Камъни в жлъчката - 4

• 69 064
  • 842
  •   1
Отговори
# 675
  • Sofia
Ще минат и синки и болки,имайте търпение.
На мен ми донесоха спаначена супа за вечеря.На сутринта чай и бисквити.Трябва да е по-лека храна,крем супи,каши,кремче...

# 676
А на мен пък спанака ми го забраниха за 1 месец. Точно за него питах защото всички вкъщи харесваме спаначена супа. Други супи можело след втората седмица даже и застроени с яйце, но спанак след 1 месец. Иначе вече всичко почти съм яла даже и малко по мазничко агнешко си позволих онзи ден и не ми е правило проблем. Аз и преди това нямах проблеми и сигурно затова сега ми е трудничко да се ограничавам. Гледам да не нарушавам мн диетата ама все по често ми се случва, а минаха само 20 дена от операцията. Аз не съм имала къркорене на червата може би само първия ден и сега нямам. Храната и живота без жлъчка ми се отразяват засега мн добре. Надявам се и занапред да е така.

# 677
Добре де, още докато сте в упойка ли ви водят в стаята?
Аз имам 2 аперации и на двете се събудих в една голяма зала, заобиколена от сума ти оперирани ( направо като в лазарет се чувствах) и много персонал, който следи показателите. Кой още в упойка, кой излязал, кой току що излиза. Всяко легло е с паравани, чуваш стонове, пъшкане, Явно е нещо като реанимация..Stuck Out Tongue Winking Eye Като се събудих и на двата пъти видях срещу себе си сестра с Добро утро, Как сте? Изчакват около 15 мин. да влезеш в час, следят показателите и ако всичко е наред, идват санитари и те свалят в отделението.

# 678
Първия ден ми казаха, че не трябвало да се яде, само много вода да се пие. Е, аз се сетих да питам една мед. сестра след като бях изяла вече половин пакет солети. От следващия ден започнах всичко, невредно и в малки количества. Казаха ми кисело мляко да ям, но пък за антибиотика беше противопоказно. Чай и кафе пия от втория ден. След първия месец, като тръгнах на работа започнах по стария график по 2 кафета, а в събота и неделя и по 3-4 пия. Нищо ми няма. Шоколад ям много по-рядко от преди и то само черен, но с цел диета за сваляне на килограми, а не защото не трябва.
Проблеми имам от люто, от сушени плодове, от тестени храни. От готвени храни в заведение съм имала сериозни проблеми. В общи линии организмът сам си показва какво му понася и какво не.
Много повече си вредим като се вманиачаваме и постоянно мислим какво трябва и не трябва.

# 679
Добре де, още докато сте в упойка ли ви водят в стаята?
Да,и двете ми операции се събудих докато се мъчиха да ме слагат на леглото няколко жени..

# 680
  • Бургас
Вече минаха 8 дни от операцията. Досега хапвах супи с малко хляб и сирене, но вече ми писна. Какво може да включа вече в менюто. Ако споделите конкретни ястия ще съм благодарна, че вече не знам какво да си готвя 😐 На мъжа ми направих кюфтета по чирпански, но предполагам каймата, макар и телешка, още е противопоказна.

Излязох от упойка в един коридор пред операционната. Имаше още една жена като мен. После те свалят в стаята. Стори ми се неуместно като се има предвид как някои хора реагират след излизане от упойка.

# 681
Я си хапни 2 кюфтета по Чирпански. Нищо няма да ти стане. Ако те е страх, започни с 1.Hug

# 682
Моя доктор каза само първия ден в който още бях в болницата на крем супа или кисело мляко, моето беше 3,2% и каза че няма проблем да си го ям. От там нататък като се прибера да си се храня нормално само да не преклявам и да са от разрешените хвани. Прибрах се и си сготвих пиле с картофи на фурна. За 20 дена не знам дали и 5 пъти съм яла супа и то пилешка и топчета. Кюфтета на фурна(вместо пържени) си хапнах още първата седмица. Риба също. Само свинско не съм яла още всякакво друго да. Почти нямам хранене без месо освен ако е закуска. Домашни овчи и телешки наденици също си хапнах. Всичко ми понася засега. И кфе пия вече. Нямам месец от операцията.
Моя съвет е хапвай си нормално ако нямаш някаква строга диета която трябва да спазваш за друго заболяваме. Радвай се на живота и не се притеснявай толкова. Органозъмати сам ще си каже какво не му понася. Не го мисли толкова и стига си се мъчила само на супи. Тялото имам нужда от нормална и разнообразна храна, не само от супи. Диетата не е толкова строга, храната е доста разнообразна и не е необходимо да е кашечна.

# 683
Е, моят на първото раждане не само че беше на работа, ами и в друг град работеше. От 7 сутринта знаеше, че тръгвам към болницата, чак в 2 следобед му разписал шефът му отпуската. Появи се вечерта в 7. Аз междувременно 24 часа не бях яла абсолютно нищо. Излишно е да обяснявам, че и свекървата беше цял ден на работа, само звънна по телефона в родилното да се осведоми дали съм родила и се появи също в седем. За капак като видя детето, че е със същата червена коса като моята, успокои мъжа ми, че ще се "оправи" Grinning
Та винаги има и по-зле.
Ааа той работи в друг град, но аз отидох да раждам в другият град  Mr. Green няма мърдане, поне да не се оправдава с това hahaha
Че какво й е на каймата newsm78 я по-лежерно. Аз щом и кафе пих още първият ден след като ме изписаха Embarassed

# 684
  • shumen
Запис и от мен.Аз също случайно разбрах,че имам камък в жлъчката след една криза.За сега казаха,че не е за операция и ми изписаха Монурал.Дано има ефект все пак от него.

# 685
Монурал са ми изписвали за цистит. Anguished

# 686
Днес салам със кашкавал и супа топчета съм ял само,та сега ще ида да омаам едно кисело мляко с хляб/стомахчето трябва да е пълно все пак/.Пих сироп от череши сефте,понеже си бях приготвил доста бутилки от череши и от бъз,та ги почвам.Тази година от мъка по себе си направих и 300 компота за зимата,понеже не знаех на къде ще съм с диетите.Само кисели краставички не съм пробвал още.Тъщата е запасена  с тикви и домати пък.Обаче странна работа,никога не съм ял кашкавал,сега без него не мога да живея спокойно,страшно ме кефи и го ям незавсимо какво има на масата.Пиле и картофи ги омразих,не ща повече.Обаче продължавам да обичам гроздето и крушите,което също е странно,понеже намразих бананите.Тия трите плода ми бяха единствената храна цял месец,понеже счупих рекорда по кризи преди това.Апропо,забравям попарките с чай но ги открих твърде късно.Тях можете да си ги ядете и сега,ако се чудите какво да е.

Последна редакция: нд, 02 дек 2018, 03:12 от Iezekil

# 687
  • shumen
Евана,Аз съм в грешка.Лекарството е Цинарикс,а не Монурал.Монурала е едно саше само изписан и то по друг повод.

# 688
  • Бургас
Аз днес плющя палачинки 😁

Lezekil, да знаеш колко добре те разбирам за пилето и картофите. Направо ми се вкисна душата от тях. Завиждам ти за сокчето от череши и бъз Heart

# 689
Ха ха,принципно правя и от рози,но тази година не можах.И винаги ги изпивам още преди новата година,но сега оцеляха благодарение,че ги правя с лимонтозу и ме беше страх да ги пия....Мога да ти подаря няколко бутилки от черешовия,че бъзака ми свиди.

Аз също случайно разбрах,че имам камък в жлъчката след една криза.За сега казаха,че не е за операция и ми изписаха Цинарикс.Дано има ефект все пак от него.
Ефект няма или ако има е обратен.Някъде назад го писах,единия лекар ми го спря...спряха и кризите...но пък спрях и яденето,та незнем.Много внимателно обмисли действието на Цинарикса и какъв би бил ефекта от това действие.Не е лошо да пишете и размерите на камъка..

На всички с проблеми в жлъчки,стомаси и черва,препоръчвам чайче Ентеролин.И за попарки е супер.
пп.Тъщата пак направи домашна торта с какаови бисквити.Предупредих я,че е възможно да опитам да се самоубия нощес,като изям цялата тава...

Общи условия

Активация на акаунт