Математически турнири 1-4 клас. Тема №49

• 118 441
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Моето като стигнало до 11 ги събрало още веднъж 1+1=2  Simple Smile

# 466
  • София
Задачата с топката за първи клас - ето как моето дете ми обясни че е получило 9 лева. Прочела внимателно и разбрала че трябва да имат поне по 1 лев в себе си. Предположила че топката е 10 лева, махнала левовете на всеки, така че да види колко им остават, събрала им наличните пари, установила че не може да струва 10 лв. Така с предположения на крайната цена стигнала до 9 лева. Това си е най-логичния начин за решение от първокласник за мен, а не с уравнения, хиксове и т.н. Simple Smile и много ме изненада че е успяла да се сети Relaxed

# 467
  • Пловдив
Моето дете е със 71 точки-първи клас. В Пловдив това е десетия резултат /без да се задълбочавам обаче колко точно деца са преди него, но няма да са повече от 15/, максималният е 85 мисля. А на 26 е написал 9, тоест ако е верен отговорът ще му се промени резултатът. До сега от публикуваните списъци има градове, в които няма по-висок от неговият резултат, но като се знае още колко списъци не са публикувани, няма как да разберем колко деца ще се класират на национален кръг. И ако може и на мен задачите на лично за 1-ви клас, ще съм благодарна!

# 468
Не е ли по-лесно да пишете на лични на този който има задачите за 1клас
Така ще е по -лесно и за него и за четящите в темата

# 469
  • София
Защо споделяте тук, че са ви публикували публично телефонните номера, а не им се обаждате по училища?
Спешно е да се свалят! Както и от постовете тук, пишете на модератор да изтрие сниманите телефони!

# 470
  • Sofia
Привет!

Ще може ли някой да ми прати задачите за първи клас на лични?

Благодаря предварително!

# 471
http://www.rioburgas.org/-_42.html
Обобщен протокол за Бургас?
Евала за организацията, ако е така.

# 472
Здравейте! Дъщеря ми беше на ЕК в Славейков - Варна. Има ли някъде публикувани електронно резултатите?

# 473
РУО - Велико Търново са много мили.
РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАТЕМАТИЧЕСКО СЪСТЕЗАНИЕ „ЕВРОПЕЙСКО КЕНГУРУ“ МОЖЕ ДА СЕ ПРОВЕРЯТ В УЧИЛИЩАТА-ДОМАКИНИ ИЛИ В УЧИЛИЩЕТО, В КОЕТО  УЧИ УЧЕНИНИКЪТ.

НА 19.03.2018 Г. СЛЕД ОБЯД ЩЕ БЪДЕ ИЗПРАТЕНО ПО УЧИЛИЩА ОБЩОТО КЛАСИРАНЕ ЗА ОБЛАСТТА.

# 474
Правилният отговор на зад.26 от темата за първи клас на "Европейско кенгуру" е 9 лв.

# 475
  • София
Правилният отговор на зад.26 от темата за първи клас на "Европейско кенгуру" е 9 лв.
А на трети?  Laughing

# 476
  • София
А на трети?  Laughing
8 пчели.

# 477
  • European Union
Задачата на първи клас не ми се вижда много сложна, ако се решава с налучкване. Първото възможно число, с което се пробва е 9 (най-малко един лев плюс 8 недостигащи) и то се получава. Ако обаче се търси някакво решение, става доста омотана.

В нашето училище свихме колонката с телефонните номера, така че да не се виждат последните 4 цифри. Не знам защо изобщо беше необходимо да се въвежда телефонен номер.

# 478
В нашето училище свихме колонката с телефонните номера, така че да не се виждат последните 4 цифри. Не знам защо изобщо беше необходимо да се въвежда телефонен номер.
Регламентът не предвижда публикуването на телефонните номера.  Това, че протоколът, който се изпраща до РУО, съдържа такава колона, не означава, че тя трябва да присъства в това, което се оповестява публично.

Протоколът включва следните данни: трите имена на ученика; класа и училището, в което учи; сбора от точките върху първите 25 задачи;числовия отговор на задача 26.

В Русе явно записването за ПМС в четвърти клас е приключило преди да бъде обявено на сайта на РУО.
Списък на ученици от IV клас, за участие в пролетно математическ … ил Левски“ – Русе

Последна редакция: пн, 19 мар 2018, 21:32 от Анонимен

# 479

В Русе явно записването за ПМС в четвърти клас е приключило преди да бъде обявено на сайта на РУО.
Списък на ученици от IV клас, за участие в пролетно математическ … ил Левски“ – Русе

И в Бургас така - записването свърши, но ПМС още не е обявено в РУО-то, а и по училищата.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт