Резултати от микробиология

• 228 101
  • 2 337
  •   1
Отговори
# 1 950
Здравейте, изписаха ми тампони с лактобацилус,  ето тези https://novushealth.bg/product/ellen-probiotichen-tampon-mini-x14. Нооо 2 часа след поставяне на тампона започна болка в корема, не обърнах внимание...сложих обикновен..на другия ден пак сложих от този специалния и пак болки в корема.. на някой случвало ли му се е или си втълпявам вече. Предписани са ми от гинеколог, за нормализиране на лактобацилуса

# 1 951
В цикъл си, нали?

# 1 952
Café del Ma, да, но болката е странна, като стягане в корема. По принцип нямам болки, а и почнах да ги ползвам на 3-ти ден, дотогава си беше нормално, без да ме боли каквото и да е

# 1 953
Здравейте, хора!
Нуждая се спешно от помощ. Ще съм много благодарна, ако някой, който се е сблъсквал с това, ми даде съвет.
Имам проблем от няколко години, дори съм писала тук в темата - постоянно ми се изолира Ешерихия коли във влагалището и няколко пъти в урината, не мога да се излекувам. Сега последно от 2 микробиологии имам само бактериална вагиноза, но имам цистит - изолира се Клебсиела в стерилна урина. Заедно с моят личен лекар, гинеколожката ми реши да пробвам с Амикацин мускулно за 7 дни и след това да продължа с Арилин 5 дни. Понеже не мога да се свържа с гинеколожката ми въпросът ми е - мога ли да изкарам този курс от Амикацин 7 дни и след седмица да продължа с Арилин, понеже точно се пада след 7те дни да бъда в менструация? Дали това прекъсване ще повлияе на лечението или е по-добре да изчакам (не ми се чака понеже от месеци вече се чудят какво лечение да ми назначат)?

# 1 954
Не го мисли Арилинът, бактериалната вагиноза няма да избяга, на чисто започни след цикъл, но не толкова орално, колкото вагинално да слагаш Флажил/Арилин Рапид.
След това - Вагизан и вагинален пробиотик, после след цикъл контрола, да видиш какви са резултатите. Докато пиеш антибиотици, долу ще имаш нарушена флора, неизбежно е...
Освен медикаменти, какво друго си пробвала за ешерихията?

# 1 955
Много благодаря за бързия отговор!
Пробвала съм с вагинални пробиотици, диета (без захари, млечни продукти, яйца) и още други, но сякаш не помогнаха.

# 1 956
Те вагиналните пробиотици ще помогнат при  бактериалната вагиноза, но не и при е.коли. Имах предвид дали си пробвала комбинации от червена боровинка, Д маноза, алтернативни терапии (биорезонанс). Иска месеци постоянство, а и може паралелно с АБ да се прилага.

# 1 957
Да, пробвала съм и с биорезонанс терапия, пробвала съм и с билки, но не много продължително.

# 1 958
  • Под Сините камъни
Здравейте, момичета
Това са ми резултатите от микробиологията. На мен всичко ми изглежда наред, но си признавам, че не съм толкова веща. Има ли нещо притеснително според вас?

# 1 959
Само микробиологична посявка ли беше назначена или и микроскопски материал?

# 1 960
  • Под Сините камъни
Само микробиологична посявка ли беше назначена или и микроскопски материал?
Нямам си на идея. Само една епруветка занесох в лабораторията. Иначе и цитонамаска имам.

# 1 961
Ако не са Ви дали стъкълца, зелепени едно за друго, значи нямате назначена директна микроскопия и всъщност не чакате още резултати, а от написаното всичко си е наред.

# 1 962
  • Под Сините камъни
Ако не са Ви дали стъкълца, зелепени едно за друго, значи нямате назначена директна микроскопия и всъщност не чакате още резултати, а от написаното всичко си е наред.
Не, не са ми дали. Благодаря ви за отговора!

# 1 963
Здравейте, имам изолирани аеробни бактерии и изписано лечение.
Въпроса ми е може ли арилин Рапид 5 дни прием през уста, да се прилага с 4 дни вагинално ЕДНОВРЕМЕННО? Или са едно след друго, това не ми стана ясно.
Ще се радвам, ако някоя от вас сподели опит.

# 1 964
Успоредно.
Докато пиеш Арилина през устата, слагаш глобулите.
Не знам дали после са ти изписали опашка от лечение, но ако не са - вземи си Вагизан глобули след Арилина, изчакваш 1 ден, слагаш 5, подкиселяваш по този начин средата и след това курс с Гинофилус, за да заселиш лактобацили и да не се връща анаеробната инфекция. Ако пропуснеш тези стъпки, за съжаление се връща бързо.
Говоря го от опит вече, защото и аз лекувах БВ преди няколко месеца и с тази схема се оправих много бързо.

Общи условия

Активация на акаунт