За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 71 429
  • 742
  •   1
Отговори
# 345
Елени, в тортата Червено кадифе, която аз правя не слагам масло. Кремът е от разтопен бял шоколад, кондензирано мляко и бита сметана. Между един от етажите в определеното количество крем слагам и доста кокосови стърготини- става много приятно.

# 346
  • София
Здравейте,
два пъти вече правя един чийзкейк с тиква, маскарпоне, кондензирано мляко и 3 яйца.
пека чийзкейка 2ч на водна баня.
Увивам формата с падащи стени в голямо парче фолио. Много внимавам да нр го скъсам.
И въпреки това и двата пъти, като извадя чийзкейка от тавата във фолиото има вода. Дори леко се стича и от формата.
Оставих да изстине и основата е влажна.
Въпроса ми е, според вас от Какво се получава така?
Мисля си за конденз или евентуална вода от тиквата. Но нямаше добавена вода в тиквата. Пекох я до суха тава, после пасирах...

# 347
Това е безкофеиновото кафе от леблебия, нали?
По-скоро замества кафе, не какао. Моята баба не пиеше кафе и нямаше вкъщи, само Инка, ако случайно някоя гостенка не може без кафе. И знам, че за заместител на кафе го ползваше.

Инката ,доколкото аз знам не се прави от леблебия или не само от леблебия. Основната съставка е цикория. Иначе да ,заместител на безкофеиново кафе е.

# 348
  • София
Здравейте,
два пъти вече правя един чийзкейк с тиква, маскарпоне, кондензирано мляко и 3 яйца.

........................
От някъде пропуска вода, за мен това е обяснението.

# 349
  • Mediterraneo
Моята форма е такава, пропуска и навън, и навътре. Независимо колко пласта фолио й слагам.

# 350
Правих целувки днес, но белтъците не станаха на твърд сняг. Рецептата е 2 белтъка разбити със 150 г пудра захар. Четох в Google, в една рецепта студени яйца, в друга на стайна температура. Как да ги направя следващия път?  bouquet

# 351
Правих целувки днес, но белтъците не станаха на твърд сняг. Рецептата е 2 белтъка разбити със 150 г пудра захар. Четох в Google, в една рецепта студени яйца, в друга на стайна температура. Как да ги направя следващия път?  bouquet

Аз ги правя със студени яйца. Купата за разбиване трябва да е напълно суха. Да не е имало вода? newsm78

# 352
  • София
Правя и със студени и със стайна температура. Първо се разпенват до побеляване и бавно на порции се сипва захарта. Разбива се до твърд сняг, накрая се прибавя 1 ч.л. ванилия. Показвам, едните са с шоколадово дъно.

http://recepti.gotvach.bg/r-44356-Ванилови_целувки

# 353
  • София
Правих целувки днес, но белтъците не станаха на твърд сняг. Как да ги направя следващия път?  bouquet

Целувките ги правя, като в началото разбърквам с кристална захар, после с пудра. Захарта я слагам на око в зависимост от яйцата. Правила съм и с топли и със студени белтъци. Спазвам правилото за суха купа и за лим.сок.
Според мен ти е била малко захарта...
Бъркаш и добавяш пудра, докато не стане твърд лъскав сняг.

# 354
  • София
Здравейте,
От някъде пропуска вода, за мен това е обяснението.

... и аз си го мислех, но водата си се клатеше във фолиото и не течеше...

# 355
Варих телешко месо, остана ми бульон който сложих горещ в буркани с винт и обърнах бурканите. Въпроса ми е колко време мога да го съхранявам в хладилника?

# 356
Варих телешко месо, остана ми бульон който сложих горещ в буркани с винт и обърнах бурканите. Въпроса ми е колко време мога да го съхранявам в хладилника?

Според мен 10-12 дни със сигурност

# 357
  • София
Според мен 10-12 дни със сигурност

Мъжа ми има колега в чието семейство, като сготвят едно ястие още докато е топло затварят 1-2 буркана. Съхраняват ги в хладилника до 20-на дни, за времето когато няма нищо друго.
Аз лично замръзявам бульона.

# 358
  • София
Ако  е хлътнала капачката много дълго време, както всеки буркан който се е вакуумирал.

# 359
Аз също затварям готови ястия в буркани с винт и държа в хладилник. Затваряла съм всичко, което позволява... Впечатлението ми е, че има ли месо, издържа по-малко. Пилешка супа или топчета може да стои макс 2 седмици. След това започва да киселее. Излишно е да казвам, че бобови издържат доста по-малко.
Така че, не повече от 10 дни е добре да съхраняваш бульона.
Виж, замръзването е друга работа Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт