Отговори
# 75
Ех,че е хубаво да се видя в списъка! Grinning
Irinii благодаря, че толкова бързо ме включи в отбора!
Удоволствието е мое  Laughing А защо лентичките ти отчита различни срокове на бременност Thinking

# 76
  • гр.Русе
Ех,че е хубаво да се видя в списъка! Grinning
Irinii благодаря, че толкова бързо ме включи в отбора!
Удоволствието е мое  Laughing А защо лентичките ти отчита различни срокове на бременност Thinking
Ами и аз се чудя,явно има няколко начина за изчисляване на термина. Всъщност един ден не е толкова стряскащо,нали? На границата съм- 30септември-01октомври, но досега доктора все за септември ме гласи,а и аз се чувствам септемврийска мама. Wink

# 77
Много момичета не са писали отдавна-Стефи пиши как са изследванията мисля си постоянно за вас.Стелитка,Мари 77,Мама Иги,Dvv,маминка, muckata,Кика ох много са ,затова спирам да изреждам,за да не се почуства някой пренебрегнат,пишете когато можете за да знам че всичко е ок.

Веднага се отчитам Heart Eyes
Имам време само да чета и за това не пиша .През останалото време уча за изпити Tired  Днес с Бебо взехме два изпита - мисля че трябва в студентската книжка до моята снимка да сложа и негова от ехографа- нали все пак и той помага Joy hahaha baby_neutral
Иначе леко нисък химоглобин и малко албумин - ама аз не се подувам newsm78
Ще видим на 05.06 съм пак на изследвания и дано тогава всичко е наред

Стискам палци за твойте изследвания дано всичко е наред Praynig Hug

# 78
Привет!
Плами добре дошла Simple Smile
Радвам се, че нямамаме сериозни трудности и днес ни е весело.
при мен резултата от урината и хемоглобина/121/ е добър, а и за антителата са отрицателни.
Ирини за неусетно разкритие в 9ти мес. доста мами го потвърждават. Аз пък се питам това видимо ли е с просто око Thinking
Въпрос : късно ли е в 25та седмица да се направи при кардопатолог преглед???
ДВВ честити изпити!
Пазете се от горещините и до скоро Heart Eyes

# 79
Браво dvv само така и смело напред,а и бебчо си има своя принос тука baby_neutral
Благодаря ти за подкрепата и успех ина теб,дано следващият път изследванията да са отлични.  bouquet

# 80
Здравейте сладурани,

За крампите - не се притеснявайте, това се случва на бременните, когато организма черпи много магнезии, калций и фосфор. Нужно е да се добавят тези елементи в съответните количества. Може да попитате докитата си  Wink

За подуването и отоците - може да облекчите състоянието си, като силно ограничите солта.

Ирини, разкритие не се получава просто ей така. Става чрез  болезнени контракции или чести неболезнени . Аз бих искала да те питам, сигурна ли си, че имаш наистина болезнени контракции. Аз получавам понякога усещане точна като контракция, корема сякаш ми се втвърдява, но като го погледна, виждам, че бебето е заело ужасна стойка, корема ми се е изкривил и матката силно се е опънала. Усещането е като контракция, но не е. Щом се намести, всичко отминава. Като съм навън и не мога да погледна корема си много се шашкам, но вече знам усещането и не се тревожа. трябва и ти да провериш какво е точно, за да не се притесняваш. Ако са наистина контракции, говори с доки да ти даде по-силни лекарства, за да няма разкритие.
А за режима на бебо, и аз съм 100% сигурна Grinning . Моя бебо спи следобеден сън, събужда се към 15ч и към 7.30ч  Wink . Буйства винаги когато се храня, имам гости  Wink . А и усеща светлината. Ако рита силно и аз открия корема си, спира веднага. Иска да му е светличко  Laughing

Ави, много мило от твоя страна, че споделяш с нас ценната инфо от лекцията.

За отичащите и болезнени крака вечер - не е панацея, но много помага. Аз ползвам един крем на Мустела - Comfort Legs, точно по тази причина и съм много доволна. Вдигайте краката си винаги когата можете на високо. Не носете чорапки със стегнат ластик - пречи на кръвообращението.

# 81
  • София
Тези мускулни крампи /характерни най-вече за крайниците и особено за прасците/ са нещо нормално за третия триместър. Настина понякога се дължат на магнезиев дефицит. Има и специално кремче на мустела за крака. Не съм го ползвала и не могада ви го препоръчав. Аз от време на време също имам такива схващания, но установих, че просто не бива да си протягам прекалено продължително краката и всичко е ок.
  newsm10 абсолютно точно казано! И аз така процедирам, а ако все пак ми стане така, правя движение-обратно на шпица/пръстите на крака и цялото ходило ги дърпам макс. към коляното все едно/ и така ми се оправят спазмите в прасеца Simple Smile
И сега вече официално: ОТ ДНЕС СЪМ БОЛНИЧЕН!!!!!И нямам албумин в урината Whistling!Отдавам се на разходки и все такива приятни нещица  bouquet

# 82
  • София
...А и усеща светлината. Ако рита силно и аз открия корема си, спира веднага. Иска да му е светличко  Laughing

И при нас се получава абсолютно същото.

