Отговори
# 150
Здравейте мамчета  Hug
Доста съм пропуснала, много сте  писали ...
Аз  съм малко в стрес, седя си в  къщи болничен, защото ми се  появиха контракции и болки в корема  Cry
Доки казва, че  болката в  корема ми е от  преразтягане на коремните  мускули, но при всяко сядане, ставане,  лягане ме прорязва целия  корем и получавам втвърдяване в долната част  Cry
От  3 дни се  тъпча с но-шпа и магне б6 - ударна  доза, вече почва да ме  поотпуска, но още си чуствам тъпи болки при стягане  на  коремните  мускули. Бая се притесних покрай тази гадост, но, слава  богу, се  оправям  Simple Smile

За срещата, ще се опитам да дойда, но не съм сигурна, защото за събота сме  викнали майстори в  къщи ще боядисваме стените, да  освежим малко за новия член на семейството  Grinning Ако свършат по-рано ще дойда, може да се  присъединя  към вас малко по-късно ...

Поздрави  Heart Eyes

Едит: Какво е станало с тази Краси 5 ?  Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 30 май 2006, 17:37 от ziyah

# 151
Здравейте момичета!
На всички които им предстоят изледвания за антитела и други,СТИСКАМ ПАЛЦИ И СЪМ УБЕДЕНА ЧЕ ВСИЧКО ЩЕ БЪДЕ НАРЕД
ЩЕ НЕ МОГА ДА СПРА ДА МИСЛЯ ЗА УЖАСА НА krasi5 smile3518
преди малко бях на преглед при лекара който по принцип искам да ме изражда,симпатичен,приятен човек,надявам се че всичко ще бъде наред и че ще издържа достатъчно дълго(нали близнаците е раждали по раничко по принцип)
И той ми каза момиче и момче  Simple Smile можеби наистина са такива Simple Smile
ЛЕК ДЕН НА ВСИЧКИ

# 152
Здравейте, момичета!

Е.Т., поздравления за сватбата! Всичко най-прекрасно да ви съпътства през дългия и щастлив семеен живот!

Зия, чудих се къде изчезна. Надявам се, че притесненията ти скоро ще отминат! Срещата е за неделя, та дано майсторите приключат до тогава.

И аз с ужас прочетох за Краси5Cry Дано събере сили и кураж и в един прекрасен ден се сдобие с така желана рожба.

Ирини, всички заглавия са чудесни!  Simple Smile

Денис, поздравления за големия юнак!

Алфира, не съм и чувала за кардиопатология, но би трябвало да е същото като феталната ехокардиография - нали се гледа за аномалии в сърдечно-съдовата система. Не се притеснявай, че си изпуснала нещо!

Либра, ако знаеш как благородно ти завиждам за разнополовите близначета...  Heart Eyes

Цвети, оглеждах се днес да те открия в Upstairs, но неуспешно. Да обобщя накратко за днешната лекция:

Половината жени се страхуват от следродилната депресия, а другата половина я подценяват. (Аз май съм от втората група  Simple Smile) Всичко си е индивидуално и не се дължи само на хормоналните промени, а и на нагаждането към новото ни "аз" като майчета. Депресията може да се прояви като тревожност, напрегнатост, безпокойство, плач се редува с неземно щастие, сърцебиене, безсъние или сънливост, загуба или засилване на апетита.

Депресията има няколко етапа.

1ят е още по време на бремеността и е най-лекият.
2ят е с ескалация на усещанията, особено негативните. Реалността ни е стигнала, а и вече сме изживели раждането. Може да станем плачливи, неспокойни. Този етап трае от няколко дена до няколко седмици. Нарича се в литературата baby blues.
3ят етап трае от година до 2 години. Може да дойде период, в който не ни е много конфортно на душата. Чудим се дали се справяме като майки или не. Понякога всичко изглежда безсмислено. Терзанията тук са по-кротки и тихи от първите, но по-дълбоки и по-бавно минаващи.

Не трябва да лекуваме депресията с медикаменти!!! А имаме ли я, далеч не значи, че не сме добре психически. Трябва да говорим и споделяме, но дори майки минали през тези етапи имат склонност да забравят какво са преживели и не са добри слушатели.

