Математически турнири 1-4 клас. Тема №49

• 118 784
  • 740
  •   1
Отговори
# 195
Аз не слагам нищо различно от това, с което му е разрешено да пише, че като се разсее ще ми заогражда с друг цвят химикал или с цветния молив, ако е ползвал, и това може да стане повод да анулиране на някои състезания.

# 196
  • София
Здравейте! Някой знае ли олимпиадата по математика на "Европейско Кенгуру" в София в кои училища ще бъде? За първи път ще водя детето на тази олимпиада и не намирам информация за училищата-гнезда, само че ще се проведе в събота на 17-ти март. Рових в мрежата, но нищо не намерих.

# 197
  • София
Все някога и това трябва да се случи - да обърка бланка, да се забие с някоя задача и да не прецени времето, да се разреве.
Не се заяждат в първи клас за това дали е писало с молив или химикал, дали има допълнителни листя - обикновено те им дават.

# 198
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Здравейте! Някой знае ли олимпиадата по математика на "Европейско Кенгуру" в София в кои училища ще бъде? За първи път ще водя детето на тази олимпиада и не намирам информация за училищата-гнезда, само че ще се проведе в събота на 17-ти март. Рових в мрежата, но нищо не намерих.

всяко училище с повече от 20 желаещи деца ще проведе ЕК.
записването става на място.
ако децата са по-малко от 20 - директорът изпраща списъка на друго училище (тук малко не съм сигурна кой определя кое да е то, може би РУО) и само там приемат децата.
срокът за това е минал.

# 199
  • София

всяко училище с повече от 20 желаещи деца ще проведе ЕК.
записването става на място.
ако децата са по-малко от 20 - директорът изпраща списъка на друго училище (тук малко не съм сигурна кой определя кое да е то, може би РУО) и само там приемат децата.
срокът за това е минал.

това е така, само дето бяха казали, че ще има обявен списък на училищата. А не намирам такъв. Проблемът е, че учителите също не са сигурни къде точно ще се проведе. На сайта на РУО нищичко не пише, затова питам, че събота наближава:)

# 200
Не питайте тук, а директно се свържете с директора на вашето училище, само той може да ви каже къде е пратил детето ви, ако изобщо го е пратил някъде да се явява. Само директорите имат правото да записват децата, вие нищо не може да направите ако той не го с сторил!
Единственото, което може да направите е да се свържете с вашето РУО и там да се оплачете, че не знаете дали изобщо детето ви е записано и те служебно да се свържат с директора ви и да го питат какво е станало - нещо, което вие може да направите като говорите директно с него.

# 201
Ние успяхме да се запишем, ама така че да го чувствам като постижение някакво. Много лоша организация. Къде казали учителите на децата, къде не. Едни знаят, други не чули. Срокове свършват без да са започвали. В две училища аз им казвах какво пише на сайта на РУО.

# 202
  • European Union
Не, няма почивки по време на ЕК.

Може да си носите и цветни моливи, на пример, евентуално за визуализиране на някоя задача.

10.00 - 10.20 и на мен ми се вижда рано - като се разприказват всички деца, и ще им гръмнат главите до 11.00 на по-мълчаливите.

Аз мисля в 10.45 да заведа моето дете в определената стая. Така и така предполагам основното указание е на листа със задачи и всеки ще си го прочете.

В училището, в което работя, ще има ЕК. В указанията пише всички деца да са настанени до 10.30.

# 203
От официалния регламент на " Европейско кенгуру", публикуван на страницата на МОН преди доста време.

# 204
Според мен да запишеш дете от училище с по-малко от 20 деца чисто постижение!!! Много незапознати родители не записват децата на безплатно национално състезание. Запознатите се налага да дават задачи на класни и директори да записват, да осигуряват квесториь а не да са разбрали това от руо. Пълен абсурд се получи с тази организация!

# 205
А предполагам, че много от училищата с под 20 ученици са такива, защото е нямало кой да информира деца/родители (да ги насърчи даже не споменавам). Що си мисля, че ако имаше символична такса с нещо за училищата, щяха да са по-заинтересовани и да научат за ЕК и децата, чиито родители не следят математическия календар, а не дори интересуващите се от състезанията да се чудят как да се запишат.

# 206
Като напр СБНУ.

# 207
  • София
Преди малко ми се обади госпожата да каже, че ще проведе в 130-то училище. Пак е нещо. искат ги в 10,25 пред училището.

# 208
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
От официалния регламент на " Европейско кенгуру", публикуван на страницата на МОН преди доста време.

до 10:30 трябва да са настанени - идете малко по-рано да не стане някоя грешка.

# 209
  • София
то това ясно, аз затова не го харесват туй състезание. Трябва да се разкарвам на някъде в събота и да убия половината ден. Ама детето мнооооого иска, не пропуска олимпиада. Ама и тя не беше разбрала кога и къде Joy

Общи условия

Активация на акаунт