Изследване на ХОРМОНИ – 16 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 81 752
  • 737
  •   1
Отговори
# 435
Прогестеронът не ли нисък?
Задраскан е и помислих, че е лабор. грешка.
На кой ден от МЦ е изследван и как е засечена О.?

О. ми предстои, но не знам дали изобщо ще настъпи .... иначе е на 7мия ден след свършването на МЦ.! + Предстои ми инжексия ПРОГЕСТЕРОН, но незнам дали изобщо ще ми свърши работа и дали само временно ще ме оправи или не...

# 436
  • София
Здравей, denis.
Пак се включвам в темата. Възможно ли да коментираш изследванията ми. На 38г. и правим опите за бебе. Изследванията са правени са на 3 ден от Ц, като предишния Ц имах ЗФ. Преди два Ц пак имах ЗФ, но на преглед,  на 3 ден от следващия Ц се беше спукал. До сега FSH и LH винаги са били в норма, най много до 7 единици. Този път ме притеснява, че са много завишени. Също ме притеснява много ниската стойност на AMH(за пръв път го пускам). Почвам да си мисля, че нямам шанс да забременея.
Предварително ти благодаря!!!!:hugs:

Здравей!
ЛХ и ФСХ са доста завишени и ако няма някоя киста или отново ЗФ, показват проблем с функцията на яйчниците, а може и НЯР.
Другите хормони са добре.
Добре е да провериш  и Инхибин В - на 3 ден от МЦ.
Шанс за зачеване винаги има, но не губи време и посети клиника по репр. медицина.

Скрит текст:
Прогестеронът не ли нисък?
Задраскан е и помислих, че е лабор. грешка.
На кой ден от МЦ е изследван и как е засечена О.?

О. ми предстои, но не знам дали изобщо ще настъпи .... иначе е на 7мия ден след свършването на МЦ.! + Предстои ми инжексия ПРОГЕСТЕРОН, но незнам дали изобщо ще ми свърши работа и дали само временно ще ме оправи или не...
Прогестерон се изследва само на 7 ден след доказана О., защото, докато няма О., няма и прогестерон.
Каква е причината да се поставя Прогестерон? Какъв Прогестерон - депо?
Прогестерон приет преди О. , потиска О.

За Прогестерона - това е хормон, който започва да се синтезира след О. от ЖТ, което се преобразува от пукнатия фоликул при О.  

Овулация и синтез на Прогестерон
Corpus luteum = Жълто тяло

Последна редакция: пт, 04 май 2018, 20:04 от denis.

# 437
Нямам О. от няколко месеца я следим и нямам не знам защо биха ми инжексия нещо със Х за да се спука фоликула но не се получи и ми изследваха хормони пролактин, прогестерон и т.н. както видя сега вече дори си нямам понятие какво се случва.

# 438
  • София
Нямам О. от няколко месеца я следим и нямам не знам защо биха ми инжексия нещо със Х за да се спука фоликула но не се получи и ми изследваха хормони пролактин, прогестерон и т.н. както видя сега вече дори си нямам понятие какво се случва.
Да не са ти поставили ЧХГ - той подпомага О.?

# 439
Да не са ти поставили ЧХГ - той подпомага О.?

Хориомон ми биха.

# 440
Здравей, denis.
Пак се включвам в темата. Възможно ли да коментираш изследванията ми. На 38г. и правим опите за бебе. Изследванията са правени са на 3 ден от Ц, като предишния Ц имах ЗФ. Преди два Ц пак имах ЗФ, но на преглед,  на 3 ден от следващия Ц се беше спукал. До сега FSH и LH винаги са били в норма, най много до 7 единици. Този път ме притеснява, че са много завишени. Също ме притеснява много ниската стойност на AMH(за пръв път го пускам). Почвам да си мисля, че нямам шанс да забременея.
Предварително ти благодаря!!!!:hugs:

Здравей!
ЛХ и ФСХ са доста завишени и ако няма някоя киста или отново ЗФ, показват проблем с функцията на яйчниците, а може и НЯР.
Другите хормони са добре.
Добре е да провериш  и Инхибин В - на 3 ден от МЦ.
Шанс за зачеване винаги има, но не губи време и посети клиника по репр. медицина.

Благодаря ти за мнението и съветите denis. Hug
Предполагам FSH и LH са високи заради ЗФ от миналия Ц, който видяхме тогава на 18 ден. Притесняваше ме ниската стойност на АМХ. В сряда съм при моята АГ да видим какво е станало със ЗФ. Обмислям в коя  репродуктивна клиника да си запиша час.
Пак ти благодаря много!!! Ти винаги успяваш да ми вдъхнеш надежда Hug

# 441
Здравейте,
Преди да забременея нямах проблем с хормоните ТСХ и ФТ4. В началото на бременността - около 6 г.с. ТСХ беше около 4.8, ФТ4 около 12-13, затова ми предписаха Еутирокс 25/50. След време дозата се увеличи на 50 всеки ден. Тъй като не го приемах преди да забременея ендокринолога ме посъветва да спра с терапията след раждането. На 56ти ден след раждането изследвах отново двата хормона :
ТСХ - 4.51
ФТ4 - 11.37
В момента кърмя, ще повлияе ли по някакъв начин на кърмата и бебето? Хипотиреоидизъм ли е това? Има ли вариант с хомеопатия да се нормализират хормоните или до живот ще си остана с Еутирокса?

