Изследване на ХОРМОНИ – 16 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 81 836
  • 737
  •   1
Отговори
# 390
Здравей, Denis,
Скрит текст:
Помагала си ми с отговори по изследвания на хормони и ти имам доверие, затова ще питам.
Изследванията на всичките ми хормони (LH, FSH, Estradiol, AMH и Inhibin B) показват ИЯР. Спонтанен цикъл имам през няколко месеца, но изключително оскъден.
С гинеколога ми до момента сме пробвали следните варианти:
- Предизвикан цикъл настъпва след Примулут нор от 14-ти ден, по-забележим, но пак много оскъден.
- Предизвикан цикъл - съвсем нормален - настъпва след 3 таблетки Фемостон преди 14 ден и от 14-ти ден пак Примулут нор.
Сега обаче лекарят ми предлага друга схема - да пия Клостилбегит за 3 месеца. Това тази седмица го  говорихме, нямах идея какъв е този препарат. Вече трети ден чета и не разбирам защо ми го назначава, не намирам нито един случай на приложение при ранен климакс - само за забременяване - пък и самото лекарство е с доста плашеща за мен информация. Не целя забременяване и той го знае, а поддържане на организма, тъй като съм още на 41 години. Той ми обясни при срещата ни, че за да се активират яйчниците един вид, за да заработят сами. Какво мислиш, Денис?
Още веднъж се извинявам, но от 2016 го влача този случай, защото все ми се предлага някаква алтернатива, която обикновено не сработва до момента. Само ЯМР на глава не съм правила, въпреки че гинеколог и това ми е препоръчвал да направя. Не разбирам защо не ми назначават ХЗТ вече?!
Дълго стана, но ...

Здравей!
ИЯР не е причина за липсата на М., освен ако не си вече в края на пременопауза.
Скрит текст:
Според мен, Клостилбегит-а не е добро решение, защото ще има ефект само докато се приема - след 3 МЦ, пак ще имаш проблем с М. и освен това, тази яйчникова стимулация, още повече ще намали функцията на яйчниците.
Извинявай, но не помня как стои въпроса с другите хормони и дали има някой, който да потиска функцията на яйчниците?! - това също може да е причина за липсата на М.
Потърси второ, ако трябва и трето мнение.

[/spoiler]

Благодаря ти, Денис! Ще откажа приема на клостилбегит. Да, правила съм консултации и с ендокринолози и е ранен климакс + денситометрия показва начален стадий на остеопения.

# 391
Момичета, онзи ден си правих хормонални изследвания в една болница и забелязах, че сякаш са променили референтните стойности, на какво може да се дължи това?

Тук във форума, в лабораторията на Александровска и Цибалаб референтните стойности на Тестостерона са 0.22 - 2.90, докато в лабораторията, където аз се изследвах, са 0 - 4.27

ДХЕА са ми го изписали De H Epy Andro – Steron и от обичайните стойности 2.68-9.23 техните са 3.2 - 10

На какво може да се дължи тази драстична разлика в референтните стойности и дали да се доверя на тези по-странните или да сравнявам с обичайните стойности в Цибалаб и Александровска, например?

# 392
  • София
Момичета, онзи ден си правих хормонални изследвания в една болница и забелязах, че сякаш са променили референтните стойности, на какво може да се дължи това?

Тук във форума, в лабораторията на Александровска и Цибалаб референтните стойности на Тестостерона са 0.22 - 2.90, докато в лабораторията, където аз се изследвах, са 0 - 4.27

ДХЕА са ми го изписали De H Epy Andro – Steron и от обичайните стойности 2.68-9.23 техните са 3.2 - 10

На какво може да се дължи тази драстична разлика в референтните стойности и дали да се доверя на тези по-странните или да сравнявам с обичайните стойности в Цибалаб и Александровска, например?
Различните лаборатории, ползват различни реактиви, респ. се получават и различни рефер. стойности.
Всяка стойност се тълкува на база рефер.стойности на лабораторията, в която е направено изследването.
Разликата може да идва и от дименсиите -  µmol/l , ng/mL
ДХЕА е Дехидроепиандростерон

Последна редакция: ср, 25 апр 2018, 21:03 от denis.

