Отговори
# 180
              Честит празник на всички малки и порастнали дечица!
                            Нека да бъдат палави и безгрижни,волни и щастливи и много здрави!  bigdance2

# 181
Здравейте и от мен! Честит празник и на вас,защото всички сме деца на Земята! Да сме весели,окрилени и здрави, за да са така и нашите дечица!
Да си призная,всеки ден чета какво сте писали,но тъй като са толкова сходни темите ни,че се въздържам да пиша...Аз съм по въпросите. забелязвам,че вените на единия ми крак доста са изпъкнали и ме болят отвреме -навреме.Не знам по време на бременност какво може да се прави в такъв случай. Някой от вас имат ли подобен преблем?
п.с обещавам,че скоро ще си сложа лентичка,но сложно ми се струва Wink

# 182
  • София
Честит празник на всички дечица!!!

Да ви се похваля и мойта третокласничка - пълна отличничка !!! Simple SmileЗаслужено детето  получи много подаръци.
Нека покажем днес уважението си към всички деца като запалим фаровете на колите си и ги поглезим повечко. Вярвайте ми, това им прави голямо впечатление и ги кара да се чустват по значими и щастливи.
Възмутена съм днес от постъпката на няколко шофьори , който нестига че не бяха пуснали светлините на колите си а не благоволиха да спрат и пуснат няколко празнично облечени дечица на една пешеходна пътека. Милите на няколко пъти се опитваха да минат,ту тръгваха ,ту се връщаха  ...изглеждаха доста изплашени...
Нека не помрачаваме празника им и преди всичко да бъдем хора към всички Naughty

Иначе с бебчо сме добре. Ритка през деня и това ме радва. Подувания все още нямам ,но предварително ограничих доста солта ,защото знам колко е неприятно а камо ли през горещините.

Поздрави на всички майчета и коремчета Simple Smile

# 183
Честит празник на всички!   bouquet
Момичета, адски ме боли гърба и таза последните няколко дни... Утре съм на преглед и ще питам какво да правя, но реших да ви питам дали не знаете някакъв лек?

# 184
Честит празник на всички дечица, а и на онези, които са запазили детското в себе си!!! А и на онези, които предстои да се пръкнат!!! Tada Grinning
Много подаръци и приятни емоции!!! smile3510  ura dance dazzler1

# 185
Честит празника на всички дечица!Да са ни живи и здрави и много щастливи!  bigdance2
Днес правим 2 години от както сме се оженили с мъжа ми и по този повод  ви черпя по едно голяяяямо парче торта newsm38  party023

# 186
Здравейте и от мен,
Честит празник на всички малки и порастнали деца!   bouquet И на нашите бебчета макар че още са в коремчетата ни аз смятам довечера като се върне полвинката да ходим да хапнем по тортичка нали каквото ям аз отива и за бебчо.  Wink
Ирини благодаря за щъркелчето, много си бърза! Благодаря и на всички за поздравите!  Hug
Незнам за вас но аз като се поразхлади се чуствам по-добре. На всички които им прилошава искам да кажа да се опитват да вървята по-бавно. Все пак сме с около 10 килца отгоре, което хич не е малко и особено когато бързам хич не мисля за състоянието си. Не сме пъргави като преди и ако не се съобразяваме – се задъхваме. Аз само 5-10 минути ако се забързам, и то в темпо което преди ми и било нормално, и се задъхвам много сърцето ми ще искочи все едно съм спринтирала. Понякога се чуствам точно като дилИпилИ. Това е нормално само трябва да сме по-бавни и умерени в разходките още някои и друг месец за да не стане беля.
ileo аз още преди да родя имах проблеми с вените и ходя на прегледи от време на време при лекуващия ме сърдечно-съдов доктор. Докато съм бременна ми спряха лекарствата които пиех за заздравяване на вените но тъй като напоследък много ми отичат краката и се появяват разни венички ми изписаха Лиотин 1000 гел, който разрежда малко кръвта и спомага за циркулацията и в организма маже се на проблемните места. Хубаво е колкото можеш по-често да вдигаш краката като седиш на височината на дупето\на стол\ или като се прибереш след разхозка да ги вдигаш за 10-тина минути нагоре, помага и студената вода – компреси, обливане и т.н. Трябва да си щадим краката защото прецакат ли се вените после освен операция не се оправят почти с нищо, освен може би с някои модерни лазерни процедури но те са доста скъпи.

# 187
 Laughing newsm51 Честит Празник на всички дечица и днес да ги зарадвате много мами ,а другите мъници ,ще си чакат реда да се излюпят успешно  Hug и догодина и те да могат да празнуват!
Много се радвам на всички мами ,които са горди с дечицата си само мога да гадая що за чувство е ,но дай боже да го изпитаме всички!

walentin ЧЕСТИТА ГОДИШНИНА и пожелавам много хармония в отношенията ви и все така да се обичате и за напред Kissing Heart За бебочето браво супер е трябва да наддават и трупат мазнинки и запаси за раждането ,че то ей го къде е неостана  Wink за тези седмици дават че трябва да са между 1000 и 1034 грама ,моят младеж малко ги е надминал с около 200грама.

bouquet Още веднъж усмивки за всички ви!