# 442
  • София
Здравейте,
Преди да забременея нямах проблем с хормоните ТСХ и ФТ4. В началото на бременността - около 6 г.с. ТСХ беше около 4.8, ФТ4 около 12-13, затова ми предписаха Еутирокс 25/50. След време дозата се увеличи на 50 всеки ден. Тъй като не го приемах преди да забременея ендокринолога ме посъветва да спра с терапията след раждането. На 56ти ден след раждането изследвах отново двата хормона :
ТСХ - 4.51
ФТ4 - 11.37
В момента кърмя, ще повлияе ли по някакъв начин на кърмата и бебето? Хипотиреоидизъм ли е това? Има ли вариант с хомеопатия да се нормализират хормоните или до живот ще си остана с Еутирокса?
Да, имаш Хипофункция на ЩЖ. Не е проблем, че кърмиш - може да приемаш медикамент - консултирай се с Ендокринолог.

# 443
Здравей, denis.
Извинявам се, че пак те занимавам с моите изследвания, но АМХ 0.3 не показва ли, че съм с ИЯР. Това не ми дава мира от няколко дена и Незнам как ще издържа до прегледа в сряда.

# 444
  • София
Здравей, denis.
Извинявам се, че пак те занимавам с моите изследвания, но АМХ 0.3 не показва ли, че съм с ИЯР. Това не ми дава мира от няколко дена и Незнам как ще издържа до прегледа в сряда.
Здравей!
За да се направи точна оценка на ЯР, трябва:
- да се изследват: АМХ + Инхибин В, на 3 ден от МЦ
- да се направи УЗ преглед за преброяване на АФ /антрални фоликули/,  на 3 ден от МЦ, когато няма кисти, ЗФ или нещо друго, което да влияе на тези хормони.

Да, АМХ е нисък, но може да има причина за това, различна от ИЯР - само едно изследване не е достатъчно.

# 445
Здравей, denis.
Здравей!
За да се направи точна оценка на ЯР, трябва:
- да се изследват: АМХ + Инхибин В, на 3 ден от МЦ
- да се направи УЗ преглед за преброяване на АФ /антрални фоликули/,  на 3 ден от МЦ, когато няма кисти, ЗФ или нещо друго, което да влияе на тези хормони.

Да, АМХ е нисък, но може да има причина за това, различна от ИЯР - само едно изследване не е достатъчно.

Благодаря ри за отговора!!! Hug
Ще направя и другите изследвания.

# 446
Денис, моят лекар от репродуктивна клиника след неуспешни процедури ми поиска изрично само АМХ. Аз, понеже съм информирана как се прави оценка на резерва, попитах за инхибин и каза, че не е нужно. Надявам се да даде достатъчно информация за моя случай. Възможно ли е да окажат влияние на резултата високите дози естроген за ЗЕТ? Нямах стимулация.

# 447
Самоцитирам се, защото постът ми остана без коментар. Денис, ако е удобно...

Денис, може ли коментар на моите хормони, изследвани на 3 ден от МЦ. На 32 съм, със съмнение за ендометриозна киста 2.5 см в ляв Я. Благодаря.

# 448
  • София
Денис, моят лекар от репродуктивна клиника след неуспешни процедури ми поиска изрично само АМХ. Аз, понеже съм информирана как се прави оценка на резерва, попитах за инхибин и каза, че не е нужно. Надявам се да даде достатъчно информация за моя случай. Възможно ли е да окажат влияние на резултата високите дози естроген за ЗЕТ? Нямах стимулация.
Да, хормоните оказват влияние на тези два показателя. Колко ще са обективни, не мога да ти отговоря.
След като едни добавки им влияят /положително/, както и стимулациите, ПКЯ и т.н., не са константа и не може да им се вярва много.
Изследвай го /след 2-3 МЦ/ заедно с Инхибин В - поне ти да си знаеш какво е положението.

Самоцитирам се, защото постът ми остана без коментар. Денис, ако е удобно...
Скрит текст:
Денис, може ли коментар на моите хормони, изследвани на 3 ден от МЦ. На 32 съм, със съмнение за ендометриозна киста 2.5 см в ляв Я. Благодаря.

Здравей и извинявай. Hug
Изследванията са добре.
Е2 просто показва, че има проблем, а при ЕМ и особено при ЕМ-киста, е нормално да е с по-високи стойности.

# 449
Благодаря Hug

Общи условия

Активация на акаунт