Това не е болест и не трябва да се срамуваме от нея!

КРАЙ  Flowers Bouquet

Така като слушах реших, че следродилната ни депресия ще ни се размине докато дечицата ни навлезнат в пубертета  Wink

Следващата лекция на 1 юни е на тема "Гимнастиката през бремеността", а на 6 юни отново ще разгледат темата за видовете контракции.

На всички ви пожелавам чудесни резултати от всички изследвания!!!

С нетърпение очаквам да се видим в неделя!   bouquet

# 153
Хайде и аз да се обадя, че не съм ви забравила и много ми липсвате когато нямам нет и не мога да ви чета. Тези дни съм си вкъщи до компютъра и ще съм по-активна. Вече ви се похвалих за девойката, благодаря на Ирини, че ми е сложила розово щъркелче. Друго ново при мен няма.
Дано мамчетата, които ще правят изследвания се радват на добри резултати. baby_neutral
Момичета, мислите ли вече за раждането - как, къде и т. н.? Аз все по-често мисля за това и много ме хваща страх на моменти, дори имам чувството, че няма да се справя /първото ми раждане беше много болезнено, продължително и изтощително/.
А имена измислихте ли?

# 154
Е това за Краси5  днес ми дойде много в повече.Имам чувството,че днес ми е най-черния ден.Тъкмо вчера питах LIBBRA какво представляват контракциите и днес имах възможността сама да разбера какво представляват.Най-лошото от всичко е че са много на често и са болезнени.Изписаха ми един куп хапчета да пия,но до сега не виждам да има някаква промяна.Само това,че бебчо рита и се върти ме успокоява по някакъв начин.Сега трябва да лежа няколко дена и ако не помогне незнам какво следва.
Съжалявам,че ви обременявам с моите проблеми,но просто ми е наистина много тежко.  cry

# 155
Здравейте и от мен . Чета ви от доста време , но понеже нямам с какво да се похваля не пиша . Радвам се за всички добри новини и искрено скърбя за загубата на Краси .
Напоследък бебчо е много активен .Размества корема ми и ми става толкова топло на душата ... smile3521 Днес гушках едно бебче на два месеца  newsm03 ... ох , направо беше страхотно . Бебка бе толкова сладка , че много исках да я ухапя по крачето .. : newsm47. Хайде да минава това време , че да си гушнем мъниците . Аз все още си ходя на кола маска , само дето много ме боли , но не мога да си представя да се бръсна . Направо е ужасно дори и само като идея . За черешките - обожавам ги . Става ми лошо само когато прекаля с тях  Sick Simple Smile .За упражненията за влагалището - аз ги правя , въпреки , че ще раждам секцио . Все още ме боли таза , а от скоро получавам и някаква адска болка в гърба когато си легна по гръб . Сякаш ми е разтегнато сухожилие. Една вена се опитва да стане разширена  Thinking Thinking Thinking , питам се какво мога да направя , за да я спася и да не ми заприлича кракът като този на бабите ? Освен това около влагалището са ми разширени вените , изпъкнали са и само ако знаете как посинявам отдолу .... лоша гледка . Иначе съм ОК . Днес бе адска жега  #Crazy #Crazy  , как ще траем лятото не знам .
До скоро от мен и много цунки по коремките  Hug

# 156
Здравейте миомичета Heart Eyes
Направо съм потресена със случилото се с Краси, дано намери сили да проаължи Sad
Искам да споделя какво ми се случи вчера: доста ме притесни. Както си лежах и си четях книга страшно много ми прилоша, започнах да се изпотявам и почти колабирах. Незнам може би кръвното ли ми падна, кръвната ли захар незнам , но бях обядвала преди час. Доста се поизплаших. На някой случвало ли му се е подобно нешто?
Приятен ден на всички.

# 157
  • София
Добро утро, момичета! Миналата седмица не успях да се включа, за да споделя с вас, че получих резултатите от амниоцентезата и те са добри. Чакането беше дълго и кошмарно, накрая не издържах психически и всеки ден плачех.  Когато ми казаха, че моята бебка е добре, камък ми падна от сърцето, но вчера като прочетох какво се е случило но Краси 5, отново ми се върнаха черните мисли и ми стана много мъчно за нея, за бебето и за всички майки, които преживяват подобни неща!
Но по-добре да продължа в по-оптимистичен тон. Позравления на всички мами, които научават добри новини за своите растящи и риткащи бебоци!  Simple Smile Simple Smile Simple SmileСпарки, радвам се, че и ти се присъединяваш към отбора на майките, които чакат малки и сладки принцески!
Ирини, страшно ми харесва последното предложение за нова темичка! Направо ми повдига настроението!
е.t, поздравления за сватбата! Представям си колко вълнуващо е било да бъдете заедно тримата в такъв прекрасен момент!

# 158
Здравейте момичета!
 smile3525Мен нещо сън не ме хваща,след цяла нощ въртяне в леглото и прескачане до тоалетната станах благополучно още в 7:00.Като се започна едно чистене и подреждане newsm28 като лудите.Вече си почивам пред компютъра с чаша ароматно кафе  food010 има и за вас.
  Steffi най-накрая,честито,много ме зарадва.Знаеш ли откога чаках да пишеш,че всичко е ок.Иотсега нататък никакъв плач и черни мисли нали?Когато аз съм разстроена на малката буба вътре също никак не и е добре,знаеш ли как силно ме рита.
 Пожелавам успех на всички на които предстоят изследвания за антитела.Всичко ще бъде наред,силно вярвам.
 Ирини всички заглавия както винаги са чудесни!
  Jesy и на мен ми се случвало вече 2 пъти и то бях навън.Прималя ми,зави ми се свят,в корема ми всичко се обърна обляха ме топли и студени вълни,не виждах и не чувах.Не знам дори как успях да клекна и си наведох главата силно напред,това го бях чела някъде.Подейства и започнах да се посъвземам,а също бях яла.Аз си мисля че е от рязко падане на кръвното или приближаване на границите.
  nikol5,ziyah съжалявам че и вас не са ви подминали контракциите,аз съм така от 4 седмици и вече са по малко,но като реша да намаля магнезия и пак се появяват.Надявам се да устискаме до края.
 Ави отново благодарности за поднесената лекция.
 Хубав и усмихнат ден! newsm08

# 159
Привет милички!
Днес е момента да се разхождаме до където сме планирали -прохладно е и приятно.
Ави благодаря ти за инфото.Много е интересно! много майчета ли сте там?
Вчера по своя инициатива си взех но-шпа и магне б и почвам да ги пия до като не влеза във втората седмица на седми месец/явно съм се стреснала/ въпреки че нямам контракции.
Стефи честити резултати от аминоцинтезата!!!
Джеси може да е било от жегата . пий повече вода и си изследвай бъбреците ако лекаря прецени че е удачно/стерилна урина/
Мам Кари може да не е цялото лято горещо а само месец - май сме късметлийки Simple Smile
Никол5 чудесное че си взела мерки - най късно до 3тия ден ще подействат лекарствата но не ги спирай поне до 28ма седмица. Вс . ще е о.к.
Шоколадче и аз мисля много за раждането.На втори ще атакувам лекарката си за това. Ако трябва и на цекцио ще се съглася само вс. да е о.к.
А за имена- да мислим и се чудим класика- да речем Иван, Петър, Марин,Руси или производни като Мирослав, Станимир, Русалин.Как ви се струва??? Класика или по новите производни?
Ирини Пак ни екзалтираш с красиви и силни заглавия-сина ти ще е много весел и щастлив с толкова оригинална мама Simple Smile
За срещата в неделя последно къде и към колко сте мислили?
Хаиде до скоро Heart Eyes

# 160
Jesy,и на мен ми се случваше така и то няколко седмици подред,пърчия път ми прилоша докато лежах на кошетката при лекарката ми и тя ме гледаше с видеозона,по принцип съм с ниско кръвно и като се намокря и пия вода ми минава ,но тодава едвам ме задържа лекарката да не загубя съзнание,малко преди това ми беше мерила кръвното и то беше добре,тя констатира че е от това че съм била по гръб и че се притиска аортата от матката,и ми забрани да лежа по гръб(и аз бях яла)втория път ми прилоша седнала в къщи имах чуството че ще умра,пак си мерих кръвното и то беше добре,после ми прилоша пак седнала пред кабинета и влязох и се свлякох в краката на лекарката ми и пак вода не помогна кръвното наред,бях яла,и  си мина от самосебеси,тогава тя констатира че съм пила на гладно желязото и за това било.....а аз пия такова което се пие изрично 30 мин преди храна,а и когато бях най зле не бях пила още желязото.Не знам как спря да ми става така ,но все още ме е страх да ходя сама на лекар (всмисъл някаде да стоя и да чакам сама)за да не ми прилошее.СТИСКАМ ПАЛЦИ ДА НЕ ТИ СЕ СЛУЧВА ПАК ,АДСКИ Е СТРАШНО
nikol,мила,СЪЖАЛЯВАМ,че си разбрала какво са контракциите,на никой не ги пожелавам.Само си пий хапчетата почивай си и всичко ще бъде наред!
hot chocolate,за раждането,аз вчера ходих на преглед при лекара който по принцип съм си избрала да ме оперира,стори ми се приятен човек,доста неща можах да попитам(моята лекарка не обича да и се задават въпроси)говорих с него и за упойките,понеже бях чула че тук в АГ-Варна не практикували тази спиналната,питах го по принцип с каква правят секциото и той каза че ние си избираме,и го питах коя препоръчва той ,отговора му беше за тази частичната защото била с по малко странични ефекти,по лесно се излизало от нея и ...Честно казано май ми се иска с нея но пък и ме е страх,вие как мислите някой друг ориентирал ли се е към такава?Той още каза че това което се говорело за тази упойка че може да се парализираш ,не било вярно,само можело да не те хване,и тогава правят друга.ДАНО ДА НЕ Е МНОГО ОПАСНА
Аз отидох толкова рано на среща с него понеже другия месец влизам в болницата и не знам колко ще лежа(ДАНО ВСИЧКО ДА Е НАРЕД И ДА НЕ Е МНОГО)а при него имам много желаещи и трябвало по рано да се уговоря с него
ЖЕЛАЯ ВСИЧКО НАЙ ХУБАВО НА ВСИЧКИ ВАС  bouquet

# 161
  • София
Здравейте, сладки коремчета newsm51!
Как сте майчета?
Ави, стана ми много интересна лекцията за контракциите на 6 юни!Как мога да се запиша и аз или е късно вече и какви са условията/плащане, записване и т.н./?
Алфира, разбирам притесненията ти, но все пак това са си лекарства и защо да ги пиеш, когато нямаш контракции?
За контракциите - и аз имам от около седмица х няколко безболезнени на ден/привечер/ и за всеки случай утре ще питам гинеколожката, но мисля, че е нещо абсолютно нормално и засега не пия нищо, освен желязо, витамини и зимафлор!
Целувки на всички милички коремчета kiss

# 162
Банди, ето как става номерът с лекциите:

Привет, момичета!

За лекциите по принцип става с предварително записване, но не връщат никого. Самата лекция е безплатна, но има куверт от 2 лева срещу който може да се консумира нещо в заведението. След лекцията фирми представят продуктите си и ако останем докрай ни дават и някакъв подарък от рода на шишенце Авент, подплънки за гърди и т.н. Мисля, че цикълът от лекции се повтаря всеки месец. В заглавната страница на БГ мама в "Последно добавени материали" има връзка "На училище с "9 месеца" през м. Май" и всички предстоящи лекции са изредени. Там е и телефонът за записване. От личен опит  Wink знам, че хубавите места се изчерпват бързо и е добре да се отиде към 9 часа, за да може човек да чуе и види всичко.

Момичета, радвам се, че намирате информацията от лекциите за полезна. През юни ще има доста интересни теми. Списъкът с юнските лекции е публикуван в майския брой на сп. "9 месеца". Освен, че е пълно със себеподобни,  pregnant е приятно и полезно.

Срещата ни е в неделя, 4 юни в 17 часа на фонтана пред София ленд! Колкото сме повечко, толкова ще е по-весело! newsm62

Стефи, радвам се заедно с теб на резултатите от амниоцентезата! Отдавна очаквахме вест от теб.

За момичетата с контракции се надявам, че са от тези предварителните и всички ние, живот и здраве, ще си износим бебчетата докрай!

Моля ви, просветете ме за зимафлуора. Кога се започва? По колко време се взима? И по колко се пие? Моята лекарка не е привърженичка на добавките, но аз знам колко е важно за всеки човек да има хубави и здрави зъбки, включително и за нашите бебоци  newsm47.

newsm51

# 163
Привет дами!
Нещо вчера така и не се наканих да пиша, а толкова въпроси сте обсъждали...
Алфи, за рх фактора ни и изследванията за антитела... Независимо от тоновете инфо, които съм погълнала по въпроса пак не мога да се успокоя и с ръка на сърцето да си кажа - е, поне съм информирана. На всички мацки с отрицателна кръвна група само ще подчертая, че на краси /за която не спирам да мисля от 2 дни/ й бяха открити антитела още в 5 месец, т.е.  много рано. Второто опасно нещо в случая се яви и темпото, с което титърът й се увеличи от 1:64 на 1:1000 за 2 седмици!!! /и то отново в 5ти месец/ Лекарите й казаха, че ако успее да износи бебето си до 7ми месеце има огромен шанс всичко да е ок, но бебето се указа с увреждане... и така. В този ред на мисли - ние вече сме почти в 7ми месец и последните изследвания бяха ок. Страх ме е, но това не са неща, които зависят от нас и... просто си казвам  Praynig Praynig Praynig Дай Боже!
За имената - аз имам фаворити и от "класическите" и от "производните". От изброените от теб, Алфи, ми допада Петър.
Никол, Зия, За конктракциите - както знаете аз имах "удоволствието" да ги позная още в 4ти месец. Не се притеснявайте - с медикаменти ще овладеете положението. Само искам да ви напомня, че магнезиевите продукти действат с натрупване, т.е. очаквайте резултат и облекчение поне 2-3 дни след като сте започнали да ги пиете! Всичко ще е ок.
Ави, чудесна лекторка си, да знаеш. Аз не мога да се самоопределя от коя група жени съм - ту си мисля, че със сигурност ще я избегна депресията, ту си мисля, че на моменти и сега се депресирам  Wink hahaha, а какво остава след раждането...
За срещичката - аз още не съм на 100% сигурна, но на 90% съм на линия.
За зимафлуора - започвай го. /започва се в началото на 6ти месец още/. Аз си взимам по 2 хапченца и ги схрусквам - като ментови бонбонки са   chef /док ми каза, че и 1 е достатъчно/
Либра, и двете упойки си имат приемущества. /като щерка на анестезиолог ти го казвам/. Специално за раждането ако нямаш предварителни усложнения е по-добре да предпочетеш не пълната упойка. по този начин ще си "посрещнеш дечицата" и наистина - много по-бързо ще изчистиш организма си. Най-важно е да имаш доверие на док. Останалото, както казах по-горе - друг го решава.  bouquet
Стефи, една гушка получаваш и от нас.

А вие, девойки-французойки, не забелязахте ли, че в албумчето си имаме вече сектор за вещите на бебчовците ни??? Wink

# 164
А вие, девойки-французойки, не забелязахте ли, че в албумчето си имаме вече сектор за вещите на бебчовците ни??? Wink
О да  irinii забелязах го и даже щях да ти да ти пиша,че отново си невероятна и изборът ти е страхотен.Аз нали чак сега разбрах за бебка и още нищо не съм взела и да си призная малко по-късно ще го направя.Абе не съм суеверна уж, а пък защо така?
 Алфи и аз съм за Петър-по мъжки ми звучи.

Общи условия

Активация на акаунт