За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 71 457
  • 742
  •   1
Отговори
# 300
  • Montana, Bulgaria
http://sunshineskitchen.com/chocolate-cupcakes/
Аз съм правила тези и са уникални. Само глазурата я правя половин порция, защото иначе остава супер много.

# 301
  • София
2. Купихме си шоколад на Линд с 99% какао (обичаме шоколад с високо съдържание на какао, но този ни дойде в повече. Може ли да ми предложите сладкиш/кекс/мъфини, където да го вложа? Мислех да направя кекса с тъмно пиво на Сладка хапка и да глазура с него, но дали няма пак да горчи много? newsm78
Благодаря предварително! bouquet

Кексчета с шоколад

Бонбони Baci Perugina

# 302
  • В царството на игрите:)
2. Купихме си шоколад на Линд с 99% какао (обичаме шоколад с високо съдържание на какао, но този ни дойде в повече. Може ли да ми предложите сладкиш/кекс/мъфини, където да го вложа? Мислех да направя кекса с тъмно пиво на Сладка хапка и да глазура с него, но дали няма пак да горчи много? newsm78
Благодаря предварително! bouquet
За глазурата го смеси с млечен шоколад и ще компенсираш горчивината Simple Smile

# 303
  • Пловдив
Обещах снимка на шкембето от Лидл. Този път се оказа с не много екстри, но ще придобиете представа.

# 304
Имам два въпроса:
1. Останаха ни доста осолени телешки черва за наденици. Как да ги съхраним, да ги замразява ли или да ги покрив с още сол и да ги оставя на хладно като се има предвид, че скоро няма да правим наденици?

Сложи още сол, в буркан и на студено могат да издържат до година още
Или да си пълните наденици за печене, когато поискаш

# 305
Здравейте Simple Smile Публикувам рецепта, измислена изцяло от мен, но понеже не съм веща в кулинарията, имам и въпрос.
Скрит текст:
Сурови пънчета (не съм измислила име още)
100 г смлени орехи
10 г какао
10 г пудра захар
Объркват се.
20 г овесени ядки
се накисват в
40 мл прясно мляко и
3 с. л. ром / алк. мента
Прибавят се към останалата част.
Обърква се.
30 г краве масло /размекнато до кремообразно/ се прибавя.
Бърка се и се меси до еднородно меко тесто.
Прави се на пънчета (може и топчета), които се овалват в кокосови стърготини.
Слагат се в хладилник, за да се стегнат.
Въпросът е - мога ли да подобря с нещо тази рецепта, например по отношение на количеството течност за овесените ядки или нещо друго, някакви идеи, забележки или просто мнение Simple Smile

# 306
  • София
Обещах снимка на шкембето от Лидл. Този път се оказа с не много екстри, но ще придобиете представа.

Цена ?

# 307
Благодаря на всички, които се включиха по моите въпроси!  bouquet  bouquet  bouquet bouquet bouquet

Телешкото шкембе в Лидл миналата седмица беше по2,99 лв за тарелка от 400 гр. Peace
Моето беше без добавки Laughing

# 308
Здравейте Simple Smile Публикувам рецепта, измислена изцяло от мен, но понеже не съм веща в кулинарията, имам и въпрос.
Скрит текст:
Сурови пънчета (не съм измислила име още)
100 г смлени орехи
10 г какао
10 г пудра захар
Объркват се.
20 г овесени ядки
се накисват в
40 мл прясно мляко и
3 с. л. ром / алк. мента
Прибавят се към останалата част.
Обърква се.
30 г краве масло /размекнато до кремообразно/ се прибавя.
Бърка се и се меси до еднородно меко тесто.
Прави се на пънчета (може и топчета), които се овалват в кокосови стърготини.
Слагат се в хладилник, за да се стегнат.
Въпросът е - мога ли да подобря с нещо тази рецепта, например по отношение на количеството течност за овесените ядки или нещо друго, някакви идеи, забележки или просто мнение Simple Smile
Разбирам ентусиазма, но 'измислена изцяло от мен' е малко крайно 😀 аз поне не виждам нещо ново в тази рецепта, освен алкохолната мента....

# 309
  • München, Deutschland
Освен горното, аз се чудя как така човек си измисля рецепта и я пуска някъде, ама дори не я е тествал. А съставките са малко и такива, които в почти всяко домакинство ги има. Ми, тествай и виж дали ги сложила повече течност...

Наистина не знам как да помогна...

# 310
Злоядото ми отроче иска "рибка".Купих.И я размразих и се оказа,че това нещо си е цялото с органите и всичко.Как да я почистя?Няма кой да ми помогне.Мога да я сготвя,но чистенето е силно проблемно.

# 311
  • DE
Аз с един смотан въпрос
Искам да правя нещо което се пържи на 180 градуса
Обаче, нямам термометър, та въпроса ми е:ако пусна индукционния на 180* дали ще е ориентировачно пак на същата температура загрятата мазнина
По физика имах все двойки навремето

# 312
  • München, Deutschland
Злоядото ми отроче иска "рибка".Купих.И я размразих и се оказа,че това нещо си е цялото с органите и всичко.Как да я почистя?Няма кой да ми помогне.Мога да я сготвя,но чистенето е силно проблемно.
Ако е голяма риба, махат се вътрешностите, при цаца примерно, само пържиш.
Махаш люспите (ако има), цепваш коремчето по дължина, вадиш вътрешностите и ги хвърляш. Ако има хайверче, си го запазваш и си го сготвяш. Simple Smile

Измиваш и това е.
Няма никаква особеност.

Маце, 180° е висока температура за пържене попринцип, по-висока от за мекици примерно. Така че пус ни котлона на силно. Нямам индукционен котлон и не мога да ти кажа за Т, но бих казала да сложиш на 10-20°  повече.

# 313
chrissy, само да отбележа, че я тествах два пъти - първия път течността беше малко (по-скоро овесените ядки в повече), втория път - малко множко, защото лепнеха преди да ги овалям в кокоса.

# 314
Мерси,оправих се.Хапнаха дечицата.Ама понеже много се погнусих и сега съм си наляла една чаша червено,да ми разкара стреса от рибока.

Утре ще правя втори дубъл на кекс със заливка,която не ми се получи,та пак ще влизам с въпроси.Благодаря на всички,много сте мили,като помагате със ценни съвети и даване на кураж.

Общи условия

Активация на акаунт