За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 71 472
  • 742
  •   1
Отговори
# 420
дори много на север Simple Smile

Имам пуешки пържоли, пише филе. Ще ги правя на фурна. Каква марината би им подхождала и омекотила, да не станат сухи?
А и как е по-добре - за повече време на по-ниски градуси или по-малко на високи за печене?

на високи градуси, за кратко време, ако имаш бекон - завий ги. Ще ти съхнат във фурната. Най-добре е на скара/грил тиган да ги изпечеш.  Марината - зехтин, соев сос, подправки.

# 421
  • София
Имам пуешки пържоли, пише филе. Ще ги правя на фурна. Каква марината би им подхождала и омекотила, да не станат сухи?
А и как е по-добре - за повече време на по-ниски градуси или по-малко на високи за печене?
Изобщо няма да ги направя във фурна, а само на тиган на определена температура. Във фурната става едно нищо, сухо, не ми харесва . Peace Може да срежеш за да направиш джоб да го напълниш с разни неща, като сирена, за го защипеш малко на тиган, след това се изважда долавят се продукти за сос и така.. Може на тиган с вино, има си начини и рецепти.

# 422
Здравейте, търся рецепта за марина за бутчета, но да не е пикантна, а просто искам месото да стане сочно, тъй като като пека бутчетата с картофи на фурна, но не ми харесва как се получават, сухи се получават.
Благодаря!:hugs:

# 423
  • Русе
Здравейте, търся рецепта за марина за бутчета, но да не е пикантна, а просто искам месото да стане сочно, тъй като като пека бутчетата с картофи на фурна, но не ми харесва как се получават, сухи се получават.

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/02/blog-post_5070.html

# 424
  • Berlin
Изобщо няма да ги направя във фурна, а само на тиган на определена температура. Във фурната става едно нищо, сухо, не ми харесва . Peace Може да срежеш за да направиш джоб да го напълниш с разни неща, като сирена, за го защипеш малко на тиган, след това се изважда долавят се продукти за сос и така.. Може на тиган с вино, има си начини и рецепти.

Мерси. Те са нарязани на парчета, май е бон филе. 🤔 1 кг на шайби, не знам какво ще го правя така... Май наистина на тиган ще е по-добре, но там ме притеснява да не се задуши по-скоро.

# 425
Какво мога да направя с агнешко-телешка кайма? Върти ми се в галавата, че съм яла кюфтенца, бяха малки и леко продълговати. Нямам представа как се овкусява обаче, ще съм благодарна на съвети.

# 426
цариградски кюфтенца си направи. Или ущипци - малки са, щипнати, бързо се пекат и няма да ти съхне каймата

винаги остават сочни http://pep-4o.blogspot.bg/2011/09/sdf.html  пека ги под фолио, развивам фолиото вкрая на печенето

и тези са сочни http://pep-4o.blogspot.bg/2016/06/blog-post_11.html но картофите за гарнитура ги пека отделно в плик, едновременно с бутчетата, на вентилатор

# 427
  • под тепетата
Нещо като шепард пай става с тази кайма.

# 428
  • София
Гъбите за пица /сурови/ трябва ли да са задушени предварително или мога сурови да ги сложа и да ги пека с цялата пица?
Благодаря предварително!

# 429
Сурови печурки слагам, нарязани на тънки филийки, не им трябва много.

# 430
  • София

Винаги като слагам бучки масло под кожата на бутчетата преди да пека, после остават много сочни без да им правя марината предварително. Иначе пиле с картофи пека в алум. тенджера с капак и прозорче. Много сочни стават за разлика от фурната Simple Smile

# 431
  • София
Благодаря на всички за съветите свързани с яйцата, а мога ли да направя кекс с част от тях?

# 432
  • В градината...
И аз от Север да кажа - пилешката супа (селска, домашна) я свързвам с вкуса на чубрица задължително. И никакви картофи. Фиде или ориз, или и двете.

# 433
  • София
Момичета, колко време се вари телешко шкембе в тенджера под налягане? В интернет има всякаква информация- от 30 минути до 2.5 часа. Къде е истината? Simple Smile

# 434
  • София
И аз съм опитвала пилешка супа с чубрица в Тетевенския край. Не ми хареса, но явно всички си обичаме супата на баба и мама.

Общи условия

Активация на акаунт