# 393

Различните лаборатории, ползват различни реактиви, респ. се получават и различни рефер. стойности.
Всяка стойност се тълкува на база рефер.стойности на лабораторията, в която е направено изследването.

Тоест? Да зачета ли стойностите ми на тези хормони СПРЯМО референтните такива, които са в тази лаборатория? Ще бъдат ли правилни?

И все пак, нали точно ДХЕА са ми изледвали, само не ми казвай, че е друг хормон? :О

# 394
  • София
Скрит текст:

Тоест? Да зачета ли стойностите ми на тези хормони СПРЯМО референтните такива, които са в тази лаборатория? Ще бъдат ли правилни?

И все пак, нали точно ДХЕА са ми изледвали, само не ми казвай, че е друг хормон? :О
Да, резултатът се преценява, спрямо рефер. граници.
Да, изследван е ДХЕА  / понякога се означава и като ДХЕА - С , което е същото/.

# 395
Здравейте,момичета,във връзка с трудно забременяване,по препоръка на АГ-то пуснах следните изследвания:
Ly 8.60%
Mo 1.28 %
Gr 85.26%
Общи Т-лимфоцити 67,18% /67-76/
Популация NK-клетки 13,26% /9-15/
Като заключение пише следното:
1.Обща популация на Т-лимфоцити - в реф.гр.
2. Популация на NK-клетки - в реф.гр.
3. Лимпофения с гранулоцитоза.
Предстои ми и изследване на тромбофилия.
Тази трета точка ме притеснява, какво означава?Има ли някой с такъв случай и какво предстои?
Благодаря предварително!

# 396
Здравей отново, Денис. По повод вчерашния ти коментар - ти казваш, че ИЯР не е причина за липса на МЦ, освен ако не е края на пременопаузата. Може ли и как се разбира дали е края всъщност?

# 397
  • София
Скрит текст:
Здравейте, Моля за мнение на резултатите по-долу . Утре ще звъна в клиниката (трябва да повтоввя ЧХГ от вчера ми е 745, с О на 11,03) с новата сотйност на ЧХГ и да кажа колко ми е прогестарова .За ТСХ изследването е правенп , като един ден преди него пропуснах да пия еутирокса , тъй като бях в еуфория след положителния тест за Б и забравих ,иначе не пропускам , пия по 50 (щесе консултирам и с Начев). Витамин D   мисе струва нисък май трябва да пия ?

Здравей Денис,

Бременна съм в 8 г.с и 5 дни. Тази сутрин направих контрола на някой хормони и витамини, моля за мнения за тях и по конкретно ТСХ дали е прекалено нисък и колко е сериозно (може би дозата мие много висока, утре ще ходя при Начев да види и той да каже дали да не я намалим) Принмам и витамините , но може би тях трябв а да ми увеличат.

Предварително благодаря!

# 398
  • София
Здравейте,
Скрит текст:
момичета,във връзка с трудно забременяване,по препоръка на АГ-то пуснах следните изследвания:
Ly 8.60%
Mo 1.28 %
Gr 85.26%
Общи Т-лимфоцити 67,18% /67-76/
Популация NK-клетки 13,26% /9-15/
Като заключение пише следното:
1.Обща популация на Т-лимфоцити - в реф.гр.
2. Популация на NK-клетки - в реф.гр.
3. Лимпофения с гранулоцитоза.
Предстои ми и изследване на тромбофилия.
Тази трета точка ме притеснява, какво означава?Има ли някой с такъв случай и какво предстои?
Благодаря предварително!
Здравей!
Лимфоцитите са ниски,  Лимпофения с гранулоцитоза  / завишени гранулоцити/- лекар преценява каква е причината, може да е възпаление.

Здравей отново, Денис. По повод вчерашния ти коментар - ти казваш, че ИЯР не е причина за липса на МЦ, освен ако не е края на пременопаузата. Може ли и как се разбира дали е края всъщност?
Няма как да се разбере, но говори и с лекар.

