Бъбриви айляк дами чоплят НЕМСКАТА система в 197-ма тема

• 73 415
  • 769
  •   1
Отговори
# 630
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Ще го погледна сайта с идеите за тоя шницел

това е само израз.

Schnitzeljagt е търсене на съкровище: правиш маршрут, закачаш знаци и децата търсят знаците, решават някакви ребуси (скрила си ги по маршрута) и накрая намират нещо.

занимавка си е, особено да измислиш къде, да измислиш знаци хем да се видат, хем да не ги махне някой, трябва логистично да премислиш кога ще сложиш съкровището да не го открие някой друг, но може накрая да стигнат до сладоледаджийницата и това да е "съкровището"  Wink

# 631
  • Luxemburg
Ще го погледна сайта с идеите за тоя шницел
това е само израз.
Schnitzeljagt е търсене на съкровище
Да, знам, ама ми е много смешен израза и затова го оставих така. Детето ми обясни горе-долу, но си иска четене и да ми се избистри идеята в главата преди да се съглася. А това със сладоледа е просто гениално. Тъкмо за края на РД. Или пък да намерят тортата (нея пък иска да е на тема Хари Потър 😳, а ме чакат още 2 преди това да направя).

# 632
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
аз бях организирала за 4я РД на детето. работа си е
Скрит текст:
мъжът ми трябваше да зарови в пясъка на детската площадка съкровището, но нещо стане и не успя. аз го взех и го метнах на катерушката, защото бързо трябваше да го скрия Whistling
направихме едно кръгче в квартала, имаше май 6 задачи.
накрая връчих на децата лопати да копаят в пясъка и да търсят  Joy

моето дете вървя и надзираваше дали всеки копае.
след 10-15мин. му омръзна и тръгна да се катери по катерушката и го намери  Mr. Green
весело беше.

но това беше директно пред нас. на общ. място е по-трудно.

# 633
  • Luxemburg
Мерси Ася. Аз мисля да го направя нещо като планинско ориентиране. На няколко места да сложа стрелки и под тях да има подсказка къде да търсят следващата. Миже на всяка стрелка да има и по една задача и тези които стигнат първи и са решили загадката тр да могат да отворят съкровището. Както споменах до нас има гора и мисля там да ги разпръснем. Могат да бъдат два отбора по различни пътеки и кой ще намери първи съкровището. Докато си почиват да им направим барбекю с вурстчета или те сами да си ги изпекат. След това борбата с водни бомби и накрая тортата. Мисля си че е напълно достатъчно. Само датата не ми харесва. Друго си беше да е на датата на РД или след него, ама каил не става щерката.

# 634
Благодаря за шоколадовите предложения bouquet
Да се допитам пак до вас ,ние сме към АОК и тя покрива 50% от разходите ни за ин витро процедура тук.
Как седи обаче въпроса ,ако правим ин витро в бг ,ще платят ли нещо и ако да какво?И имате ли идея как се процедира ,трябва да има първо план и те да го одобрят или директно с фактури?Предполагам  ,че  ще е нещо както при зъболечение ,чувала  съм  че си правят мостове и по скъпи неща в бг  и после тук им връщат  някакви пари ,но какво и как точно се случват тещата не ми е ясно.Моля за всякакви съввети и идеи Hug

# 635
А защо директно не ги попитате?
АОК имат сайт, има каква ли не информация, има и няколко варианта за контакт с тях.

# 636
Бях там днес ,но не успях да разбера много неща.Надявах се да попадна на служител ,който да говори английски ,но уви...При следващото ми ходене с плана ни от клиниката тук  се надявам да разбера повече ,но реших да попитам ако някой е наясно  и е минал през тези неща.

# 637
  • Hamburg
Планово лечение в чужбина се одобравя много трудно и то само ако тук няма капацитети да бъде извършено такова.

Единственото изключение е зъбното протезиране.

Защо не помислите за смяна на здравната каса? Има каси, например DAK, които покриват до 100% от разходите за IVF/ICSI.

Успех!

# 638
  • The QC to be!!!
Благодаря за шоколадовите предложения bouquet
Да се допитам пак до вас ,ние сме към АОК и тя покрива 50% от разходите ни за ин витро процедура тук.
Как седи обаче въпроса ,ако правим ин витро в бг ,ще платят ли нещо и ако да какво?И имате ли идея как се процедира ,трябва да има първо план и те да го одобрят или директно с фактури?Предполагам  ,че  ще е нещо както при зъболечение ,чувала  съм  че си правят мостове и по скъпи неща в бг  и после тук им връщат  някакви пари ,но какво и как точно се случват тещата не ми е ясно.Моля за всякакви съввети и идеи Hug
Най добре попитайте АОК директно. Има каси като SBK например, като частна застраховка, и те покриват определени планирани процедури извън герм. Просто попитайте директно АОК да ви кажат.

# 639
За ДАК , знам но трябва да минат 10 месеца за да можем да преминем към друга каса.
Писах на АОК и ми отговориха ,че поемат отново 50% ,ако  се направи ин витро в бг ,като пак трябва да им се представи план ,който да одобрят.

# 640
Искам да споделя, че може би поставих световен рекорд по бързо получаване на Kindergeld. На 24 юни изпратих заявлението с обикновена поща и вчера сутринта, т.е на осемнадесетия ден, видях че са превели парите. Следобед пристигна и решението. Всичко което изпратих беше попълнен формуляр (български) и копия от акт за раждане и граждански брак и то с преводи правени от мен, не от агенция за преводи или многоезични. Повече от това никой не поиска.😂 За Familienkasse в Бергиш Гладбах става дума ако има значение.

# 641
  • Англия
И аз ги получих бързо миналата година-пратих писмото в четвъртък, а в понеделник пристигна решението.

# 642
пратих писмото в четвъртък, а в понеделник пристигна решението.

Значи водиш в резултата.😅
Наслушах се и се начетох на какви ли не истории и такова бързо реагиране ми се струваше невероятно.

# 643
Привет! Идвам  с едно въпросче. Намерих изгодни билети за мач на Байерн Мюнхен с Манчестър Юнайтед. Билетите обаче са за студент и пенсионер. Искам да ги купя за синът и мъжът ми. Знаете ли, дали на входа се правят някакви специални проверки в такъв случай? Тоест, да доказват, че са пенсионер и студент?
П.П. Синът ми е студент, но в България, а мъжът ми не е пенсионер.

# 644
  • Hamburg
Привет! Идвам  с едно въпросче. Намерих изгодни билети за мач на Байерн Мюнхен с Манчестър Юнайтед. Билетите обаче са за студент и пенсионер. Искам да ги купя за синът и мъжът ми. Знаете ли, дали на входа се правят някакви специални проверки в такъв случай? Тоест, да доказват, че са пенсионер и студент?
П.П. Синът ми е студент, но в България, а мъжът ми не е пенсионер.

Пенсионерските билети са за над 65 годишни.

След проверката за сигурност може да се обърнете към разпоредител и да доплатите до редовната цена.

Общи условия

Активация на акаунт