За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 71 419
  • 742
  •   1
Отговори
# 375
  • Sofia
Честит празник,момичета Flowers Hibiscus

Искам да направя пандишпанено руло,плънката да е от закв.сметана и сладко от круши...да ги объркам ли двете или поотделно да го мажа?

# 376
  • Пловдив
Здравейте, някой знае ли с какво може да се замени кондензираното мляко в рецепта за направа на сладкиш?

# 377
Здравейте, искам да направя рецептата, която е по-долу, но нямам сметана. Може ли да я заменя с мляко? Или сместа на Маги за спагети Карбонара?

Паста с пилешко филе в сметанов сос

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
400-500 г пилешко филе
200 мл сметана
100 мл доматен сок
2-3 скилидки чесън
2-3 с.л. зехтин
босилек
лют червен пипер (кайен), черен пипер, сол
магданоз
250 г паста по избор

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Филето се нарязва на късчета и се запържва в зехтина, докато хване лек нагар. Подправя се с черен пипер и сол, слага се пасирания чесън и доматения сок, по желание и лют червен пипер. Оставя се да ври около 2-3 минути. Слага се сметаната, огънят се намалява и месото ври още около 5 минути.
Пастата се вари едновременно със соса, като се съобразява времето за варене така, че да са готови едновременно. Сосът се изсипва при пастата, разбърква се и се сервира, поръсено със ситно нарязани босилек и магданоз.

# 378
Много спешен въпрос. Ще пека лава кейк (шоколадово суфле). Сложила съм сместа във фризера. Формите са ми стъклени(йенско стъкло) а се пече на загрята фурна. Ще се спукат ли?

# 379
Много спешен въпрос. Ще пека лава кейк (шоколадово суфле). Сложила съм сместа във фризера. Формите са ми стъклени(йенско стъкло) а се пече на загрята фурна. Ще се спукат ли?

Мисля, ме ще се спукат, аз го правя в алуминиеви форми за еднократна употреба

# 380
  • Mediterraneo
100% ще се спукат

# 381
+1

Здравейте, искам да направя рецептата, която е по-долу, но нямам сметана. Може ли да я заменя с мляко? Или сместа на Маги за спагети Карбонара?

Паста с пилешко филе в сметанов сос

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
400-500 г пилешко филе
200 мл сметана
100 мл доматен сок
2-3 скилидки чесън
2-3 с.л. зехтин
босилек
лют червен пипер (кайен), черен пипер, сол
магданоз
250 г паста по избор

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Филето се нарязва на късчета и се запържва в зехтина, докато хване лек нагар. Подправя се с черен пипер и сол, слага се пасирания чесън и доматения сок, по желание и лют червен пипер. Оставя се да ври около 2-3 минути. Слага се сметаната, огънят се намалява и месото ври още около 5 минути.
Пастата се вари едновременно със соса, като се съобразява времето за варене така, че да са готови едновременно. Сосът се изсипва при пастата, разбърква се и се сервира, поръсено със ситно нарязани босилек и магданоз.

Направи я само с доматен сос, като увеличиш количеството на доматения сос

# 382
Момичета, само да ви кажа че не ми се спукаха стъклените купички. Но ще си купя други за всеки случай. Какви ще ме посъветвате да са?

# 383
Правила съм в алуминиеви за еднократна употреба и в метални за крем карамел, става си добре и в двата вида. Тези за крем карамел са ми тесни, повече като чаша, в еднократните по-хубав вид имаха суфленцата. Правя ги много рядко, иначе предполагам че бих си потърсила по-широки, не може да няма.

# 384
Ей, банда, страхотни сте!!!
Благодарение на вашата помощ вчера направих най-хубавото
 Руло Стефани през живота си Stuck Out Tongue

# 385
  • München, Deutschland
Браво, Усмивчица. Simple Smile

Здравейте, някой знае ли с какво може да се замени кондензираното мляко в рецепта за направа на сладкиш?
Трябва да покажеш рецептата. Бих заместила с различни неща според случая...

# 386
  • Пловдив
Браво, Усмивчица. Simple Smile

Трябва да покажеш рецептата. Бих заместила с различни неща според случая...
Правих сладкиш на основата на крем карамел и при яйцата се слага кондензирано мляко, миксира се и тогава се прибавя прясното мляко, замених със заквасена сметана, но според мен и без да се добавя конд. мляко щеше пак да се получи. Благодаря все пак, беше ми спешно за вчера Simple Smile

# 387
Като сме на руло Стефани - моето винаги се напуква отгоре, естествено замазвам с кашкавал, но все пак защо? Също и свинското Уелингтън така се напуква, а там вече няма с какво да замаскирам.
Предполагам, че разстилам по-тънко, или..?

# 388
Като сме на руло Стефани - моето винаги се напуква отгоре, естествено замазвам с кашкавал, но все пак защо? Също и свинското Уелингтън така се напуква, а там вече няма с какво да замаскирам.
Предполагам, че разстилам по-тънко, или..?

Хм, яйце слагате ли в каймата? Тя действа стягащо.

# 389
Ева, слагам яйце задължително. Пека и под фолио на стандарти градуси, не на силна фурна.

Общи условия

Активация на акаунт