Резултати от микробиология

• 223 796
  • 2 337
  •   1
Отговори
# 2 205
Те тогава го спряха. Имала си късмет Simple Smile

# 2 206
Момичета, с какво сте лекували klebsiella pneumoniae? Няма да се размине без АБ, но какви глобули? Знам, че е доста упорита, успяхте ли от първия курс?

# 2 207
Момичета, здравейте! Лекувах стрептокок от гр.Б с клинд@визин за 6 дни, приемах и противогъбично. Пуснахме контролна МБ и ми излезе сега следният резултат:
Липсват lactobacilli; Преобладават Грам (-) (Gardnerella морф.); <1 препарат:Leuco/поле; "clue cells"
Резултат:Нормална аеробна бактериална флора. Candida spp. - (-) отр. Забележка:Микроскопски данни за Бактериална вагиноза.

Въпросът ми е възможно ли е това да е от антибиотика, заразно ли е и отново ли ме чака АБ? 😕 Оказа се, че АГ е в отпуска в следващите 10 дни…

# 2 208
И по телефона може да изпише лечение и да напише ел.рецепта, въпросът е, че Флажил и Арилин ги няма по аптеките и не знам с какво лекуват в момента пациентките с бактериална вагиноза. Вагинално ще лекуваш, не е нужно в момента да се тровиш и през устата, но ако намериш таблетки Арилин или Флажил, вземи тях, ако пък откриеш останали глобули от същите - просто, нека ти напише рецепта и за двете, и се хващай да търсиш по аптеките някакви останали бройки.. Имаше глобули, които също съдържаха метронидазол - Гиналгин, ако не се лъжа. В краен случай вземи това и слагай. После - Вагизан глобули млечна киселина и един хубав курс с Гинофилус.

# 2 209
Момичета, здравейте! Лекувах стрептокок от гр.Б с клинд@визин за 6 дни, приемах и противогъбично. Пуснахме контролна МБ и ми излезе сега следният резултат:
Липсват lactobacilli; Преобладават Грам (-) (Gardnerella морф.); <1 препарат:Leuco/поле; "clue cells"
Резултат:Нормална аеробна бактериална флора. Candida spp. - (-) отр. Забележка:Микроскопски данни за Бактериална вагиноза.

Въпросът ми е възможно ли е това да е от антибиотика, заразно ли е и отново ли ме чака АБ? 😕 Оказа се, че АГ е в отпуска в следващите 10 дни…

Преди да забременея ми излезе бактериална вагиноза. Пих Флажил, заедно с мъжа ми, паралелно и 1 месец слахах глобулки. 3 месеца след това забременях и пак ми излезе
на рутинния преглед. Лекувах с Флуомизин, след това лактажин и вагизан, без да пия нищо и се изчисти. Но никакъв секс без презерватив и задължително ми изписаха пробиотик. Ще видиш и на теб какво ще ти кажа, упорито е, ама с правилно лечение ще изчистиш Simple Smile

# 2 210
И аз имам питане:
На едното ( свързано с въпроса дали вътрешно , дали външно да приемам антибиотика, Фражил) Café del Mar е отговорила предварително.
Много , много ти благодаря за адекватните включвания, момиче!

А другия въпрос:  при този резултат от микробиологията:  Липсват lactobacilli; Преобладават Грам (-) кокобацили (Gardnerella морф.); 1-2 Leuco/поле; "clue cells

ако не намеря вагинален антибиотик ( днес чакам от една аптека да докладват, защото снощи имаше някакви бройки в склада им)
Та, мога ли , докато го пия, успоредно да слагам влагалищно препарат с лактобацили.
Има ли смисъл , докато имам бактерия?
или е по- удачно , след като си избия антибиотика

И още един въпрос: има ли пратика да изписват успоредно и вагинална , и орална употреба на антибиотик?

Пуснахме контролна МБ и ми излезе сега следният резултат:

В точно твоя случай съм И с резултата , и с отпуската на лекарката ми.
молих колега, уролог, да ми даде рецепта и имам сериозни пропуски с подробностите за това как се използват Smirk

Последна редакция: сб, 24 авг 2024, 10:32 от Serendipity*

# 2 211
По принцип, при хронична бактериална вагиноза е добре да се направи терапия и от двата входа Joy
Ако се е случило еднократно, вагинална терапия с арилин рапид 2 глобули за 2 вечери е достатъчно. Или 7 вечери Флажил. Или само орално пак 7 дни.
Аз първо чистя гарднерелата, тогава започвам пробиотиците.

# 2 212
Ако имате чести инфекции съветвам да си пуснете по-разширени изследвания в Геника. В моя случай аз бях постоянно със стрептокок група Б, не ми се говори колко антибиотика съм изпила и всичко се повтаряше пак и пак.. проблема се оказа уреаплазма. На моя приятел на стандартна МБ нищо не му излиза, но на Андрофлор му излязоха бактерии. Да, скъпо е, но поне ще знаете какво да лекувате адекватно.
Сетих се за случая и с братовчедка ми - на стандартна МБ нищо не й излизаше, а се оплакваше от дискомфорт и течение. На фемофлор пакета всичко й беше в червено, оказа се с бактериална вагиноза и уреаплазма.

# 2 213
Да не хвалим прекалено тези пакети фемофлор/андрофлор и т.н.
Понякога и те не хващат инфекции. Моя позната и мъжа й си правиха тези пакети - всичко наред излезе, но въпреки това продължиха да имат симптоми като парене, течение и т.н. Пуснаха микробиологията и там им хванаха стафилококи.

Въобще аз самата вече не знам в какви изследвания и лаборатории да вярвам.

# 2 214
Да не хвалим прекалено тези пакети фемофлор/андрофлор и т.н.
Понякога и те не хващат инфекции. Моя позната и мъжа й си правиха тези пакети - всичко наред излезе, но въпреки това продължиха да имат симптоми като парене, течение и т.н. Пуснаха микробиологията и там им хванаха стафилококи.

Въобще аз самата вече не знам в какви изследвания и лаборатории да вярвам.

Аз го дадох като съвет, когато на стандартна МБ не се хваща нищо или има чести повтарящи инфекции и бактериална вагиноза, тъй като често причината може да е уреаплазма или нещо друго, което не се хваща на МБ. 😏
Вече всеки сам си преценя. Аз лично се мъчих 3 години със Стрептокок група Б и съм обиколила много гинеколози.

# 2 215
По повод последните коментари за фемофлора, андрофлора и стандартните Мб, да попитам какво ви е мнението за тези ПСР/ СТД които пускат в надежда?

# 2 216
Момичета, споделям, че намерих Фл@жил от първата аптека, в която влязох и имат наличност. Ако някой има нужда, да ми пише ЛС за повече инфо, че не знам дали не е против правилата да пиша в темата 🤷🏻♀

# 2 217
Здравейте, има ли нещо притеснително? Тези намалени лактобацили? Бременна съм в 23 г.с.
Скрит текст:

# 2 218
Нищо не пречи да направиш курс с Гинофилус, иначе всичко изглежда ок. При бременност е нормално да има нарушена флора, но е хубаво да се вземат мерки, преди да са се появили и анаеробни бактерии, после става сложно и трудно.

# 2 219
Момичета..... първо аз с гарднерела, а сега на мъжа ми излезе следната бактерия.... особено думичката сигнификантно ми говори, че за съжаление този месец няма да започнем със стимулация за инвитро. Какво изобщо е това... моля за коментар ако ви е понятно.

Общи условия

Активация на акаунт