Как се събуждате? Колко време ви е нужно за да "влезете в час" ?

• 23 267
  • 175
  •   1
Отговори
# 75
Аз съм ужас сутрин.Изтощена съм по принцип с тия двете диванета,сега и дяволското изчадие,наречено котка ме тормози.Спи ми се много и има дни,в които целия ден се влача.Иначе сутрин ставам,право в кухнята си правя кафе,мия си лицето и почвам да пия кафето.Докато не го изпия домашните знаят да не ме закачат,да не ми говорят и да не ми се въртят около мен.Инак падат глави.

# 76
Едно клиширано клипче за себеподобните ми:

https://www.youtube.com/watch?v=AW42ROVOT8A

# 77
Как никой не написа досега, че най-готиният пич носи кафе в леглото ...
Aaa, да бе, мерси! Това ми звучи като кошмар, предвид това, че става часове преди мен Laughing 
Оставя ми го в кухнята, заедно с чая (знаеш кой Bowtie). Детето като беше бебе той поемаше сутрешното "дежурство", за градина и училище се оправяха двамата и не ме будеха.
Не ща ни кафе, ни нищо сутрин, само да съм свободна и да си спинкам Sleeping

# 78
Аз се събуждам между 5 и 5:30 сутрин. Алармата ми е навита за 5:45 или не е включена изобщо. Гледам малко новини, къпя се, приготвям си храна за през деня и в 6:15 излизам. В 6:50-7:10 съм в офиса. Имам плаващо работно време, така че не ме притеснява, кога точно ще се занеса.
Плаващото работно време е супер, защото облекчава и трафика, а и някак си отбира от стреса за закъсняването. Имала съм случаи, в които не мога да заспя през нощта и заспивам към 4-5, тогава си изключвам алармата и спя, докато мога.
През почивните дни се будя по-късно, но и лягам по-късно.
Не страдам по ставането, но когато бях в гимназията и в университета направо беше ужас. Баща ми ме будеше с цяла кафеварка кафе. Промених се. От абсолютна сова, станах чучулига. Просто е въпрос на навик и ежедневие.
Напоследък зверски ми се доспива към 2-3 следобед и направо си мечтая за сиеста, а никога преди не съм спяла през деня.

# 79
Ох, Човече с този чай!  Joy За твоя пич съм чувала - моят рядко става преди мен ...

Даун, и аз съм рано пиле. Ако мога да отида на работа по-рано и да не се бутам и после да се прибирам по-рано нямам нищо против, ама не става. Сиеста и аз не бих отказала. Моят татко, мир на душата му, също ме събуждаше за гимназията с огромно черно кафе.

# 80
Имах такъв пич - дето все ми носеше кафето сутрин и постоянно други работи искаше, че и по 2 часа минумум разговори за гарнитура. Ми не се издържа и на това. Laughing

# 81
Сова съм си аз и такава ще си остана цял живот. Предпочитам цяла нощ да не спя, но убий ме, мразя да ставам рано. Работила съм четири години нощни смени, проблеми нямах. След това работих на едно място, където трябваше да ставам в четири сутринта - бях вечно нещастна и депресирана. Съседката ми става сутрин в пет - е, това няма как да си го причиня. За сметка на това, няма как да си легна в 10 вечерта, когато ММ захърква на дивана, че и по-рано даже.

# 82
Аз след 4 години различни графици, университет и бачкане на едно си изтощих тялото на макс. Беше ми проблем в даскало да ставам, след това стана още по-голям проблем. Едва сега, гонейки 23 години малко се пооправят нещата.
Работата ми е: една 12ч. смяна на всеки втори ден.
Алармите са между 5:40 и 7:20 на всеки 5 минути, като между 1ва и 2ра аларма има 15 минути разлика, за да знам, че трябва да се става скоро. ММ, като стане 6/6:10 става и прави кафе на двамата(междувременно, ако не съм си направила обяд за работа вечерта, той ми прави бърз голям сандвич), аз междувременно или още се излежавам до към 6:20 или вече съм в банята. Бързо се оправям(грим, дрехи, обувки), защото ми е много студено по принцип като ставам, та гледам за 10 минути да съм готова. И  ММ ме вика за кафе и пушим по 1-2 цигари и то станало 7:00, при което моя милост си хваща ключовете и 7:15 съм на работа(започвам в 7:30 до 19:30 и после 1 ден почивка).
На почивните дни гледам да не ставам по-късно от 9-10ч., защото ми се разваля режима.