Скрит текст:
Здравейте, Моля за мнение на резултатите по-долу . Утре ще звъна в клиниката (трябва да повтоввя ЧХГ от вчера ми е 745, с О на 11,03) с новата сотйност на ЧХГ и да кажа колко ми е прогестарова .За ТСХ изследването е правенп , като един ден преди него пропуснах да пия еутирокса , тъй като бях в еуфория след положителния тест за Б и забравих ,иначе не пропускам , пия по 50 (щесе консултирам и с Начев). Витамин D   мисе струва нисък май трябва да пия ?
  Здравей Денис,

Бременна съм в 8 г.с и 5 дни. Тази сутрин направих контрола на някой хормони и витамини, моля за мнения за тях и по конкретно ТСХ дали е прекалено нисък и колко е сериозно (може би дозата мие много висока, утре ще ходя при Начев да види и той да каже дали да не я намалим) Принмам и витамините , но може би тях трябв а да ми увеличат.

Предварително благодаря!
http://imagizer.imageshack.us/v2/643x203q90/922/K0ahNV.png
Здравей!
ТСХ доста е паднал, но все още са нормални нивата / не си в Хиперфункция/ - не е страшно, но трябва да се консултираш с лекар и ако той прецени, да се намали малко дозата.
Не си пила преди изследването Еутирокса, нали?

Вит. Д е нисък - може дозата, която приемаш, да е ниска и да не успяваш да попълниш дефицита или не го усвояваш добре - приема се след хранене, с 8 часа интервал от Еутирокса
В12 е добре, но не трябва да се повишава повече.

Лека бременност до края Peace

Последна редакция: чт, 26 апр 2018, 17:02 от denis.

# 399
Ето и "покъртителните" резултати с Инхибин Б. И след 3 седмици - коремна миомектомия...

# 400
  • София
http://imagizer.imageshack.us/v2/649x494q90/924/LkjEJB.jpg
 Ето и "покъртителните" резултати с Инхибин Б. И след 3 седмици - коремна миомектомия...
Резултатите не са добри, но сега, приоритет е операцията, да мине добре, да премахнат всичко анормално и бързо да се възстановиш.
Това са просто показатели и може да има причина за тези отклонения, която в последствие да се коригира.
Не го мисли това.

Приемаш ли някакви медикаменти - защото Е2 е доста нисък, а при твоето състояние, дори е добре да е в тези стойности?

# 401
  • София
denis, може ли да те помоля за коментар Praynig
FT3          4.62        pmol/l      3.1 - 6.8      ECLIA
FT4          15.61        pmol/l      12.0-22.0      ECLIA
TSH          1.3        uIU/ml      0.27 - 4.2      ECLIA
TAT          13        IU/ml      < 115      ECLIA
MAT          28        IU/ml      < 34      ECLIA

След като резултатите са в референтните стойности значи е наред, нали?

# 402
  • София
denis, може ли да те помоля за коментар Praynig
FT3          4.62        pmol/l      3.1 - 6.8      ECLIA
FT4          15.61        pmol/l      12.0-22.0      ECLIA
TSH          1.3        uIU/ml      0.27 - 4.2      ECLIA
TAT          13        IU/ml      < 115      ECLIA
MAT          28        IU/ml      < 34      ECLIA

След като резултатите са в референтните стойности значи е наред, нали?
Супер са, нямаш Хашимото  Peace

# 403
  • София
 Hug Много благодаря!

# 404
Здравейте, момичета!
На 3 ден от МЦ пуснах следните хормонални изследвания - може ли коментар?
Благодаря ви предварително.

LH 6.78 mIU/ml при реф. стойности Фоликулярна фаза  2.4 - 12.6/Овул. фаза 14 - 95.6/Лут. фаза 1 - 11.4/ Мено пауза 7.7 - 58.5

FSH 5.21 mIU/ml при реф. стойности Фоликулярна фаза  3.5 - 12.5/Овул. фаза 4.7 - 21.5/Лут. фаза 1.7 - 7.7/ Мено пауза 25.8 - 134.8

Estradiol 131.7 pmol/l при реф. стойности Фоликулярна фаза  46 - 607/Овул. фаза 315 - 1828/Лут. фаза 161 - 774/ Мено пауза 18.4 - 201

Testosteron 0.823 nmol/l (0.12-1.78)

Общи условия

Активация на акаунт