Студенти в UK - 9

• 104 415
  • 779
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте,
Ще бъда първа година в Манчестър и понеже ще пътувам сама и бих искала да изпратя парцел от тук и да пристигне направо в общежитието ми. Въпросът ми е има ли възможност да бъде приет от рецепцията на общежитието или ще трябва аз да си го приема?

В кампуса на дъщеря ми, не приемаха нищо на рецепцията. Трябваше да е адресирана пратката до конкретния апартамент в кампуса!
Направи си сметка колко време пътува пратката (със Спиди, пратката пътува до Абърдийн за 7 дни) , дай си 1 ден аванс и я изпрати до себе си.

# 586
  • софия
Привет, момичета Simple Smile
Съвсем неориентирана влизам при вас! Такъв хаос ми е в главата от информация, че от много четене се чувствам още по-объркана. Явно няма да стане "самосиндикално" ни ориентирането и затова реших да се включа при вас Simple Smile Надявам се да ме приемете и да не ме съдите много за глупави въпроси (като първия след малко). Опитвам се да чета назад в темите, разглеждам линковете от първа страница, но основният ми проблем си остава! Как избрахте училището?
Дъщеря ми се е насочила към филм и тв , иска да се занимава главно с режисура. Има толкова много варианти, толкова много унита, програми. Как се избира? Сайтовете естествено са привлекателни, всички са "много велики", всички имат практическата насоченост...
Класациите и рейтингите обикновено касаят университета, а не отделните факултети. Има разбира се класация и за филм училищата, там са изброени 8 такива, но главният проблем е, че пак не става ясно как да ги пресее човек! 
Решихме, че един от начините да се "разпознае" университета е като отидем на място.
Има ли някъде сайт, в който човек може да се ориентира за процент успеваемост на кандидатстващите в определени специалности в различните университети? Информация колко човека приемат?
Има ли тук родители на деца в арт, дизайн, филм програми. Ще се радвам да прочета за кандидатстване с портфолио. Много ми е любопитно да чуя от първа ръка как протича процеса?!
Благодаря ви предварително!

# 587
  • София
Привет, Образ небесен! Радвам се да те видя и тук Wink
Дами, за който не познава Амели, готин и сърцат потребител, който в друга тема успя за няма и седмица да ни срещне ин риъл такива, които се знаехме виртуално от години, но не и лице в лице и така ни подари страхотна емоционална вечер.
Разгледа ли класацията на Guardian за Film production&photogrwphy. За мен тя беше ценен източник на информация. Друг е, ако, надявам се да отговорят, се появят тук хора с опит. Един от добрите и престижните за филм е York. Искаха 5,80 преди две години. За мен са много по бритски надути, поне в комуникацията, която водих с тях, но съм чувала само хубавини от дете в тази специалност там. Дано някой с повече опит в конкретния интерес се включи.

# 588
Здравейте!
Бихте ли дали готов списък с необходими лекарства(имаше някъде публикуван ,но не го намирам),както и нещо друго,ако се сещате.

# 589
  • Русе
Здравейте!
Бихте ли дали готов списък с необходими лекарства(имаше някъде публикуван ,но не го намирам),както и нещо друго,ако се сещате.
Аз помолих ЛЛ да ни напише (все пак познава заболяванията на младежа), както и рецепти за широкоспектърен антибиотик и нещо друго, ако се сети.

# 590
Vese, копирам моя списък. Вероятно ще направи впечатление, че някои лекарства са близки по действие, но аз трябваше да съм спокойна Simple Smile За повечето се посъветвах с ЛЛ и с приятелка, която е фармацефт. Съветът ми е да не се презапасява, особено с обезболяващи, разни противогрипни прахчета, витамини, защото там ги има и се продават без рецепта. Но АБ, нещо антиалергично, противовъзпалителни капки за уши, очи- задължително. Казвам го от опит, защото дъщеря ми имаше проблем с ухото и докато дойде време за часа и при док, капките и помогнаха. Истината е, че по- често я лекувам "дистанционно", отколкото да ходи при док- то докато иде и вече е забравила, че е била болна  Rolling Eyes

зинат, ципрофлоксацин, изопринозин, олинт/ксилометазолин, упсарин, спазмалгон, но шпа, парацетамол (там обаче има за£1),  прополки, апимед, хексорал спрей, анзибел, инфлуцид, либексин, имодиум, аулин, фамотидин, аналгин, аериус, пробиотик (аз взех лактофлор), фенистил гел, индекстол, отипакс, допелхерц имуноактив, витамин C, хексалгин, тайлол хот, грипекс, тобрадекс

Амели, надявам се  да се включи някой, който учи същата или подобна специалност, за която се интересуваш. Дъщеря ми учи КН и се ориентира именно по рейтинг на университети и съответно специалността. Имаше и статистика за реализацията на завършилите, но според мен там нещата са леко относителни. Спрете се на няколко университета, разгледайте програмите. Обикновено има фб групи на студентите в даден университет- може и там да попитате. Аз лично единствено не бих се предоверила на посредническите фирми, тъй като има университети, с които те не работят, и така може да се пропусне някоя възможност. Но всичко е въпрос на личен избор. Сигурна съм, че ще направите най-добрия избор. Успех! И питай. Всички сме минали и минаваме през това, което ви предстои, така че глупави въпроси няма Simple Smile

Последна редакция: ср, 25 юли 2018, 15:38 от duNdence

# 591
  • софия
Привет, Образ небесен! Радвам се да те видя и тук Wink
Дами, за който не познава Амели, готин и сърцат потребител, който в друга тема успя за няма и седмица да ни срещне ин риъл такива, които се знаехме виртуално от години, но не и лице в лице и така ни подари страхотна емоционална вечер.
Разгледа ли класацията на Guardian за Film production&photogrwphy. За мен тя беше ценен източник на информация. Друг е, ако, надявам се да отговорят, се появят тук хора с опит. Един от добрите и престижните за филм е York. Искаха 5,80 преди две години. За мен са много по бритски надути, поне в комуникацията, която водих с тях, но съм чувала само хубавини от дете в тази специалност там. Дано някой с повече опит в конкретния интерес се включи.
ех Milenita, как хубаво ме усмихна! Какво представяне ми направи - уау, благодаря ти! Мисля, че определението в момента за мен на 100% е чисто и просто  "хаос, шаш и паника"
Сега пак сядам пред негово височество компютърЪТ и пак ще наотворя 150 прозореца. Та и Guardian класацията ще разгледам! Абе научавам разни неща, приближавам се с дребни крачици към изчистване на идеята и пътя до там, но съм много далеч все още. Например, за някои училища явно не се кандидатства през UCAS, което до някъде е плюс, защото така ти се увеличава избора - т.е. вместо само 5-те опции, които имаш шраво да посочиш в UCAS, ще имаш още едно, две , три примерно.
Най-много ме притеснява неясната и суб-обективната част с портфолито и интервюто.
ето, имаме напредък, сега ще проверя този York. изобщо не ми е попадал пред погледа Pensive

Скрит текст:
Vese, копирам моя списък. Вероятно ще направи впечатление, че някои лекарства са близки по действие, но аз трябваше да съм спокойна Simple Smile За повечето се посъветвах с ЛЛ и с приятелка, която е фармацефт. Съветът ми е да не се презапасява, особено с обезболяващи, разни противогрипни прахчета, витамини, защото там ги има и се продават без рецепта. Но АБ, нещо антиалергично, противовъзпалителни капки за уши, очи- задължително. Казвам го от опит, защото дъщеря ми имаше проблем с ухото и докато дойде време за часа и при док, капките и помогнаха. Истината е, че по- често я лекувам "дистанционно", отколкото да ходи при док- то докато иде и вече е забравила, че е била болна  Rolling Eyes

зинат, ципрофлоксацин, изопринозин, олинт/ксилометазолин, упсарин, спазмалгон, но шпа, парацетамол (там обаче има за£1),  прополки, апимед, хексорал спрей, анзибел, инфлуцид, либексин, имодиум, аулин, фамотидин, аналгин, аериус, пробиотик (аз взех лактофлор), фенистил гел, индекстол, отипакс, допелхерц имуноактив, витамин C, хексалгин, тайлол хот, грипекс, тобрадекс

Амели, надявам се  да се включи някой, който учи същата или подобна специалност, за която се интересуваш. Дъщеря ми учи КН и се ориентира именно по рейтинг на университети и съответно специалността. Имаше и статистика за реализацията на завършилите, но според мен там нещата са леко относителни. Спрете се на няколко университета, разгледайте програмите. Обикновено има фб групи на студентите в даден университет- може и там да попитате. Аз лично единствено не бих се предоверила на посредническите фирми, тъй като има университети, с които те не работят, и така може да се пропусне някоя възможност. Но всичко е въпрос на личен избор. Сигурна съм, че ще направите най-добрия избор. Успех! И питай. Всички сме минали и минаваме през това, което ви предстои, така че глупави въпроси няма Simple Smile
duNdence, много благодаря за подкрепата и окуражаването. Вярно е, че няма глупави въпроси, но ми се искаше поне онези много повтаряните да спестя! Явно няма да ми се размине Sad
Относно консултантските фирми, бях позитивно настроена, после като видях колко много, ама много четене и търсене си трябва да за всяка една програма, като че ли не вярвам някой да вложи толкова страст и жар в търсенето, колкото ние. От друга страна за тях би трябвало да е много по-лесно  да намерят отговор на въпроса дали едно училище е акредитирано. (има едно за което се чудим)
Благодаря на всички ви, за мен е изключително въздействащо винаги когато непознат помага на непознат! Благодаря !
надявам се, че в даден момент все пак ще мога да задавам все по- ясни и точни въпроси!

# 592
На някой от вашите деца, приети студенти във Великобритания тази или предишните години, изисквали ли са от университета задължителна ваксина против менингит?

# 593
  • Бургас
На синът ми миналата година му поискаха от Глазгоу. Направихме я - общо взето леко я понесе.

# 594
На моята дъщеря-не. Учи в Лондон. Под влияние на тук питащи я накарах да попита тамошния си личен лекар. Казал е, че не му е нужна тази информация!

# 595
  • my own world....
На голямата в Йорк не са й искали. На малката сега в Ланкастър искат...

# 596
Оппа, замислихте ме с тази ваксина... Кога са им "поискали" изобщо имунизационния статус? Дотук за Глазгоу нищо не са поискали на сина ми Rolling Eyes

# 597
  • my own world....
След потвърждението, че е приета от университета й дадоха достъп до нам ква си платформа(тяхната де) и там я чакаше чек лист с какво следва... Та там пишеше, че ако нямала тази ваксина трябвало като отиде да й я сложат.

# 598
Ми да давам зор да си прегледа чак листа, значи!
Уфффф, аз гледах един такъв за интернешънъли, ама пишеше за комп, за банкови карти, за какво ли не, ама за ваксини нищичко не видях!

# 599
Някъде пише, че ваксината е задължителна ли - при тези, които са я правили? Странно ми е.
При моите деца беше препоръчителна.
И при двете искаха информация за ваксините им.

Общи условия

Активация на акаунт