"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 36

• 64 956
  • 776
  •   1
Отговори
# 60
В О си. Аз като съм в О винаги имам кафяво зацапване. Може и да се доизчистваш от цикъла. И това ми се е случвало, особено след секс. Другите ти симптоми също са от О. Пробвайте сега за бебче. Без О няма как да стане нищо. Успех Simple Smile

# 61
  • София
За една година опити все знаеш, че се забременява само когато е овулацията....
Ако твоята е била веднага след кървенето - има шанс, но ако ти е по-късно, с този един контакт шанса е доста малък.
Това зацапване сигурно е недоизтекла стара кръв от цикъла, която си видяла след половия контакт,  случва се когато се прави секс в 1-вия чист ден. Няма как да знаеш дали това зацапване не е било в канала предния ден, а да не е достигало до превръзката.

Останалите ти симптоми няма нужда да се коментират, защото не са никакъв за нищо в момента.

Ако сте правили само 1 път секс на 14-ти февроари, вече са минали 6 дни от него и след още 6 дни можеш да направиш тест. Той би отчел, ако в деня на контакта ти е била овулацията.
Пишеш кога ти е свършило кървенето, но не пишеш кога е почнало. Може сега да е периода на овулацията ти.

Astinedd - ако ти имаш такова зацапване по време на О, това не значи че Madame_G също е в О. Не може да генерализираш толкова сигурно това. Все пак тя не казва, всеки път като има О да се случва това зацапване. Аз лично никога не съм имала подобно зацапване, но съм имала много пъти овулация. Зацапванията особено неменструалните може да са от много други неща, дори по време на О не е никак типично и може да не е от това, че си в О, а просто да е съвпадение, въпреки че знам какво ти е казал доктора (обикновените АГ-та казват, че е нормално, репродуктивните търсят индикация за това ако се случва всеки път, а още повече ако ги има и още пъти в периода след О до идване на цикъла).

# 62
За една година опити все знаеш, че се забременява само когато е овулацията....
Ако твоята е била веднага след кървенето - има шанс, но ако ти е по-късно, с този един контакт шанса е доста малък.
Това зацапване сигурно е недоизтекла стара кръв от цикъла, която си видяла след половия контакт,  случва се когато се прави секс в 1-вия чист ден. Няма как да знаеш дали това зацапване не е било в канала предния ден, а да не е достигало до превръзката.

Останалите ти симптоми няма нужда да се коментират, защото не са никакъв за нищо в момента.

Ако сте правили само 1 път секс на 14-ти февроари, вече са минали 6 дни от него и след още 6 дни можеш да направиш тест. Той би отчел, ако в деня на контакта ти е била овулацията.
Пишеш кога ти е свършило кървенето, но не пишеш кога е почнало. Може сега да е периода на овулацията ти.

Astinedd - ако ти имаш такова зацапване по време на О, това не значи че Madame_G също е в О. Не може да генерализираш толкова сигурно това. Все пак тя не казва, всеки път като има О да се случва това зацапване. Аз лично никога не съм имала подобно зацапване, но съм имала много пъти овулация. Зацапванията особено неменструалните може да са от много други неща, дори по време на О не е никак типично и може да не е от това, че си в О, а просто да е съвпадение, въпреки че знам какво ти е казал доктора (обикновените АГ-та казват, че е нормално, репродуктивните търсят индикация за това ако се случва всеки път, а още повече ако ги има и още пъти в периода след О до идване на цикъла).

Виж, не съм й казала, че със сигурност това зацапване при нея е от О. Казах й как е при мен. Също така й споменах, че може да е от недоизчистването й по време на цикъл. Нищо не констатирам. Споделих й това, което знам и мисля Simple Smile

# 63
  • София
Цитат
В О си. Аз като съм в О винаги имам кафяво зацапване.

Не казвам, че другото което си написала не е вярно, просто повечето хора четат първото и се утешават с него и край, нищо др не ги интересува. Ще се успокои/зарадва/отговори за зацапването и после независимо колко др обяснения прочете ще запомни само това. Simple Smile

# 64
Brayda  за една година опити се наблъсках с каква ли не информация . Просто исках съвет от по опитни, а не да ми се кара някой . Не те познавам и не следя всички въпроси и отговори . Всяка една жена която е тук точно в тази тема и група е тук с проблем и всички сме тук да си помагаме и подкрепяме ,а не за да се нападаме .
Относно моят въпрос благодаря ти за отговора, но досега съм нямала такива симптоми да го нарека затова се обърнах за съвет от групата .

Astinedd  мила благодаря и на теб ще обърна внимание и на твоя отговор .

# 65
  • София
Да, личи си, че не ме познаваш. Никога не съм се "карала".
Въпроса ти:

Цитат
Въпросът ми е дали след цикъл се забременява лесно защото ние пробваме от една година и резултатите са все отрицателни .

... е просто в разрез с това, че казваш че много информация имаш.. След него самата ти пишеш, че трябва сега да си в овулация, как тогава по-лесно да се забременява след цикъл?!

# 66
По мой изчисленая сега съм ,да! Попитох дали е възможно след края на Ц .

# 67
  • София
Ако сега си в овулация, то тогава явно не си била, та не си забременяла от онзи опит на 14.

# 68
  • София
По мой изчисленая сега съм ,да! Попитох дали е възможно след края на Ц .

Ами ,ако след края на цикъла директно си в овулация - да. Иначе по принцип - трудна работа. Няма как да забременееш,ако няма овулация. Ако при теб е на 11-12 ден от МЦ, то тогава ти е най-голям шанса.

# 69
  • Австрия
Здравейте момичета писала съм много по темата или по-точно съм задавал въпроси и този път имам въпрос . Този месец цикълът ми беше 25 дена свърши ми  на 13-ти февруари на 14-ти с моя мъж имахме контакт , а на 15-ти получих кафяво и розово зацапване . Въпросът ми е дали след цикъл се забременява лесно защото ние пробваме от една година и резултатите са все отрицателни . Вчера забелязах ,че зърната на гърдите ми са червени и подути не знам какво да си мисля. Би трябвало днес да съм в овулация не съм си правила тест изпитвам болки в стомаха, а преди два дена когато ходих до тоалетната имах малко кръв дайте ми някакъв съвет.

Откровено казано, Madame_G, не се разбира кой знае колко от обясненията ти: кога е започнал, кога е свършил МЦ, кога приключва менструалното кървене е без значение (стига то да не е повече от 10 дни). Като цяло МЦ (менструалният цикъл) започва с кървене и свършва непосредствено преди следващото такова. Та, кога си правила секс се определя спрямо първия ден на последното ти менструално кървене. Щото някои имат кървене 3 дни, други 7. И за да се коментира има ли вероятност от забременяване/овулация е важна информацията колко дълъг е МЦ (от 1 ден кървене до 1 ден кървене).

Та: няма такова нещо като след цикъл. Една жена е винаги на някакъв етап от менструалния си цикъл (менструално кървене, ФФ, О, ЛФ). Непосредствено след менстр. кървене е възможно да се забременее само при къс МЦ т.е. 21 дни, например. Обаче ти не казваш колко дълъг е средно МЦ, как да се прецени?!

пп. Брайда винаги е била внимателна и изключително търпелива и обяснителна в постовете си.

Последна редакция: ср, 21 фев 2018, 20:30 от DimS.

# 70
  • София
Ако се забременява точно на О (както е при всички хора), то как да се забременее лесно след цикъл, като ти сега си в О ?
И сега като разбираш какво точно си написала и си питала, обясни си моето "каране" Simple Smile
Вземи ме прочети с друга интонация в главата си и ще видиш как не се карам. Wink

# 71
25 дена цикъл месечно
Последен цикъл 9 февруари -13 февруари
  Това стига ли или пак не е достатачно ?

# 72
  • София
Ако последно ти е дошло на 9-ти, то днес ти е: 13-ти ден.
Ако този месец ще ти дойде на 25-тия ден, може вчера или днес да е била О, или дори онзи ден.
Ако този месец ще ти дойде на 26-тия ден, сигурно О е била или вчера или ще е днес
Ако този месец ще ти дойде на 28-мия ден, по-скоро о ти е утре.

При всички положения, ако до сега секс сте правили само на 14-ти и не ти се губи месеца, правете опити от днес 2-3 дни за всеки случай и се надявай да не сте изпуснали овулацията.

Другия месец ако искаш закупи си тестове за овулацията, прави ги според листовката и ще видиш по-точно кога какво се случва в тялото ти.
Ако опитите ви са хаотични по 1-2 пъти на месец и то не в точното време, може би това е причината да не забременееш.

И последно, дано разбра, забременява се "лесно" само когато има овулация настъпила. През останалото време няма как сперматозоид да оплоди яйцеклетка, защото яйцеклетка няма. Принципно при секс 1-2 дни преди самата овулация, сперматозоидите чакат яйцеклетката и я оплождат когато я "видят". Така че, колкото повече контакти около фертилните дни, толкова по-добре.

# 73
  • Австрия
25 дена цикъл месечно
  Това стига ли или пак не е достатачно ?

25 дни средно МЦ и последния ти МЦ е 5 дни? Wink Прави разлика между менструален цикъл и менструално кървене: мк е част от мц. И няма значение колко продължава. Т.е. ти си правила секс на 6-я ден от МЦ. При МЦ средно от 25 дни, може да се допусне, че овулацията е в прозореца от 10-ти до 15-ти ден от началото на МЦ. Вероятността да заченеш от секс на 6-ти ден е минимална, теоретична.

Ако зачеване не се получава дълго време, може да има много причини: от лош тайминг до проблем в единия или другия, или в двамата. Посещава се репродуктивен специалист.

# 74
  • София
DimS - отдавна вече като прочета:
Цитат
25 дена цикъл месечно

Просто не мисля, а отчитам, че й е дошло на 9-ти и й е текло до 13-ти...

Но за да уточня, месечния цикъл е от началото на кървенето до началото на следващото кървене. А това което имаш предвид под цикъл е менструация или кървене. Така, правилното в случая е:

25 дневен цикъл
Последна менструация на 9-ти февруари
Продължителност на кървенето до 13-ти февруари

Общи условия

Активация на акаунт