# 83
Ей браво, Банди!!!Значи ще може д адойдеш и на следващата ни срещичка Wink
Лесси, сигурна съм, че имам болезнени контракции /болезнените са около 2 на ден/ и определено отвреме на време имам такива стягания - резултат от йога упражненията, които сладура прави в корема ми. Това за светлинката ми е много интересно... Rolling Eyes Simple Smile Ще пробвам!
 Аз нямам опасения за разкритие,но ми беше интересно дали е възможно да имам такова без да разбера. Алфи, сигурно може да се види дали една жена има разкритие - нали докторите това гледат, но дали можем сами... newsm78 Аз викам по-добре да приемем, че не можем,защото иначе какво гледане и съзерцание ще падне  Shocked Joy.
Оф, аз съм сама и ми е едно никакво...хем имам толкова неща за правене, хем ме мързи да захвана което и да е...

# 84
Ирини, невъзможно е да видиш разкритието си за радост или нещастие. Може да се види евентуално със ехограф. Най-добрия начин е с генекологичен преглед, за който съм чувала, че е доста болезнен. В 9 месец се прави доста често  ooooh! .
 А това за светлинката аз първо го прочетох, а после като проверих многократно се оказа истина. бебчето има усещане за светлина и ако съдя по моето я предпочита  Wink . Освен това, така по-лесно се ориентира кога е нощ и гледа да ритка предимно на светло.
Разбирам как се чувстваш самичка...  Grinning намери си нещо интересно и се забавлявай с мъника  Wink

# 85
Здравейте
ЗА разкритието-моят док ми каза,че ще ми прави 2 прегледа за цялата бременност-гинекологични-в 18 и 28 седмица(в 9-ти месец всяка седмица май),но ми каза че ще има повече прегледи ако имам контракции следователно не би трябвало да се получава без симптомно.Може би в случай на некомпетентна шийка може да се получи без да се усети...но това се диагностицира до 20 седмица до колкото знам.
Аз болки в таза и корема в момента нямам,но ме мъчат други от няколко дена-в ъгъла м/у долната част на гръдната кост и реброто.Получава най-вече вечер,когато стомаха ми е най-пълен и явно се притиска нещо.Много е гадно-парещо,дразнещо и при дълбоко дишане,мускулно напрягане се засилва.А неискам да пия противовъзпалителни хапове..дано ми мине.

# 86
Здравейте мили бъдещи мами!!!
Искам да обърна вниманието ви на следната тема - 1 ЮНИ - ПРОТЕСТ ЗА ДЕТСКИТЕ И МАЙЧИНСТВОТО ПРЕД ПАРЛАМЕНТА!
Извинявам се, че така нахълтвам в темата ви за радосното очакване и ако вече сте запознати с тази тема.
Накратко - Ние бъдещите и настоящите майки на България, искаме по високо майчинство, детски надбавки и обезщетения за това, ЧЕ НИЕ РАЖДАМЕ, ОТГЛЕЖДАМЕ И ВЪЗПИТАВАМЕ БЪДЕЩИТЕ ГРАЖДАНИ НА ТАЗИ СТРАНА.
Недопустимо е да сме принудени да оставяме децата си рано рано, на грижата на други, за да работим и да ги издържаме, защото държавата не поема нужната издръжка за отглеждането на едно дете.
Недопустимо е една майка да не може да се чуства сигурна с мизерните пари отпускани и за това, че ражда и отглежда още едно дете на така намаляващата ни нация.
Недопустимо е децата ни да няма къде да играят и да се изграждат паркинги и други съоръжения на местата където те трябва да лудуват на воля.
И не на последно място - немислимо е ние които даваме сигурност на наследството на България да се чустваме ощетени за това, че сме в тежест на близките и семействата си.
Молим Ви, ако сте съпричастни с клаузата да дойдете и да ни подкрепите на ПЪРВИ ЮНИ - ДЕНЯТ НА ДЕТЕТО.
Благодарим ви за вниманието. Пожелаваме на всяка от вас едно прекрасно дете, достоен гражданин на държавата ни и бъдещ наследник на цялата ни нация и идентичност като БЪЛГАРИН.]

# 87
sparki и  алфира  Благодаря ви  bouquet
А за бебо съм сигурна че има принос Hug

# 88
Привет хубавици!
минавам набързичко, че днес ме чака една програмка!!! След обед съм на бал и то с главна роля - помолиха ме да возя абитуриентката с моята кола  travel  Mr. Green Mr. Green Сега отивам да купя подарък на момичето, а после ще мия колата. След бала пък сме на барбекю при кума ни.
Тази нощ сънувах ужасен кошмар, свързан с бебчо. Скоро бях чела за това, че тези кошмарни сънища са много често срещани при бременните жени - особено преди раждането. Това ме успокоява и ми помага да не ставам фаталист Grinning
Както вчера ви обяснявах за режима на момченцето ми, така днес все още не е помръдвал, откато си "легна" снощи newsm78 Simple Smile  Praynig
Хубав ден от нас!

п.п. Болките в ябълките и таза стават все по-силни като че ли. Sad

# 89
Здравейте,мили момичета! Да ви попитам-сутрин ми тече кръв от носа.Малко,но естествено ми прави впечатление.Чувала съм,че по време на бременност се случва,но защо? Знаете ли нещо по въпроса? Също така моя доктор нищо не ми е препоръчал да пия,а примерно често по време на сън имам това стягане на прасците.. Като чета,вие доста неща приемате под формата на витамини и полезнинки  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт