Математически турнири 1-4 клас. Тема №49

• 118 386
  • 740
  •   1
Отговори
# 390
А колко точки дават за последната задача и какъв е регламентът за класиране за националния кръг?
5 точки колкото и за другите последни
Не знам кво толкова ще проверява националната комисия на последна задача ,като няма описание,а само едно число
Но все пак да сме благодарни,че резултати получихме още същия ден, а не като миналата година -след месец

# 391
  • Кърджали
Така като гледам след като сутринта погледнахме с щерката, ще има около 40-50 точки. В понеделник ще отида до училището да видя изкарали ли са резултатите. Разочарована ще е, но здраве да е. Опитвам се да и обяснявам че това и е първото състезание, нормално е да не се е справила както и се иска. Следващият път, надявам се, ще е по- добре.

# 392
  • Пловдив
Може ли някой да ми прати задачите от ЕК за 1 клас. poliass@abv.bg

# 393
  • София
Моля и аз, ако може, някой да сподели темата за първи клас, ще съм благодарна!

# 394
  • София
Здравейте! И аз бих помолила за задачите на първокласниците на ЛС. Благодаря!

# 395
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
попаднах на това Simple Smile Simple Smile Simple Smile https://www.youtube.com/watch?v=CtUYztAUT6s

качено е на 13. март Simple Smile

поне видях калинките

# 396
За национален кръг колко точки са необходими според вас?
За първи клас става въпрос. Благодаря!

# 397
  • София
Здравейте,

В задачите на Ру 1 - 2 клас има ли задачите от националния кръг за 2 клас? Ако не в коя книжка ги има?
П.П Не че сме класирани, но задачите миналата година бяха хубави.

В книжката на Ру 2008-2013 година няма националните кръгове за 2 клас.  Следващите години ги има в класиране.ком

# 398
За национален кръг колко точки са необходими според вас?
За първи клас става въпрос. Благодаря!
На този линк са списъците с резултатите и класираните на областен и национален кръг от предишни години. Можете да си направите статистика и да прецените шансовете, когато се натрупа повече информация за текущите резултати. Или да не си губите времето и да изчакате търпеливо Simple Smile
http://www.math.bas.bg/smb/kenguru/predishni.htm

# 399
И отново отговорите са били известни предварително: 15.03.2018
http://photoforum.do.am/forum/99-523-1

# 400
  • София
И отново отговорите са били известни предварително: 15.03.2018
http://photoforum.do.am/forum/99-523-1

Освен за тези, за които им е супер важно за кандидатстване евентуално, не мога да си представя защо някой ще иска да даде на детето си предварително задачите.
Кой кого лъже в този случай и на какво си учи човек детенцето?!?

# 401
  • в страната на чудесата
Публикуваните в руския сайт май не са идентични със задачите, които вчера решаваха децата.
Кенгуруту служи ли за кандидастване? Доколкото знам не.
Аз не бих дала задачите предварително...

# 402
Кенгуруту служи ли за кандидастване? Доколкото знам не.
В някои МГ и ПМГ участва в балообразуването за прием в пети клас.
Като стана дума за кандидатстване....Тази година провеждането на ПМС за четвърти клас явно е строго секретно за някои области. Съобщението за Бургас открих вчера, след като срокът за записване вече е изтекъл и докато не е станало късно, ето информация за Варна.
Пролетното математическо състезание за ученици от ІV клас ще се проведе на 31.03.2018г. в МГ "Д-р П.етър Берон", гр. Варна
Начало на състезателния ден е 9.00 часа . Времето за работа на учениците е 4 часа и 30 минути. Състезанието е анонимно.
Записване до 21.03.2018г при класните ръководители.
На 28.03.2018г. на сайта на РУО- Варна и МГ "Д-р П. Берон" ще бъдат оповестени работните места на учениците по входящи номера.
Учениците, които не желаят техните резултати да бъдат оповестявани публично, подават декларация до директора на училището домакин в деня на състезанието.

Информацията и за двата града не е качена на сайтовете на РУО, така че ако се интересувате от ПМС, проверявайте и по сайтовете на училищата.

# 403
.....Като стана дума за кандидатстване....Тази година провеждането на ПМС за четвърти клас явно е строго секретно за някои области. Съобщението за Бургас открих вчера, след като срокът за записване вече е изтекъл и докато не е станало късно, ето информация за Варна.

Допълвам шеговито съобщението:
Joy Всички участващи започват с 5 точки актив като награда за находчивостта и бързата реакция проявили, за да се появят въобще на състезанието.

И все пак смешката на днешния ден идва от не запомних кое училище, за което 2-3 страници напред споделиха, че са си ползвали, все пак сайта във връзка с ЕК, но .... за да информират кога ще разлепят протокола на вратата на училището.

# 404
Списъците  с резултатите на учениците от І до ІV клас явили се в ОУ "Йордан Йовков" са поставени на входа на училището!

Линкът с информацията за ПМС във Варна е точно от техния сайт.Joy

Общи условия

Активация на акаунт