СЕПТЕМВРИЙСКИ мами 2018

• 64 162
  • 745
  •   1
Отговори
# 495
Момичета, може малко тъп въпрос, но на вас кого ви казаха с предна или задна плацента сте? Аз съм 13 г.с. + 1 ден, за последно бях на преглед преди седмица, а следващата ми ЖК е след още 1 седмица, но ми стана интересно сега като ви чета Simple Smile

# 496
Момичета, може малко тъп въпрос, но на вас кого ви казаха с предна или задна плацента сте? Аз съм 13 г.с. + 1 ден, за последно бях на преглед преди седмица, а следващата ми ЖК е след още 1 седмица, но ми стана интересно сега като ви чета Simple Smile
И на мен не ми е споменавал за плацента , на другия преглед ще питам

# 497
  • Пловдив

Преди седмица е можел да ти каже,но не всеки АГ го казва това.Повечето казват,ако има проблем-превия или нещо друго.Попитай.Трябва да ти каже.
На мен ми каза Марков на феталната.То това ми е и втория ехограф за тази бременност.Първият беше в 7 ма г.с за установяване.

# 498
И така и така съм тръгнала да питам за неща, които да ми станали любопитни - ти си била на общо 2 прегледа или само на 2 са те гледали с ехограф? Някъде четох мами, които общо за цяла бременност са ги гледали само 4-5 пъти, което ми стана много странно, защото аз всеки път, в който съм ходила до сега  (общо 4 - 2 пъти за установяване, че много избързах с първия, следващ нормален преглед с идея да ми пусне изследвания и последен като правих БХС) винаги си ме гледа на ехограф. Ако не се прави това как може да се установи евентуален проблем Rolling Eyes

Преди седмица е можел да ти каже,но не всеки АГ го казва това.Повечето казват,ако има проблем-превия или нещо друго.Попитай.Трябва да ти каже.
На мен ми каза Марков на феталната.То това ми е и втория ехограф за тази бременност.Първият беше в 7 ма г.с за установяване.

# 499
При мен доктора преглежда плацентата за аномалии, а той коментира всичко с мен. До колкото знам на етап 12-13 г.с. тя все още не е оформена напълно и обикновено след 14-15 г.с. започват да говорят за плацентата.
Аз честно казано съм всяка седмица на ехограф, до момента и два гинекологични прегледа имам за проверка на шийката на матката, 3 пъти ми правиха и кръвни и уринарни изследвания. Просто незнам без редовни прегледи как би се установил евентуален проблем в най-ранни срокове. Доктора не би ми позволил след установяване на бремеността да отида на преглед чак след 4-5 седмици при положение, че има толкова много случаи на задържани аборти в гинекологичната практика, а това е толкова опасно за майката ако не се открие на време.

Последна редакция: пн, 19 мар 2018, 21:04 от Mn.nikol

# 500
  • Пловдив
Misheto_O ,до момента имам два прегледа /7 ма г.с и 12 та г.с/ и два ехографа по време на тези прегледи.За мен от честите ехографи няма смисъл,нито пък от честите прегледи.Още нямам ЖК.Вероятно април ще се запиша.
По каса имаме два ехографа за цялата бременност

Mn.nikol
,ехеее,твоя док докрая на бременността ти етаж от къща ще си вдигне  Wink

Не мислете,че всяка седмица ехограф е добре.Не е като грее слънцето просто.Аз не бих се съгласила и на гинекологичен преглед на такъв етап.Имаме различни виждания за нещата.А да се мъкна всяка седмица на прегледи,абсурд.Много параноично е за мен.Ако обаче имаш предишни загубени бременности ,е съвсем друг въпрос.

Последна редакция: пн, 19 мар 2018, 22:32 от ♥Elfita♥

# 501
При мен е доста интересноо, например снощи в неделя влязох в 14г.с .... Другата неделяя 15г.с иии така и доста лесно си ги брояяя Heart Eyes всякаа неделя новаа седмица Yum
И аз съм така. Коя дата ти е термина?

# 502
Момичеета сега си мериих кръвното 99/58и пулс 79 Frowning винаги съм ималя нискоо кръвноо ноо чак пък , иначе добре се чуствам докато не го измерих  ... Даа се консултирам ли с АГ , за това кръвноо знам че високото е опасноо .... Ще хапна нещо сладко за да се дигне малкоо пък утре ще го попитам

Здравей! Аз в петък стигнах до болница от ниско кръвно (90 на 70), припаднах на улицата и така си ударих лицето, че цялата съм в рани. Казаха ми често хапване и много течности! Пазете се! Беше ужасно!

# 503
Нели, ужасна случка! Дано си добре сега 🤗

# 504
При мен е доста интересноо, например снощи в неделя влязох в 14г.с .... Другата неделяя 15г.с иии така и доста лесно си ги брояяя Heart Eyes всякаа неделя новаа седмица Yum
16 септември Sunglasses

# 505
16 септември Sunglasses

И моят! Днес съм на преглед и се надявам да ми кажат какво ще е. На бхс не ми казаха.

# 506
16 септември Sunglasses

И моят! Днес съм на преглед и се надявам да ми кажат какво ще е. На бхс не ми казаха.

И аз все още не знам но май чак на 2рата фетална ще разбера, мен доста пъти ме е гледал с екограф и  следващия път не знам как ще протече прегледа, може само да ме мери и тегли.

# 507
Вчера минах консултация, отново бебчо беше с гръб и много шаваше и не можаха да ми потвърдят пола. Предположенията са за момче.
Плацентата ми казаха на първата ФМ 12г.с., къде е разположена.
След месец ми записаха час за втора фм, която е на 4д.
В 16г.с. съм в момента и от доста време усещам движения. Вчера акушерката ме попита и каза че е време вече да се усеща бебето.
Поздрави на всички и , Pladi стискам палци. Всичко ще е наред Hug

# 508
Момичета, утре влизам в 16та седмица и последните 1-2 дни ми се върна много лошо повдигане и гадене и нон-стоп ме боли стомах като пред повръщане... Преди като ми беше така хапвах и минаваше - сега не! Помощ Sad

# 509
  • Пловдив
Twinkie ,да не те върти вирус някакъв.Може пробиотик да пиеш,за да помогнеш на стомаха.Опитай и с фреш лимон.Може да помогне да не ти е така лошо

Общи условия

Активация на акаунт