Студенти в UK - 9

• 104 523
  • 779
  •   1
Отговори
# 450
  • my own world....
Задължително е да е на негово име. Щото може да има проблем при плащане с чужда карта. Втората е в случай на загубване... Моята щерка голямата извади две карти и загуби едната три дни преди заминаването....

# 451
Нито тук, нито някъде другаде е законно да се ползва карта с изписано на нея чуждо име. Заявявате картата към твоя сметка заедно с теб в банката, получава  си я лично той.

# 452
Благодаря за информацията на всички.
Сега да питам,ако има запознати за таксите на БГ банките.
Аз имам сметки в Булбанк,но в по-горен коментар прочетох,че ДСК нямат такса на ПОС терминал в Англия.Може ли да споделите,кои банки са за предпочитане в Бг,относно таксите при транзакции в Англия?

# 453
  • my own world....
Почти всичко се плаща онлайн или на пос терминал. Рядко й се налага да тегли кеш - трябва да я попитам пак, но например кеш плаща таксата си за волейболния клуб, веднъж годишно и ако се наложи нещо друго свързано с волейбола. Друго мисля няма вече отдавна... Разликите при виза и мастъркард при теглене бяха в полза на виза. Такси за плащане на пос има, но са много мънички - бях гледала такси 16 ст, 20 ст. Всъщност не съм се задълбочавала, защото банката я избрах да си е моята.... А когато превеждаш пари в английската банка е там таксата е височка, но мисля, че при всички банки са почти еднакви таксите, да казват тези, които са правили сравнение.
Ако искате да си видим таксите на банките и да ги споделим тук, но нямаше ли някакъв сайт, в който да сравняваш банкови продукти...

# 454
  • София
https://www.unicreditbulbank.bg/bg/individualni-klienti/bankovi- … debit-mastercard/
Булбанк също няма такси при плащане в чужбина.
Влизате в страниците на банките, които ви интересуват и гледате тарифите. Не очаквайте тук да направим пълен преглед на пазара.

# 455
  • my own world....
http://www.moitepari.bg/debitni-karti/debitni-karti-tarsene.aspx знаех си, че има. От телефона съм, не съм гледала дали е полезно, само предполагам. Да, обзор на банковия сектор няма да правим Sunglasses

# 456
Алианц нямат такса за плащане. Пари превеждам през www.transferwise.com/u/tsvetomirad
Много бързо и удобно. Таксата е минимална.

# 457
Разбор няма нужда,но четох за изходящи и входящи такси при трансферите в зависимост от банките.Също с Transfer Wise проверих,че ми взима 30лв на 1000 паунда,ако пратя.То там всъщност разликата е и от курса по който ги смята.Чудя се кой вариант ще е най-добър за плащане на общежитие и всичко останало...

# 458
  • София
Благодаря за информацията на всички.
Сега да питам,ако има запознати за таксите на БГ банките.
Аз имам сметки в Булбанк,но в по-горен коментар прочетох,че ДСК нямат такса на ПОС терминал в Англия.Може ли да споделите,кои банки са за предпочитане в Бг,относно таксите при транзакции в Англия?
Тук питаш за таксите за плащания през ПОС.
За преводите от България вече са ти отговорили.
Общежитие се плаща през местна сметка, "всичко останало" дъщеря ми плаща с бг карта безкасово.

# 459
  • my own world....
Между 30 и 50 лв са таксите за превод, общо взето. Прокредит имат такса 5 евра, но не съм 100% сигурна. А и не е оферта да отваряш нова сметка някъде, за да спестиш под 100лв за година. Мисля аз де.

# 460
Между 30 и 50 лв са таксите за превод, общо взето. Прокредит имат такса 5 евра, но не съм 100% сигурна. А и не е оферта да отваряш нова сметка някъде, за да спестиш под 100лв за година. Мисля аз де.
Ако е 100лв на година няма смисъл-да.Но,ако е 30-50лв. на месец има разлика и затова се чудя.

# 461
  • my own world....
Защо на месец.... Нали ще превеждаш само суми за общежитие, те се плащат на 3 вноски (обикновено). Други пари пращаш в бг сметката на отрочето. А то пазарува с карта. Ще си отвори английска сметка, ако ще взима стипендия и/или ще работи. Нещо не разбрах, защо 30-50 на месец...

# 462
Първата година дъщеря ми си откри сметка в Сантандер. Единствената причина да ги предпочете беше, че не трябваше да чака много време, за да открие сметката. При тях обаче има специфичен момент с картите, който сме коментирали. Не е нещо сложно, но е добре да се знае. Втората година си откри сметка в  NatWest  и  е доволна. Дадоха ѝ и карта за намаление за автобусния транспорт.
Иначе си има и бг карта от Райфайзен, но не се е налагало да я ползва. С английската плаща всичко- общежитие първата година, квартирата след това. На нея получава стипендията и заплатата си.
От самото начало ѝ превеждаме парички на английската сметка с Transfer Wise- там курсът е най-изгоден и става бързо.

# 463
Защо на месец.... Нали ще превеждаш само суми за общежитие, те се плащат на 3 вноски (обикновено). Други пари пращаш в бг сметката на отрочето. А то пазарува с карта. Ще си отвори английска сметка, ако ще взима стипендия и/или ще работи. Нещо не разбрах, защо 30-50 на месец...
За общежитието-да.Но то дали е на 3 пъти,или всеки месец,сумата е същата-крайната.Плащането нали е от Бг сметка?Защото първата вноска е на15.09.,а учебната година започва на 24.09.

# 464
  • my own world....
На сайта на университета обикновено има информация колко са вноските. Не са всеки месец във всеки случай. Или искат депозит за стаята или първата вноска преди началото на годината.

Общи условия

Активация на акаунт