Отговори
# 165
Здравейте коремчовци и от мен. Честно да си кажа и аз много страдам за Краси5  и от няколко дни си мисля постоянно за нея.
Iririii силно се надявам това, което казваш да се окаже така, и аз все си мисля , че щом при първите ни изследвания резултатите са били отрицателни, няма начин по-нататък да се окаже нещо друго. В този ред на мисли досега колко изследвания за антитела са ви пускани? На мен само веднъж в 17г.с. Постоянно се успокоявам с мисълта, че щом първия път не е имало проблем и до края ще е така, дано при  всички нас всичко мине по мед и масло Praynig Praynig Praynig
Другото което искам да ви питам е дали някой от вас случайно се осигурява допълнително към някоя здравна организация- Закрила например? И наистина ли е така както описват? newsm78

# 166
Iririii силно се надявам това, което казваш да се окаже така, и аз все си мисля , че щом при първите ни изследвания резултатите са били отрицателни, няма начин по-нататък да се окаже нещо друго. В този ред на мисли досега колко изследвания за антитела са ви пускани?
Доника, това, че първите ни изследвания са ок, за съжаление не дават изобщо гаранция за следващите. Просто е по-добре ако се появят антитела, те да са максимално в края на бременността. За изследванията, нали ти отговорихме - пускат се общо 3 изследвания за цялата бременност - 18, 28, 34 седмица. /на мен до този момент 1, а на Алфира мисля, че и второто й е направено/

# 167
ДоникаЯ, аз лично се осигурявам в "Доверие". Ще ти пиша на лични.   bouquet

# 168
Здравейте момичета!  bouquet
Трябва да си призная, че и на мен много често ми се случва да ми става лошо, да ми причернява и да имам чувството, че всеки момент ще колабирам. И въпреки всички мои опити да разбера на какво се дължи и кога точно ми става така, не мога да направя никакви заключения. Първо мислех, че е от жегата, но и днес ми стана зле, а навън изобщо не е топло. Не съм сигурна, че е и от кръвното. Вие смятате, че кръвното ви пада, а аз вече два пъти на ЖК се оказва, че вдигам горна граница. Не знам защо така, но е страшничко и изключително неприятно. #Crazy
Момичета, на мен не са ми правили изследвания за антитела. Може ли някоя да ми обясни какво предстваляват тези изследвания, на всички ли се правят. И звинета ме за невежеството, но понеже и аз, и мъжът ми сме с положителна кръвна група, та си мислех, че няма страшно.
Приятен ден на всички! Heart Eyes

# 169
Здравейте и от мен! Как сте днес - на мен пак ми е адски топло, въпреки че днес времето е много по-поносимо от вчера, как ще изкарам лятото просто не знам Shocked
Mertzy, щом и ти, и мъжът ти сте с положителни резус фактори - няма от какво да се тревожиш  Hug Изследванията за антитела се правят само в случай че майката е с отрицателен резус фактор (тогава МОЖЕ да има проблем, но не е задължително, зависи и какъв резус фактор е бащата - ако и двамата са с отрицателен, пак мисля, че няма проблеми, но не твърдя със сигурност, защото не съм много наясно; ако мама е - , а бебо е + Rh - тогава има случаи, майчиният организъм да започне да образува антитела, но също не е задължително, ако не се лъжа рискът беше 50% - при Краси5 е станало нещо такова Sad)

# 170

Имам да черпя  Hug Дъщеря ми завърши трети клас с пълно отличие! Много съм щастлива и горда с нея!
След тъгата и сълзите вчера, след като прочетох за Краси и вечерта като чух за бебчето в Ст. Загора, днес моята хубавица ме направи много щастлива. От цялото си сърце желая всички да изпитате това чувство на гордост и удовлетворение, че сте създали и възпитали умни и отговорни деца.
Много се радвам за момичетата с добри резултати от изследванията. При мен за съжаление не е така. Отново имам белтък в урината, добре поне, че стерилната е чиста. Назначиха ми белтъчна безсолна диета и след 20 дни контролни изследвания.
А между другото,белтък в нормалната урина нямаше, откриха го при диурезата.
Това е - похвалих ви се и се оплаках, радостта от едното дете е примесена с тревога за другото. Прегръщам ви силно, бъдете усмихнати.   bouquet

# 171
Здравейте момичета
Ужасно съжалявам за случилото се с Краси и се наявам никога повече да не стават подобни трагедии

Стискам палци на всички майчета с оърицатлен резус фактор Само да ви кажа че и моята майка е така пък е родила мен и брат ми през 1година / и двамата сме с положителен/ и не е имала антитела Не мислете за лоши неща а се наслаждавайте на малките ритничета, а при някои като  чета и по-големи

