Резултати от микробиология

• 223 743
  • 2 337
  •   4
Отговори
# 2 220
Очевидно е някаква Клебсиела, странен щам наистина… Но не е резистентна, тъй че да се лекува според Антибиограмата.
Ти си лекувай БВ, но не забравяй после - курс с вагинален пробиотик, защото иначе ще се въртиш в омагьосан кръг.
И да, в момента абсурд за инвитро, изчистете се и двамата и чак тогава.

# 2 221
Здравейте, имам въпрос относно дамите, които са имали гъбички имахте ли симптоми като зачервяване и парене около входа на влагалището. Понеже съм в това състояние в момента лекувам се още тамън почва да се оправи и пак ми се зачервява и пари ужасно което пречи и на половия контакт. Изглежда сякаш има някакво възпаление.

# 2 222
Това е и един от симптомите на гъбичките. Докато се лекувате, не трябва да се прави полов контакт, защото само ще си пренасяте тези гъбички и няма да има полза от лечението.

Здравейте, имам въпрос относно дамите, които са имали гъбички имахте ли симптоми като зачервяване и парене около входа на влагалището. Понеже съм в това състояние в момента лекувам се още тамън почва да се оправи и пак ми се зачервява и пари ужасно което пречи и на половия контакт. Изглежда сякаш има някакво възпаление.

# 2 223
Това е и един от симптомите на гъбичките. Докато се лекувате, не трябва да се прави полов контакт, защото само ще си пренасяте тези гъбички и няма да има полза от лечението.

Да и докторката така каза. И без това и да искаме не може, защото това зачервеното място боли и пари ужасно

# 2 224
Задължително ще направя курса с лактобацилите, само да ми мине цикъла.
Мъжа ми беше при уролог, изписал му е добавка и антибиотик за 10 дни, а пет дена след приема - контролна микробиология и урина.
Уролога е обяснил, че се е замърсил най-вероятно от някъде и му е показал някаква статия, в която пише че дори в пералните се откривала конкретната бактерия.... Имало да става... Поредното лечение.
Психически много скапват.

Очевидно е някаква Клебсиела, странен щам наистина… Но не е резистентна, тъй че да се лекува според Антибиограмата.
Ти си лекувай БВ, но не забравяй после - курс с вагинален пробиотик, защото иначе ще се въртиш в омагьосан кръг.
И да, в момента абсурд за инвитро, изчистете се и двамата и чак тогава.

# 2 225
Олей, каква е тази бактерия 🤔… Че чак в пералните да се въди… Не че не вярвам, де,  но то затова съм маниачка на тема пране.
Кърпи, бельо, чаршафи - на 60 градуса. Моите бели хавлии - на 90. Всички тия неща минават и сушилня.
Тъпотиите, дето трябва да ги пера на 30-40 градуса - често отиват с дезинфектант за пране на поне 1 часов цикъл. Почти не ползвам бързите програми.
И веднъж месечно - профилактика на пералнята - със специален препарат, 90 градуса, на специалната програма.
Както се сещате - сметките ми за ток и вода са убийствени, ама не ми пука, не мога да пера по друг начин, така съм си свикнала от години и смятам, че поне с това се предпазвам донякъде от гъби и бактерии.

# 2 226
Клебсиелата д-р. Рачева каза, че е гъба като гъба, нищо кой знае колко екзотично.

# 2 227
Само, дето не е гъба, а бактерия.
Иначе да, бактерия като бактерия, не е някой ултра незнаен щам на тайландска гонорея например.
Аз лично съм имала Клебсиела и в урината, както и в очите, а да - и в носа, и в гърлото. Просто беше друг щам, ама с подходящ АБ се лекува без проблеми.

# 2 228
Здравейте!
Можете ли да ми помогнете с разчитането на тoзи резултат , тъй като докторът не си вдига телефона ,а съм на преглед чак на 17.09.
Благодаря Ви предварително!

# 2 229
Отивай на друг лекар, ако този не си вдигне телефона.
Имаш бактериална вагиноза. Трябва си ти лечение, няма смисъл да отлагаш.

# 2 230
Може ли и аз да помоля за мнение за моя фемифлор:

Според моя гинеколог това е нормален резултат и не иска да ми изпише лечение, а аз се бях подготвила за лечение на бактериална вагиноза. Още повече, че март месец на ПСР изследване за полови предавани болести би беше изляза положителна гарднерела и я лекувахме с флажил. И сега, като я видях тук, реших, че пак ще съм за лечение, но докторът отказва. Лактобацилите ме пазели от инфекция.
Сега се чудя да продължавам само с орални и вагинални пробиотици или да търся при кого да отида за второ мнение:rolling_eyes:

# 2 231
Може ли и аз да помоля за мнение за моя фемифлор:

Според моя гинеколог това е нормален резултат и не иска да ми изпише лечение, а аз се бях подготвила за лечение на бактериална вагиноза. Още повече, че март месец на ПСР изследване за полови предавани болести би беше изляза положителна гарднерела и я лекувахме с флажил. И сега, като я видях тук, реших, че пак ще съм за лечение, но докторът отказва. Лактобацилите ме пазели от инфекция.
Сега се чудя да продължавам само с орални и вагинални пробиотици или да търся при кого да отида за второ мнение:rolling_eyes:

Гарднерелата е в много малки проценти и може да се приеме, че е отрицателна. Аз също бях така и за всеки случай направих отделно изследване само за нея и наистина нямаше нищо. Изследванията ви са добри! И вие ако се чувствате така - носете си новите дрехи и 5 пари не давайте! 😏

# 2 232
За мен лактобацилите не са в норма.
Направи си още 1 курс с Гинофилус да подсилиш нормалната флора, така анаеробите, които в момента още не са в превес, ще намалеят.

# 2 233
Благодаря за мненията, момичета. А какво ще кажете, ако си самопредпиша и един курс с глобили с борна киселина? Чета, че се използват при бактериална вагиноза. След това да продължа с гинофилуса?

# 2 234
Аз лично не бих.
Пих пробвала само с вагинален пробиотик.

Общи условия

Активация на акаунт