Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 21 фев. 2018, 22:43 ч.

Мартенско-пролетна на мамите от ИБ

 • 49 371
 • 757
 •   1
Отговори
# 30
 • Мнения: 3 862
е значи могат и бабата и дядото в случай, че са осигурени.....това като вариант го пиша, защото не е честно просто, изнервям се за такива чудесии и в ситуацията в която е поставена Дани, безумно е просто.

Какво излиза, че трябва да го върне след една седмица в градината, щото е поставен в безизходица, да седи 2 дни, да го натръшка поредният вирус и тогава да му се издаде болничен, тая лекарка акъл няма, заклевам се!   Дани, време е да се стреснеш, да се ядосаш и да ги овършееш много сериозно. Явно, че не и пука за детето, вземи я заплаши, че ако влезнете след 10 дни пак в болница, ще и търсиш отговорност или да измисли административен начин да ви осигури престой вкъщи..............що не ми се падат на мен такива бе.....падат ми се, ама аз съм упорита и досадна и им писва бързо  SatisfiedSatisfied

Последна редакция: чт, 22 фев 2018, 14:02 от Cherry^Blossom

# 31
 • Варна
 • Мнения: 15 739
Могат бабата и дядото, но тя написа, че не искат.

# 32
 • София
 • Мнения: 3 593
Няма съребрени линии.
Цитат
КСО
Чл. 45. (1) Парично обезщетение при условията и в размера на паричното обезщетение за временна неработоспособност поради общо заболяване се изплаща и за:
.....
2. гледане или належащо придружаване за медицински преглед, изследване или лечение в страната или в чужбина на болно дете до 18-годишна възраст - до 60 календарни дни през една календарна година общо за всички осигурени членове на семейството; в този срок не се включва времето за гледане на дете по т. 3-5;
3. гледане на дете под карантина до 18-годишна възраст, болно от заразна болест - до изтичането на срока на карантината;
4. гледане на болно дете до 3-годишна възраст, настанено в заведение за болнична помощ заедно с осигурения - за времето, през което осигуреният е бил в заведението;
5. гледане на здраво дете, върнато от детско заведение поради карантина - докато трае карантината.
(2) За един и същи осигурителен случай за едно и също време парично обезщетение по ал. 1 може да се изплаща само на един осигурен член на семейството.
(3) За гледане на хронично болен член на семейството парично обезщетение се изплаща само при изостряне на заболяването.
(4) (Изм. - ДВ, бр. 19 от 2010 г.) За членове на семейството на осигуреното лице се считат неговите възходящи и низходящи по права линия, съпругът и съпругата.

Е ето 60 са. Така, че има възможност да и се дадат още дни. А след това ако се налага ще минат комисия. Важно е детето да се закрепи и да не боледува,

# 33
 • Варна
 • Мнения: 15 739
60 са общо за всички осигурени в семейството. Всеки един обаче има право на до 40 дни годишно, които включват общо заболяване и гледане на дете до 18. Т.е. примерно майката и бащата имат право на по 40 дни всеки от тях, като общо 60 могат да са за гледане на дете - майката може да вземе 40 за гледане на дете и няма да има право на нито един ден за себе си. Бащата ще има право на до 20 за гледане на дете и останалите 20 за себе си.
Че има възможност има, винаги може да се мине на ЛКК. Въпросът е лекарят/ЛКК да прецени за необходимо да ги даде.

# 34
 • София
 • Мнения: 3 593
60 са общо за всички осигурени в семейството. Всеки един обаче има право на до 40 дни годишно, които включват общо заболяване и гледане на дете до 18. Т.е. примерно майката и бащата имат право на по 40 дни всеки от тях, като общо 60 могат да са за гледане на дете - майката може да вземе 40 за гледане на дете и няма да има право на нито един ден за себе си. Бащата ще има право на до 20 за гледане на дете и останалите 20 за себе си.
Че има възможност има, винаги може да се мине на ЛКК. Въпросът е лекарят/ЛКК да прецени за необходимо да ги даде.

Офф много е сложно, ама те разбрах. Много кофти е направено, но все пак ЛЛ винаги може да измисли и да и даде болничен, дори и с минаване на ЛКК

# 35
 • Мнения: 520
Спомням си, преди две години, когато бях използвала тези полагащи се дни, педи ме изпрати на комисия, че даже и продължение ми издаваха от комисията.
Проблема не е в комисията, а в нейния ЛЛ.

