Математически турнири 1-4 клас. Тема №49

• 118 500
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Скрит текст:
С какво тази информация за ПМС в Пловдив допълва публикуваната седем мнения по-нагоре освен с името на експерта по математика?
Знам, че темата се движи бързо покрай ЕК, но поне последната страница може да се прегледа.
За 3 клас дотук от всички протоколи, които успях да прегледам видях само едно дете с евентуални 100 точки, ако отговора на 26-та е 8. Което е огромно постижение и трябва да се поздрави.
Помниш ли кое  е училището?
В протокола от Русе - СУЕЕ "Св. К.-Кирил Философ".
В 145-то училище също има дете в 3-ти клас с 95т засега.

# 541
Да, в 1 и 3 клас има по 95 точки. Във втори няма в 145-то.

# 542
  • София
Да, в 1 и 3 клас има по 95 точки. Във втори няма в 145-то.

Къде са резултатите на 145-то, да ги видим?

# 543
На входа на училището 😂

# 544
  • Варна
Относно 2-ри клас. До тук забелязах, че участникът с най-много точки до този момент е от Русе  с 87т
В Пловдив има дете с 91 т. и вярна 26зад.

Поздравления за Пловдивския второкласник!

# 545
Снощи, с хлапето решавахме задачи от предни години на Математика без граници за първи клас и стигнах до една задача, на която не мога да да дам решение.Laughing Моля за помощ
"Три еднакви балона струват с 10 ст. повече от един такъв балон. Колко ст. струва един балон?" и отговор - 2 ст. Не мога да разбера как се стига до този отговор. Благодаря
5 ст е отговора точно сега детето я решава от пролет 2016 г

# 546
Днес класната е съобщила на децата за ПМС, питала е кой иска да участва, дала е срок до утре. На моето дете съм му дала разрешение да се записва на каквито си иска състезания без да ме пита, единственото условие, което съм поставила е да помни за  кои се е записал и да ми казва кога и къде да го заведа/за едно от състезанията се сети да ми каже, след като беше минало-мислел си, че е следващата събота, а не еди коя си - и това при положение, че знае точната дата Rolling Eyes/ ,  и евентуално какви пари трябва да наглася. Казал е на госпожата, че ще участва, знае, че състезанието е на 31.03, но не знае къде. Това явно предстои да се уточни за нашия град. На сайта на РУО информация няма никаква, явно ще е каквото им съобщят в училище. Пак по същия "информационен канал" - днес му е съобщено, че има 34 точки на "Знам и мога". Класиране няма качено никъде. Знам, че максималният брой точки е 50, но как се разпределят точките между задачите не разбрах, доста е далеч от 50-те точки, но ми се иска да мога да видя класирането и да се ориентирам къде е моето дете сред другите негови връстници в града. Това 34 точки как да го тълкувам като добро или като слабо представяне.

Последна редакция: ср, 21 мар 2018, 20:28 от wind and fog

# 547
Залагам на ПМГ " Иван Гюзелев".Joy

# 548
Дидева, и на мен тази мисъл ми е в главата, но знае ли човек, винаги може да го изненадат. Simple Smile

# 549
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
московската математическа - 3 клас Simple Smile много добър набор
http://mathbaby.ru/olympiads/olimpiada-nachalnoy-shkoly/2017/prizery-3-klassa

# 550
Сега да разбирам ли, че няма да излезе обобщено класиране за всички градове за ЕК? Това е жалко. Нали сме попълнили декларации. Пак се получава, че се състезаваме, а незнаем резултатите на конкуренцията. Или трявбва да тръгне някой от град на град и да снима резултатите от училищата. Безумно! Дано МОН се вземе в ръце и да направи обощено класиране.

# 551
  • Варна
Доколкото разбрах от регламента, МОН ще получат протоколи само с "трите имена на учениците с резултати в низходящ ред, не по-ниски от 85 точки върху първите 25 задачи; града и училището, където учи ученикът; числовия отговор на ученика за задача 26", както и резултатите на всички явили се ученици със СОП и на явилите се ученици на френски език. Така че аз лично обобщено класиране не очаквам. Angry

# 552
На мен това ми изглежда много неправилно. Ако има дете с 84 точки и вярна 26 задача, излиза че то няма да участва в нац.кръг (нищо че общо точките му са 89), а дете с 85 точки и грешна 26 задача ще участва. Не ми се вярва да е така. Би следвало да има класиране с включена 26 задача.

# 553
Само не разбирам какъв беше проблема да се смятнат инициално точките с последната задача,както винаги е било.Защо трябва тя допълнително да се пресмята?Всяка година все повече ме изумява това състезание, обмислям другата година да го пропуснем.
Резултатите ми се виждат доста ниски за втори клас,може ли да паднат и под 80 точки за националния кръг ако няма деца с над?

# 554
Днес класната е съобщила на децата за ПМС, питала е кой иска да участва, дала е срок до утре. На моето дете съм му дала разрешение да се записва на каквито си иска състезания без да ме пита, единственото условие, което съм поставила е да помни за  кои се е записал и да ми казва кога и къде да го заведа/за едно от състезанията се сети да ми каже, след като беше минало-мислел си, че е следващата събота, а не еди коя си - и това при положение, че знае точната дата Rolling Eyes/ ,  и евентуално какви пари трябва да наглася. Казал е на госпожата, че ще участва, знае, че състезанието е на 31.03, но не знае къде. Това явно предстои да се уточни за нашия град. На сайта на РУО информация няма никаква, явно ще е каквото им съобщят в училище. Пак по същия "информационен канал" - днес му е съобщено, че има 34 точки на "Знам и мога". Класиране няма качено никъде. Знам, че максималният брой точки е 50, но как се разпределят точките между задачите не разбрах, доста е далеч от 50-те точки, но ми се иска да мога да видя класирането и да се ориентирам къде е моето дете сред другите негови връстници в града. Това 34 точки как да го тълкувам като добро или като слабо представяне.
тема олимпиади има класране на знам и мога. Ние сме с 38т.

Общи условия

Активация на акаунт