Ние вчера бяхме при Спасов за ехокардиография и за сега всичко изглежда наред Малкия мъж е добре и се храни добре за разлика от плачевните кръвни резултати на мама Тежи 500 грама и си отговаря на седмиците Нещо се е врязъл много ниско долу и ми казаха да се пазя Сигурно е от пътуването Днес ми излязоха и резултатите от секрета и е чист Много съм щастлива
Надявам се и при вас всичко да е наред
Ави ако таткото ме пусне ще дойда утре че той нещо много се е уплашил и не ми дава да излизам
Поздрави

# 172
Здравейте и от мен! Hug Отдавна не съм писала но бях доста ангажирана.
Ирини моля те ако намериш време да ми сложиш 1 розово щъркелче защото ми казаха че ще е момиченце. Много съм щастлива въпреки че не им вярвам 100% нали стават и грешки неискам да се настройвам на 100%. А вие мамчета вярвате ли на прогнозите или сте малко предубедени като мен  newsm78
Вече спрях работа защото получих контракции и взех доста да се задъхвам, а при вас как е? Ако вървя бавно няма проблем, но малко да се забързам и се задъхвам все едно съм спринтирала 10мин. Embarassed
Сега посещавам даже 2 курса за бременни в Пловдив и е много приатно!
Кога смятате да правите покупките? Аз съм решила Август, но вече съм решила например че за козметиката ще пробвам Mustela а за шишета и тем подобни - Avent, като за козметиката смятам да купя малки пакетчета да видя как ще се отрази на бебка и ако е ок чак тогава да минавам на големи опаковки.
Лека бременост на всички и дано жегите се позабавят още малко да може да се разхождаме на воля  Simple Smile

Последна редакция: ср, 31 май 2006, 16:02 от viki81

# 173
 Bori-Ana честито мила и браво на бъдещата кака да продължава все така,да прави горди и щастливи мама и татко.Ето затова си струва всичко.Да празнувате и нека  Поли получи най ценния подарък Gift.А и ще ти бъде неоценим помощник за напред.
 Горе главата за изследванията,това са показатели,които често варират според това каква храна сме яли,а дори и под влияние на емоциите.Затова ти пожелавам само хубави емоции и добро настроение.Стискам палци.Пиши по-често ако имаш възможност.
 viki81 добре дошла в отбора на момичешките мами.аз вярвам на лекаря който ми съобщи най-хубавата новина.

Последна редакция: ср, 31 май 2006, 16:27 от sparki

# 174
  • Някъде в Европа...
Iririii силно се надявам това, което казваш да се окаже така, и аз все си мисля , че щом при първите ни изследвания резултатите са били отрицателни, няма начин по-нататък да се окаже нещо друго. В този ред на мисли досега колко изследвания за антитела са ви пускани?
Доника, това, че първите ни изследвания са ок, за съжаление не дават изобщо гаранция за следващите. Просто е по-добре ако се появят антитела, те да са максимално в края на бременността. За изследванията, нали ти отговорихме - пускат се общо 3 изследвания за цялата бременност - 18, 28, 34 седмица. /на мен до този момент 1, а на Алфира мисля, че и второто й е направено/
Здравейте! Аз съм от октомврийките, но ви чета понякога. Аз също съм с - РХ, досега ми е правено 1 изследване, но доста рано в 12 г.с.(всичко беше наред) После като питах доктора за следващото, каза че ще ми прави всеки месец. Всеки път го питах какво става, последно в 18 г.с., отговори че като съм отидела следващия път тогава (пада се да съм 23 г.с.). Дали не фатално, че има такова разминаване в седмиците?  newsm78

# 175
Здравейте,момичета!
Преди малко бях на консултация и веднага сядам пред компа да докладвам-бебчето е застанало седалищно за мое голямо учудване,защото снощи игра ръченица по ребрата ми,но явно после се е обърнало,тежи 1000 гр.,до момента съм качила 10 кг.,не съм мръднала от последната консултация,което ме радва(сигурно е заради жегите),кръвното ми беше 120/60,плацентата е разположена по задната стена,но това си го знаех от преди!Ще продължавам да си пия Магне Б6-3*2 и при нужда Но-шпа.
По път за ЖК минах през един магазин за бременни и си купих рокля и панталон,обадих се на фризьорката ми да си уговоря час за утре- подстригване и изсушаване и вечерта сме на ресторант заедно с нашите кумове!
Това е засега от мен,лека и спокойна вечер!
Вики81-честито за stork-girl!
Bori-ana, хубаво е когато човек се чувства горд с децата си,искрено се радвам за успеха на дъщеричката ти!  bouquet

Последна редакция: ср, 31 май 2006, 19:49 от walentin

# 176
  • Munich
Мили мами, влизам аз тук да споделя днешния си инцидент и какво да видя - не съм била сама: Jessy, Libbra, Mertzy преди час и аз за малко да припадна, връщах се от гости на една бременна с близначета приятелка и по пътя към метрото вървях доста бързо, както винаги, но пишех и едновременно смс, ако има някаква връзка с инцидента, де. И изведнъж се задъхах страшно много, едва си поемах дъх наистина, причерня ми пред очите, омекнаха ми коленете, разтреперих се цялата, зави ми се свят, нищо вече не виждах и ставаше все по-лошо. Едва се дотътрих на зигзаг до една пейка на спирката и се сгромолясах на нея. Не се стряскам лесно, но това беше ужасно! Никога не ми се беше случвало нещо подобно. Имах чувството, че потъвам. А на спирката хора колкото искаш, никой не ме попита какво ми е, а ми се струваше, че всички ме гледат (действието се развива в Германия).  Много се изплаших. На моя бременна приятелка и се беше случвало същото в 6и месец, даже си беше глътнала езика, мъжът и обаче е бил с нея. Сега звъня на майка ми, тя е лекар, но я няма вкъщи, дано я намеря скорo, надявам се да ме поуспокои. Libbra, ужасно е, че ти се случва така често, но може би е късмет, че си все при лекаря си в този момент. Гледай да не оставаш често сама.
Viki81, честито момиченце! Аз лично вярвам на видеозона на този етап от бременността ни. Но моят лекар също си остави вратичка за евентуална грешка. Ама аз пък съм си сигурна отначало, че ще е момче, даже два пъти го сънувах Simple Smile
Bori-Ana, браво на дъщеричката ти и на вас, че възпитавате такова дете! Още много поводи да се гордеете с нея да имате!

# 177
Здравейте момичета
Аз лично също вярвам на видеозона Вчера даже доктор Спасов ми уголеми мъжката гордост на малкия за да ми докаже че е момче -
момичета грешка няма това си е мъжки полов орган
Момичета и на мен преди време веднъж ми стана лошо Нормално е за нас особено в това време което се сменя Отделните дни  са като различни сезони - направо кошмар

Днес да ви се оплача ми стана много лошо от тая тотема Не мога хич да я пия и днес просто я върнах в тоалетната Не знам какво ще правя с нея а трбва да я пия защото желязото ми е ужасно ниско Ириини на теб как ти понася тотема
Валентин радвам се за добрите новини
Вики честито момиченце и от мен
Бори-ана браво на дъщеричката   bouquet
Поздрави и лека нощ

# 178
Честит празник на всички деца- малки и големи!  bouquet

# 179
Привет момичета!
Да са живи и здрави всички дечица не само на празника но бели да са им и дните и нищите  bouquet
Утре съм при личнанта ми лекакрка. Вчера за първи път крачето ми-само дяснотостана на козунак Shocked събра ми се погледа.Ще пробвам с компреси нови широки сандали и тази безсолна белтъчена диета на Бори-ана, само че белтъци ли повече се приемат???Доника аз бих искала да се осигурявам в някакъв здравен фонд ни нямам инфо.
Ирини за отриц. фактор обяснението ти звучи логично и оптимистично.Твоя татко нали не с нулева група. Аз още нищо не купувам, ти обаче си предвидлива, защото идва седми и се впускам  Simple Smile Сега ще разгледам какво сте взели за бебоците.
Вики честито момиченце и от мен!
Бори-ана честито на дъщеричката   bouquet
Валентин, бебчо се върти и сменя положението непрекъснато така че до излизането ще си заеме хубавата поза.много сте тегки и големи-страхотно!!!
ДилИ ПилИ ами ние сме си бременни -споко! Но все пак да не прекаляваме с бъзао темпо на вървене, защоъо кислорода става по оскъден а и сърцето се товари, а и си гледаи в краката а не в телефона да не се удариш или спънеш в нещо и на вън ВОДА и Вода!!! това са дребни нещица,които в гупа могат да те изненадат неприятно.Аз например бях на театър и на един коктейл с тати и не чаках да почне да ми прилошава за да излезна по-рано и навун на чист въздух си сядам и чакам таткото.С две думи малко сме си в друг статут.
Яни, опитай с червено цвекло за желязото варено или сок, но без нищо не се оставяй.
Хубав ден и честито и на сладурите в нас!!!

Общи условия

Активация на акаунт