# 36
 • shumen
 • Мнения: 13 337
Момичета,то педи може да ме изпрати на комисия,но тя дали ще счете за нужно да ми даде още болнични и то на здраво дете в момента,е отделен въпрос.
Прахче,то може,но категорично нашите отказаха да вземат болнични,така че,аз ще се спасявам както мога.
Алис,ползвала съм,а и много ми станаха дните-аз имам 10 дни януари за мен след като ми махаха брадавицата,после имам още 10 дни,като бях болна от педи и за детето сега 7 дни от болницата и 7 от педи.Дори по мой сметки до 40 дни ми остават още 13,а не 16 както педи ми каза.
А и на работа като звъннах днеска да кажа,че засега съм болнични до 27.02.веднага ме питаха мисля ли да работя и кога.От такова вземане на болнични веднъж оставах без работа и сега ме е малко страх и затова.

# 37
 • Мнения: 26 160
Вуйчо му не може ли да го гледа?
Съчувствам ти, наистина. Моята като е болна я гледа и баща и, като е нощна или почива. В тома отношение поне съм доволна от него. Но пак ми е много трудно.

# 38
 • shumen
 • Мнения: 13 337
Сигме,не може,че и той другата седмица е 1 смяна.То,ако можеше нямаше и да го мислим.
ООф,твоята поне баща и я гледа като е болна,а нашия категорично отказа.

# 39
 • NE
 • Мнения: 10 900
Няма ли шанс да си завъртиш поне смените. Да си вечер и да го гледат вашите. Вижда ми се най-оптимално решение в случая.
Минахме УНГ. Ухото е добре вече.

# 40
 • Варна
 • Мнения: 2 156
Добре,  ясно е,  че бащата на Дени не става за нищо,  да не се изкажа по-грубо,  но какво им пречи на майка ти или баща ти да си вземат болничен? Наистина не ги разбирам!  Не им ли е жал за това детенце,  до вчера беше в болница?!?  Колкото и трудно за гледане да е едно дете,  пак е по-добре да го гледаш здраво,  отколкото болно...
Сигме,  мислех,  че бившият ти е свестен,  как така без подарък за РД,  е*ати?!?  Sad

# 41
 • Мнения: 26 160
Арвен, ако беше толкова свествен нямаше да ми е бивш.

# 42
 • shumen
 • Мнения: 13 337
Цвете,не знам,трябва да видя да се завъртя с някого,но това може да стане чак като отида на работа.
Арвенче,не искат,защото вземат големи заплати,а болничния ги ощетява според тях.Абе кой го интересува,че имаш дете и е било болно,че да ти го гледа.
А баща му сега как ме ядоса.Обажда се да каже,че болнични няма да вземе,а и да намекне,че трябвало да ходи на градина,да се социализира,а не да го държа в нас като вече бил здрав.

# 43
 • Мнения: 3 862
JoyJoyJoy Извинявай Сигме, ама не се стърпях!!! Къде са старите имотикони, тея не изразяват достатъчно ясно колко смешно ми стана. /не ми е смешно , че не е купил подарък, да не решите че за това се хиля, а за точното обяснение защо един бивш е Бивш!/

Дани, разбирам, явно не ги осигуряват хората на пълното  възнаграждение и нормално да се притесняват за пари.....а и като знам по вашият регион колко е трудно с работата, разбирам що му треперите толкова за всеки ден липса....Вземи му задължително имуностимуланти и витамини и дано това да е било края на цялата одисея, горкичкото детенце наистина.

# 44
 • В къщурката на хълма на феите
 • Мнения: 10 652
какво им пречи на майка ти или баща ти да си вземат болничен? Наистина не ги разбирам!  Не им ли е жал за това детенце,  до вчера беше в болница?!?  Колкото и трудно за гледане да е едно дете,  пак е по-добре да го гледаш здраво,  отколкото болно...
още повече, ако е твоя плът и кръв .. щото очевидно, ако е на комшиите ситуацията е различна ..

Дани кво си седнала да защитаваш тая вашата докторица, все едно ти е направила услуга .. винаги може да измисли допълнителна диагноза или да измисли някаква диагноза за теб, която да бъде използвана в този случай .. и другото, което е .. след като тая докторка е с глава навряна в з*дника и не ти дава допълнителен болничен, можеш да вземеш отпуск /не вярвам да не ти се полага/ или просто да платиш на детегледачка, като няма живи баба/дядо/вуйчо/лели/твои приятелки, съгласни да ти помогнат .. пълен идиотизъм е да изпратиш дете 1 седмица след пневмония на градина, по простата причина, че след още 2 дни ще те слушаме как си скубеш косата, че то отново е болно и отново е за в болница .. абсолютно несериозно е такова поведение ..

Общи условия

Активация на акаунт