За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 71 431
  • 742
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Здравейте!
Имам супер лаишки въпрос...

Когато маслото трябва да се разбие с кристална захар "на пухкав крем", това означава ли до пълно "разтапяне" на кристалчетата? Защото на мен все не ми се получава това с разтапянето... да заменя ли с пудра захар, има ли изобщо значение? Embarassed

Искам да направя "Червено кадифе".
Разбиваш с миксер на висока скорост до крем, и маслото със захарта трябва да побелее. Това е.

# 331
  • ту тук, ту там
Или не ми разбра въпроса, или не обясних добре. Трябва ли кристалчетата от захарта да се усещат, или трябва да се усвоят напълно до гладък крем? Защото на мен все не ми се получава гладък кремът и трябва да разбивам с часове сигурно... с обикновен миксер съм, нямам космически, планетарен, извънземен или какъвто е там. 😊

# 332
  • София
Или не ми разбра въпроса, или не обясних добре. Трябва ли кристалчетата от захарта да се усещат, или трябва да се усвоят напълно до гладък крем? Защото на мен все не ми се получава гладък кремът и трябва да разбивам с часове сигурно... с обикновен миксер съм, нямам космически, планетарен, извънземен или какъвто е там. 😊
Отговорих ти общо, кристалите ще се стопят когато се добави течност, само при разбиване на масло със захар няма да се стопят, все още се забелязват и не е необходимо да разбиваш толкова време за да се стопяват, а и няма да се топят защото маслото не топи кристалите на захарта.

# 333
  • ту тук, ту там
Да, благодаря, това исках да знам!

Иначе като цяло уж не съм толкова боса в кухнята (май само уж!😁), но не знам защо си мислех, че трябва да стигна до гладък крем само с разбиване на масло и захар! Embarassed

# 334
  • DE
Хриси, благодаря за отговора!
Допитах се до мъж ми и той пък е на мнение че мазнината набира точно тази температура, но за сигурност да намаля леко

# 335
Да, благодаря, това исках да знам!

Иначе като цяло уж не съм толкова боса в кухнята (май само уж!😁), но не знам защо си мислех, че трябва да стигна до гладък крем само с разбиване на масло и захар! Embarassed

До гладък ще стигнеш, ако е с пудра захар. Ако в самата рецепта си е кристална захарта, давай смело. Но ако пише пудра захар, не я заменяй, не е същото.

# 336
  • ту тук, ту там
Не, не, аз понеже не мога да постигна гладък крем с кристална, се чудех дали да не я заменя с пудра! Но щом не е проблем, че се усещат кристалчета, ще си следвам оригиналната рецепта! Hug

# 337
  • München, Deutschland
Топлината, която отдава котлонът, се приема от тенджерата, но тенджерата все пак и тя отдава на външната среда, защото има досег с въздуха, не е във вакуум. Затова предположих, че трябва 10-тина градуса нагоре да е Т.

Абе, важното е олиото да е горещо. Simple Smile

# 338
Напитката Инка може ли да се ползва в сладкиши подобно на какаото?  newsm78 /идват ми едни такива въпросителни на ум/  Grinning

# 339
  • München, Deutschland
Това е безкофеиновото кафе от леблебия, нали?
По-скоро замества кафе, не какао. Моята баба не пиеше кафе и нямаше вкъщи, само Инка, ако случайно някоя гостенка не може без кафе. И знам, че за заместител на кафе го ползваше.

# 340
Здравейте!

С какво мога да заменя 3-4 с.л. сусамов тахан в крем от рецептата за торта с тиква? Самият крем се прави от тиква, мед, тахан, какао и желатин. Дали маскарпонето би било добра идея? newsm78

# 341
Напитката Инка може ли да се ползва в сладкиши подобно на какаото?  newsm78 /идват ми едни такива въпросителни на ум/  Grinning

Става. И вкусът и аромата се променят обаче. Домашните много го харесват.

# 342
Това е безкофеиновото кафе от леблебия, нали?
По-скоро замества кафе, не какао. Моята баба не пиеше кафе и нямаше вкъщи, само Инка, ако случайно някоя гостенка не може без кафе. И знам, че за заместител на кафе го ползваше.

Да, това е. То си е вид напитка, точно казано - "заместител на кафето". Имам доста в къщи, а само аз го харесвам и ми се прокрадна въпросчето дали пък не мога да го добавям в нещо...

Става. И вкусът и аромата се променят обаче. Домашните много го харесват.

В какви рецепти го добавяш?

# 343
В кекс, кремове - крема за бисквитената торта го правя с ванилия нишесте и инка, става супер. И в един сливов сладкиш слагам.

# 344
Здравейте!

С какво мога да заменя 3-4 с.л. сусамов тахан в крем от рецептата за торта с тиква? Самият крем се прави от тиква, мед, тахан, какао и желатин. Дали маскарпонето би било добра идея? newsm78

Според мен ще стане. Аз си правя крем от печена тиква, заквасена сметана, мед и орехи. Страшно вкусен е, даже желатин не му трябва. Решила съм следващия път, когато пека тиква, да направя с този крем бисквитена торта.

Общи условия

Активация на акаунт