# 83
Стардъст, и моя вече го нямам, а аз и кафе вече не пия Simple Smile.

Лия. искам търкалящ се емот Simple Smile. Гонила 23 Simple Smile. Споко, и аз спях до 1 на обяд когато можех, а сега синът ми го прави редовно през почивните дни, но минава. Нуждата за сън намалява, а и ритъма на живот се променя. Не купонясваш всяка вечер, не учиш до 2-3, но се появяват едни неща, които след работа трябва да свършиш, като да напазаруваш, да сготвиш, да .... абе 100 неща.
На мен тази седмица ми беше кошмарна, а още не е свършила. Всеки ден имах някакви ангажименти след работа и денят ми се разтяга до над 16 часа. Еми уморявам се.

# 84
Нямам проблем да стана рано, дори понякога ставам в пет сутринта.
Ритуалът е следния: къпане, миене на зъби, намазване с крем, увиване на косата с кърпа, приготвяне на кафе. Преди кафето не мога да комуникирам и муча нечленоразделно, ако има някой друг буден ненормалник покрай мен. После гримиране и подбор на дрехи за мен и децата.
Като събудя децата, вече е минал половин час и имам нерви да изгладя дрехите (5 минути), да им покрещя сутрин да не си крещят един на друг и да не се карат (5 минути), да инспектирам дали не са забравили мешките за физическо, школата по китара или екипа за футбол, или раниците (1 минута), и да ги натоваря в колата все още джавкащи се като палета (2 минути).
Тази сутрин станах в седем без десет и в седем и половина бяхме на път за училище и за работа.

Ако съм без деца, спя при приятеля ми, и сутрин той ми прави кафе и цеди фреш. Така е по-готино  Laughing

# 85
Скрит текст:
Стардъст, и моя вече го нямам, а аз и кафе вече не пия Simple Smile.

Лия. искам търкалящ се емот Simple Smile. Гонила 23 Simple Smile. Споко, и аз спях до 1 на обяд когато можех, а сега синът ми го прави редовно през почивните дни, но минава. Нуждата за сън намалява, а и ритъма на живот се променя. Не купонясваш всяка вечер, не учиш до 2-3, но се появяват едни неща, които след работа трябва да свършиш, като да напазаруваш, да сготвиш, да .... абе 100 неща.
На мен тази седмица ми беше кошмарна, а още не е свършила. Всеки ден имах някакви ангажименти след работа и денят ми се разтяга до над 16 часа. Еми уморявам се.
Хаха, спокойно знам, че още съм зелена в живота.
Просто го споменах, тъй като за последните 5 години ми се смени тотално режима и начина на живот. И аз готвя кажи-речи всеки ден, чистенето го оставям за 1 път в седмицата, като ако има нещо, което не ми харесва го оправям веднага. По-леките неща ги правя аз, пък ММ прави "мъжките неща", но пък си помагаме във всичко, та не се оплаквам. Тия седмици ще ми дойде нагоре, защото съм 9 дни с 12ч. смени, без почивка. Била съм и в по-лоши ситуации де, това е нищо. 

# 86
Лия, и аз на 22 започнах да живея с мъжът ми, а на 25 родих, но просто наистина с годините се изтощава човек. Аз сега една трета от това, което върерх не мога.  Просто съм супер уморена след 15 часа и само искам да си легна Simple Smile.

# 87
Ставам след 2-рото снууз-ване,скачам от кревата,мия си зъбите,лицето за 5 минути още 5 минути се обличам,сресвам и обувам.Значииии,общо за 10 минути съм се натоварила в колата,буквално.Не мога да си позволя да си отрежа от съня за някакво размотаване.Докато стигна до работата(на 7 км от нас) съм вече кукуряк.И не мисли,че съм от дневните птици,много ми е трудно ставането,но до момента,в който се изправя на крака.

# 88
Не съм имала семейство на 23, излизах, купонясвах, прибирах се, бърз душ, преобличане, лекции - към обяд се усещах, че трябва да изтрезнея и пия кафе ... Наистина човек като е млад може да поеме много, но след така преклонната възраст на която сме с Даун няма как да стане ... лично аз гледам да ми е възможно най-спокойно, не стресово и да няма промени ...

# 89
Ако съм на работа/лекции/изпити сутрин, ставам с 300 зора, около 50-60 минути по-рано от предвиденото за ставане навивам аларми (7-8 броя), снуузвам до последно, повечето пъти се успивам и закъснявам за жалост. Като стана нямам време за нищо, така че взимам много бърз душ, мия си зъбите под душа, обличам се и тръгвам. Пия кафе в офиса.

Ако съм на работа следобед и нямам лекции или друго преди това, спя докато ми се спи, обикновено 9-10 най-късно, пия кафе по 1 час, пуша 2-3 цигари, доглеждам разни предавания и сериали през това време и после се къпя, гримирам, обличам и отивам навреме.

Ако някой има трик за ранно ставане без зор да го сподели, че през целия ми живот ми е било винаги страшна мъка. Искам да ставам навреме, но просто не чувам алармите дори.

П.П. На 22 съм, ако има значение Grinning

Общи условия

Активация на акаунт