СЕПТЕМВРИЙСКИ мами 2018

• 64 115
  • 745
  •   1
Отговори
# 510
Elfita не ми е толкова зле, че да не мога да отида на работа примерно или да трябва да лежа, но на чести интервали  и без причина ми се качва до носа... почти съм сигурна, че ако го пусна, ще си излезне Grinning и сухари вече не ми помагат... пу пу.. чукам на дърво да не е вирус, но пък не се чувствам по друг начин зле..

# 511
Misheto_O ,до момента имам два прегледа /7 ма г.с и 12 та г.с/ и два ехографа по време на тези прегледи.За мен от честите ехографи няма смисъл,нито пък от честите прегледи.Още нямам ЖК.Вероятно април ще се запиша.
По каса имаме два ехографа за цялата бременност

Mn.nikol
,ехеее,твоя док докрая на бременността ти етаж от къща ще си вдигне  Wink

Не мислете,че всяка седмица ехограф е добре.Не е като грее слънцето просто.Аз не бих се съгласила и на гинекологичен преглед на такъв етап.Имаме различни виждания за нещата.А да се мъкна всяка седмица на прегледи,абсурд.Много параноично е за мен.Ако обаче имаш предишни загубени бременности ,е съвсем друг въпрос.

Ето тук вече не съм съгласна, категорично!!! Когато бремеността е рискова нямаш друг избор около 15 г.с задължително се прави преглед на шийката има жени, на които им поставят серклаж още в 12 г.с.!! А когато гинекологът е професионалист не ти скубе косата на всеки преглед (имам предвид заплащането) Не е доказано научно вредата от ехографа. За мен безумие е два прегледа за 12 седмици как би се установил един missed abortion в 9 г.с, например, който протича без симптоми ??? Едва в 12 г.с., когато приемат жената по спешност заради инфекция ли? Нормално е в началото на бремеността да се ходи през две седмици, аз досега съм била почти всяка не безпричинно, но превенцията определено не е параноя, а когато човек държи на бебето парите не влизат в сметката, ако ще и палат да си вдигне доктора важното е да си върши работата.
Може би, когато ти е трета бременност си спокойна, но ако е първа рискова в началото едва ли би написала предходния пост.

# 512
И мами, като слушам до сега на вас са ви взимали урина, на мен до сега не са, само кръв за БХС и Пкк и т.н. Да мисля ли, че нещо не правят както трябва? Или че не се налага? Или да си е изпрося?

# 513
  • София
На мен първите изследвания- кръв и урина ми ги направиха на първата ЖК, в 15 г.с.

Ходя веднъж месечно на ЖК, и веднъж месечно на ФМ+ БХС.

# 514
Урина се изследва задължително, следи се за наличието на албумин, който не трябва да присъства в урината, това го знам не от параноя, а защото ми обяснява докторът.

# 515
  • Пловдив
Twinkie,по ЖК трябваше да ти пуснат и урина до момента.Попитай

# 516
На мен първите изследвания- кръв и урина ми ги направиха на първата ЖК, в 15 г.с.

Ходя веднъж месечно на ЖК, и веднъж месечно на ФМ+ БХС.
Веднъж месечно на БХС ли? БХС са само два за цялата бременност ранен 11-13+6 г.с. и късен  15-20 г.с.

# 517
  • София
Дам, имам предвид, че бях веднъж миналия месец на ФМ+БХС и този месец съм веднъж, после продължавам само с ЖК.
Този петък ще решим за Пренатест.

# 518
А лекар ли Ви препоръча необходимост от Пренатест?

# 519
Twinkie,по ЖК трябваше да ти пуснат и урина до момента.Попитай

Ми и аз така съм чувала... сега ще ходя края на седмицата и ще попитам ако те не ми направят... последния път само БХС-то ми беше в главата, та забравих.

# 520
  • Пловдив
Twinkie ,ето тук разгледай програмата майчино здравеопазване.Първият линк
Така ще следите на какво имате право.Третия триместър е добре да се пуска урина и по-често отколкото касата предлага.Не е скъпо,може и сами да си пускате

# 521
Twinkie ,ето тук разгледай програмата майчино здравеопазване.Първият линк
Така ще следите на какво имате право.Третия триместър е добре да се пуска урина и по-често отколкото касата предлага.Не е скъпо,може и сами да си пускате

Да не е скъпо. Вчера се наложи да си пусна една обикновена урина платено. Дадох 3лв.

# 522
  • София
А лекар ли Ви препоръча необходимост от Пренатест?

Аз настоявам да си направя Пренатест единствено заради годините, други рискови фактори лекарката ми при първата ФМ+БХС не откри, но според нея трябва да изчакам и втория преглед. В петък съм при нея и ще решим.

# 523
Момичеета сега си мериих кръвното 99/58и пулс 79 Frowning винаги съм ималя нискоо кръвноо ноо чак пък , иначе добре се чуствам докато не го измерих  ... Даа се консултирам ли с АГ , за това кръвноо знам че високото е опасноо .... Ще хапна нещо сладко за да се дигне малкоо пък утре ще го попитам

Моето кръвно е 100/55, но док каза, че не е проблем. Посъветва ме и винаги да си нося вода и нещо сладичко, особено като се стопли и това е. Иначе онази вечер усетих нещо странно, но пък и бях изпила доста вода Grinning И имена имаме - Теодор и Ева, сега само чакаме окончателно да разберем момче или момиче е Grinning

# 524
Аз да се отчета днес от ФМ+БХС. Simple Smile в 13+2 дни съм. Всичко е нормално с бебче,има си всичко. Не успяхме да видим пола,много шаваше и беше се свило. Плацентата ми е задна. Резултатите от секрет и кръвна картина са добре,всичко е в норма. Останалото е изгубено,нямам ми пробите и чакам информация.
И моето кръвно на моменти е много ниско и ме боли глава. Аг ми каза да пия кафенце,да хапвам сладко и много течности. Главоболието било нормално в ранна бременност.
Тъй като имам бяло зацапване от няколко дни питах и за него. Каза ми че е нормално и може да стане и по обилно.
За името Grinning Аз съм си избрала за момиче - Ема. Все имам чувството,че ще е момиче. За момче нямам идея за име.

Общи условия

Активация на акаунт