Резултати от микробиология

• 218 744
  • 2 337
  •   1
Отговори
# 2 325
Благодаря!А какви са тези АБ глобули ако може малко повече информация ще съм Ви благодарна!

Аз съм я лекувала неведнъж. Последните пъти изобщо не пих АБ, лекувах се с АБ глобули - съвсем успешно. Важно след това е да ползваш вагинален пробиотик, за да не пламнеш с нещо ново.
Иначе - изследване - поне 7 дни след последната доза АБ и след последната глобула.
[/quote]

# 2 326
  • София
Вагинален антибиотик. Има ги като еднократни глобули (Метронидазол) или апликатори за 7 дни (Клиндамицин ) като пример.

# 2 327
За Бета хемолитичен стрептокок Метронидазол не става изобщо. Той е за анаероби само.
Имам предвид Полижинакс. Клиндамицин също може би ще стане. Друг вариант е Флоумизин, може и Бетадин, въпреки че тези са антисептични, а не точно АБ глобули. По преценка на АГ е.

# 2 328
АГ предписа само антибиотик курс за пет дни ,пих го ,сега ще изчакам да мине малко време и ще пусна контролна микробиология и ако е все още тук ,което е твърде вероятно ще се посъветвам отново може би с друг !Благодаря Ви момичета !

За Бета хемолитичен стрептокок Метронидазол не става изобщо. Той е за анаероби само.
Имам предвид Полижинакс. Клиндамицин също може би ще стане. Друг вариант е Флоумизин, може и Бетадин, въпреки че тези са антисептични, а не точно АБ глобули. По преценка на АГ е.
[/quote]

# 2 329
Направи си 1 курс с Гинофилус, това е вагинален пробиотик. Ползва се след АБ и след такива инфекции, за да оправи средата.
После иди на контрола.

# 2 330
Аз бих добавила и да изчакаш един цикъл, даже два, защото средата доста се променя.

# 2 331
Не, чак толкова не е необходимо, защото тя, че се променя, променя се, но ако има нещо останало или пък да поникне някоя гъба от АБ, изобщо нещо, трябва да се види скоро.
Моят съвет е - Гинофилус, 7 дни пауза, нова МБ. Най-добре ще е да се свърши Гинофилуса преди цикъл и да се отиде на МБ след цикъла, примерно на 2-3-4 чист ден.
Мен ме притеснява фактът, че нито глобули са изписани, нито антимикотик, нито вагинален пробиотик (а на мен са ми изписвали Гинофилус като единствено лечение точно на този стрептокок, но беше в малко количество). Та в случая, рисково е чисто от АБ да се наруши средата, или по-скоро да се донаруши, защото след като има стрептокок, тя не е в норма. Аз затова и не пия орални АБ за такива инфекции, видяла съм, че не действат добре, а после с месеци си оправям флората. Предпочитам само локално лечение, по-бавно, но с повече резултат. Поне при мен от дългогодишния ми опит е така.

# 2 332
  • София
Мила, темата е станала вече 156 страници. Не е ли време за Нова тема и ти да си ни модератор. Flowers Hibiscus

# 2 333
Kene,
Вярно, в темата за гъбичките си следя страниците, защото там се вихря повече и не съм забелязала, че тук е станало такъв ферман.
С удоволствие мога да направя нова тема и да помоля админите да заключат тази, но не съм сигурна за модерирането, аз съм просто писателка 😄.
За инфо - така съм направила в темата за гъбите, там няма модератор, тъй че, дами, предлагам малко по-късно днес да направя нова тема, че в момента съм в движение и да заключа тази. Ще пусна по-късно линк към новата тук, както и ще сложа в новата линк за тази.

# 2 334
  • София
Благодаря, много! Нека да споделяме и обсъждаме актуални проблеми и лечения. Flowers Hibiscus

# 2 335
Няма ли да е по-добре да сме си в тази тема, за да няма разпиляване на информация и всичко да си е на едно?

# 2 336
  • София
Кафе, по принцип на 50 страници се прави нова тема. А тази е от 2018 година. Даже някои от лекарствата вече не се предлагат, или появили са се нови, същото и за изследванията- вече са под нови имена или пакети. Някои АГ също са се преместили от една практика в друга. Общо взето информацията е неактуална към 2018 година и е затрудняваща за нови хора да се ровят из 156 страници .

# 2 337
Ето линк към новата тема, която създадох току-що:

https://m.bg-mamma.com/?topic=1697173.new#new

Моля да не пишете повече в тази.

Също така - моля админ да я заключи, наистина е станала много дълга.

Общи условия

Активация на акаунт