Резултати от микробиология

• 218 789
  • 2 337
  •   1
Отговори
# 2 280
Ако ви трябват лактобацили, може да пробвате Биозин Фем, аз май от него си докарах ЦВ Grinning

# 2 281
Момичета, как сте успяли да завъдите толкова много лактобацили, споделете тайната Joy

Нямам никаква идея. В последните 6 месеца и повече не съм приемала никакви лекарства.
А интересното е, че нямам и симптоми на ЦВ. Минах само контролен преглед и излезе този резултат.

# 2 282
Както писах, това е преходно състояние, което се влияе от много фактори, вкл. и хормоните.
Щом няма оплаквания = няма нужда от лечение.
😀

# 2 283
  • София
Момичета, моля споделете вашата схема за лекуване на БВ. Има ли също така излекували Уреаплазма без антибиотик?

# 2 284
Уреаплазма без АБ - пълен абсурд. То дори не става с какъвто и да е АБ, няколко седмици преди да ми открият уреаплазма, бях пила 10 дни Таваник… Изобщо не ѝ е повлиял, защото съм сигурна, че съм я имала дъъъългп преди да я хвана.
А схемата за БВ - орален/вагинален Метронидазол (Арилин/Флажил), но това се изписва само от АГ не може ей така да си го купиш.
Това обаче, което съм сигурна, че АГ няма са ти го каже е “опашката”. След лечението с АБ, задължително се прави няколко дни подкиселяване на средата с Вагизан глобули, след това - поне 14 дни курс с Гинофилус (вагинален пробиотик). Орален пробиотик (например Синкванон) - по време на цялото лечение, поне месец.

# 2 285
Ох, тази уреаплазма е страшна гад. Аз лекувах с два орални АБ, цялата схема с пробиотици, противогъбични, после глобули…. Напомням, че партньорът също трябва да се лекува, иначе става препредаване и все едно нищо.

# 2 286
Момичета, моля споделете вашата схема за лекуване на БВ. Има ли също така излекували Уреаплазма без антибиотик?

Както другите момичета казаха, че без АБ няма да стане. Прави се Антибиограма.
Моя съвет е да потърсиш добър лекар, защото аз останах с впечатление, че не всички доктори са запознати с лечението на БВ и уреаплазма. Трудно и упорито е!
Аз се влачих три години, обиколих цялата Стара Загора, че и в Пловдив ходих при няколко … никакъв ефект.
Човека, който ме спаси от това положение е д-р Ангел Ангелов!  До колкото разбрах е от плевенската школа, а там са най-добрите.
При всеки организъм разбира се е различно.
Ако желаете ми пишете на лично, мога да ви дам телефон. В момента той работи в АГ весела 5, гр. Пловдив. 
Това е най-адекватния гинеколог за мен!

# 2 287
  • София
Имам резултат от Геника.  Там няма антибиограма.

# 2 288
Имам резултат от Геника.  Там няма антибиограма.
Вече правят и с антибиограма, 85-90 лв е цената на изследването в Геника.

# 2 289
Антибиограмата се прави отделно.

Пуснете това изследване.
Тук ще разграничат кой вид уреапламза имате + Антибиограма.
Партньора също трябва да се лекува, независимо, че няма оплаквания. ( повечето нямат )
Според мен ако излекувате уреаплазмата всичко ще спре. Аз например бях със доста упорит стрептокок и причината за него беше уреаплазмата. Това имах предвид. 😊
Тя е причината за повтарящи и чести инфекции.

# 2 290
Обикновенно предписват доксациклин, таваник или азакс за уреаплазмите. Спазвайте си дългите срокове на лекуване с късите нищо не става!

# 2 291
Е, както споделих, Таваник грам не беше повлиял на моите уреаплазми. Аз бях с Парвум, докторката ми каза, че вече почват да стават все по-резистентни на азитромицин и в крайна сметка се лекувах с Доксициклин (Вибрамицин).
Но тогава не правеха антибиограми, тъй че явно имам късмет, че ги излекувах с един курс. Мъжът ми също.
Иначе - твърдо са причина за рецидивиращи инфекции от друг тип, било коки, било анаероби… Затова почне ли нещо да се повтаря като инфекция, задължително трябва да се изследват ППБ - всичките там плазми, хламидия и да не забравяме моите “любими” трихомони, дето ми скъсиха живота едно време.
И ако си мислите, че уреаплазмите са нещо страшно, повярвайте, не са. По-голяма гад от трихомоните няма. Трудно се откриват, още по-трудно се лекуват… Ама да не разводнявам твърде много темата.
И аз съм ЗА дълги курсове, това 3 дена АБ и сме забравили е абсурд. Поне 10 дни или там колкото изпишат (ако има антибиограма най-добре, но Геника не хваща уреаплазма по-малка от 10 на 5-та, за съжаление).

# 2 292
Е, както споделих, Таваник грам не беше повлиял на моите уреаплазми. Аз бях с Парвум, докторката ми каза, че вече почват да стават все по-резистентни на азитромицин и в крайна сметка се лекувах с Доксициклин (Вибрамицин).
Но тогава не правеха антибиограми, тъй че явно имам късмет, че ги излекувах с един курс. Мъжът ми също.
Иначе - твърдо са причина за рецидивиращи инфекции от друг тип, било коки, било анаероби… Затова почне ли нещо да се повтаря като инфекция, задължително трябва да се изследват ППБ - всичките там плазми, хламидия и да не забравяме моите “любими” трихомони, дето ми скъсиха живота едно време.
И ако си мислите, че уреаплазмите са нещо страшно, повярвайте, не са. По-голяма гад от трихомоните няма. Трудно се откриват, още по-трудно се лекуват… Ама да не разводнявам твърде много темата.
И аз съм ЗА дълги курсове, това 3 дена АБ и сме забравили е абсурд. Поне 10 дни или там колкото изпишат (ако има антибиограма най-добре, но Геника не хваща уреаплазма по-малка от 10 на 5-та, за съжаление).
Аз правих изследване в Рамус и там на мб ми изчезна уреаплазма 10^4.
Лекарската не вярва на това изследване,накара ме да пусна ПСР в Циблаб,на кой да вярвам вече не знам.А др.лекър пък ми препоръча Геника!

# 2 293
Аз не вярвам ни на Цибалаб, ни на Рамус кой знае колко.
За мен в Геника е най-достоверно. Там са ми ги хващали. И на мен, и на мъжа ми. Направи си там - цервикален секрет за теб, еякулат за мъжа ти.

# 2 294
Аз също препоръчвам Геника, но за съжаление я има в много малко градове на страната. Аз например трябва да пътувам 50 км до най-близката лаборатория, а гинекологът ми е в града, в който живея (областен град е иначе). Не съм сигурна дали ще успея да транспортирам пробата правилно без да се компрометира резултатът.

Общи условия

Активация на акаунт