям брой ученици с един и същ резултат или при липса на достатъчно участници за националния кръг). В рамките на утвърдената план-сметка се допуска надвишаване на бройката 400 участници в националния кръг, например в случай на голям брой ученици с максимални резултати от областния кръг. До националния кръг се допускат и ученици с по-ниски резултати, явили се на френски език, както и ученици със СОП, ако резултатите в тези групи не попадат в описаните по-горе граници. За постигане на представителност на всички региони от страната по решение на националната комисия до националния кръг могат да бъдат допуснати и ученици с по-ниски резултати. Началниците на РУО се уведомяват за допуснатите от съответната област ученици за участие в националния кръг до 10.05.2018 г.

Много благодаря за информацията!
Имам и 2 въпроса:
1. Колко са максималните точки за 1 клас?
2. "За националния кръг се класират ученици I – IV клас, които са получили най-много точки на национално ниво" - най-много в случая какво ще рече - от съответното училище ли? Защото аз досега общо класиране никъде не съм виждала, а само по училище на явяване?

# 426
Стори ми се, че мернах 90 точки за 1 клас в едно от класиранията. Може би това е максималния брой.

# 427
4. Форматът на областния кръг е 26 задачи, първите 24 от които са тестови – всяка с пет избираеми отговора, от които само един е верният, и 2 задачи с номера 25 и 26 с кратък свободен отговор. Учебното съдържание за всяка възрастова група е от учебното съдържание на допълнителната/свободноизбираемата подготовка. Отговорите се нанасят върху индивидуалните бланки, като всяка от тях се оценява независимо от двама оценители. За всеки верен отговор на задачи с номера 1–10 се присъждат 3 точки, на задачи с номера 11–20 се присъждат 4 точки, а на задачи с номера 21–26 се присъждат 5 точки. За грешен или непосочен отговор не се отнемат точки. Максималният брой точки е 100.
Обявените до момента резултати не включват точките от последната 26. задача.
Не разглеждам протоколите в детайли, но видях поне трима първокласници с над 90 точки засега ( единият беше с 95).

# 428
  • София
Класират се около 40 деца с най-висок резултат от всеки клас в цялата страна. За първи клас, ако има деца с 95 точки, значи децата с 95 точки надолу най-много до 85 изкарани точки.

# 429
Зависи какво е разпределението на резултатите.Ако има много с 95, няма да достигне до 92.

# 430
  • София
Как разбирате тази точка от регламента?:
13. Сигнали за допуснати технически неточности и грешни отразявания в протоколите се
изпращат в писмен вид до началниците на РУО, като входирането става не по-късно от 17:00 ч.
на 19.03.2018 г. Областната комисия извършва проверка по сигналите и изготвя протокол с
резултатите от проверката. Решението на областната комисия е окончателно. Протоколът се
подписва от председателя на областната комисия и се поставя на видно място в РУО не по-
късно от 17:00 ч. на 20.03.2018 г.

Кой може да подаде сигнал, предполага се че родителите не, понеже не се знаят задачите, а когато се знаят този срок ще е минал.
Изобщо може ли родител да поиска да види резултата на детето си и в кой етап?

# 431
За първи клас колко са максималните точки?

# 432
За първи клас колко са максималните точки?
Сериозно? Не може да е толкова трудно да се разгледа поне последната страница от темата. Няколко мнения по-нагоре...

# 433
Аз нещо съм блокирала Sad, не разбрах кои деца отиват на национален кръг, четох, четох...колко % под максималните точки за съответния клас на национално ниво? Мерси Sad

# 434
За първи клас на национален кръг отиват деца с минимум 85 точки. Ако евентуално не се реши нещо друго впоследствие.

Общи условия

Активация на акаунт