# 188
Е не можах да остана безразлична като прочетох какви хубави поводи има днес за празнуване.
walentin честита годишнина,желая ви да остареете заедно и да сте все така щастливи и влюбени като в началото,заобиколени от най-скъпите си същества децата!Весело изкарване на празника четиримата  bouquet
Stelitka браво на дъщеричката.Прави ми впечатление,че всички които пишат тук са интелигентни млади хора,така че е подобаващо и децата да порастнат умни и възпитани.Нека получи най хубавия подарък.

# 189
Честит празник на дечицата, да са живи и здрави, те са нашето щастие. Heart Eyes
walentin, честита годишнина.
Браво на третокласничките и поздрави за техните майки и бащи, че са възпитали такива деца.
e.t., болките в гърба са норманлни в нашето положение, не се притеснявай. На мен ми помагат масажите. Помоли таткото да те поразтрие леко на болезнените места, много е приятно, поне в момента на масажа.
Момичета с контракции, моля ви кажете как ги усещате? Целият корем ли се втвърдява /и горната част на матката над пъпа ли/ или само ниско долу? Аз имам на моменти някакво напрежение в корема, но не мога да разбера контракции ли са, как да ги разпозная?

# 190
Yanyаз вече доста пъти споделямза ТОТЕМА-та,ужасна е ,когато питах лекарката ми дали няма възможност да пия друго желазо и по възможност да е на хапче а не течно,тя ми изписа Sorbifer,когато отидох да го купя понеже и аптекарката ми е позната я питах дали това новото е същото като ТОТЕМА,тя каза че е даже много по-добро,и каза че и на нея и семейството и ТОТЕМА-та не им поняся,а ТЕ НЕ СА БРЕМЕННИ:)
За сега ,дано и занапред на мeн Sorbifer-a ми действа добре,и до колкото знам изследванията ми са добри(поне засега),вече поне 2 месеца май го пия,ако искаш питай си лекаря дали не може да ги замениш!
ЧЕСТИТ ДЕН НА ДЕТЕТО   bouquet

# 191

Момичета с контракции, моля ви кажете как ги усещате? Целият корем ли се втвърдява /и горната част на матката над пъпа ли/ или само ниско долу? Аз имам на моменти някакво напрежение в корема, но не мога да разбера контракции ли са, как да ги разпозная?
Аз ги усещам като втърдяване ниско долу в средата,като топка.По-нагоре не ми се е втърдявал досега.Дано при теб да не са контракции.

# 192
Честит празник на всички дечица и от мен! Да растат здрави, безгрижни и унесени във весели игри!

На родителите на отличничките - честито! Дано и ние се похвалим като вас някой ден!

Валентин, честита годишнина от сватбата!

Четох някъде, че миналата година новородените момченца са превишавали по бройка новородените момиченца. Засега и в нашия отбор е така, но дано се появят още розови щъркелчета. Ще броим наесен!

Днес ходих на лекция за гимнастика по време на бременност, но ми беше доста скучно. Не беше това, което очаквах. Мислех, че ще ни покажат няколко елементарни упражнения, които можем да си правим вкъщи на екрана, но не би. През цялото време се говореше за някакъв клуб и какво предлагат там. Имаше на гости една акушерка от Бургас - и тя води там подобно училище. "9 месеца" работят по въпроса да изнасят лекции и на други места в страната, а не само в София.

Иначе този месец има доста интересни теми:
- Видови контракции. Предвестници на раждането.
- Немедикаментозни методи за обезболяване на раждането (наскоро обсъждахме тази тема)
- За и против цезаровото сечение по желание
- Нервно-психическо развитие на кърмачето от 0 до 12 месеца
- Децата и техните желания
- Закаляване на бебето
- Масаж на бебето
- Истина за родилната зала

Днес си взех и последните резултати от амниоцентезата. Както и очаквах - всичко е наред. Ако ми кажат още веднъж, че ще имаме момченце, ще им е за първи път.  Grinning

Весел и хубав празник на всички!   Party Time

# 193
Честит празник майчета! newsm51
Не съм писала отдавна(но ви чета редовно),но няма нищо ново при мен.
Вчера бяхме на лекар с мъжа ми (на частно ходихме) и се надявахме да ни кажат пола на бебчето,но то се беше надупило  newsm30 и неискаше да се завърти.Но това да ни е проблема,каквото и да е пак си го обичкаме.Иначе всичко му е в нормата,плацентата е добре закрепена Praynig(лежах 10 дена в Шеиново,за кръвоизлив-и то обилен-и се притеснявах да не се отлепи плацентата).
Момичета на мен от топлото ми се подуваха много крачетата(иначе резултатите бяха супер) и лекарката ми каза да пия saluretin 100 mg,за обезводняване но не повече от 2 пъти дневно.Каза че имало по-скоро козметично отколкото лекарствено въздеиствие.
Пращам ви много целувки и прегръдки и все хубави новини от всички  newsm51

# 194
Честит празник СЕПТЕМВРИЙСКИ БЕБОЦИ! Честит любовен юбилей, Валентин. Поздравления за всички сладк иотличничета, които чакат скоро малки братчета и сестричета!!!

пп - отивам н авечеря и щом се прибера щ епиша повечко! Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт