Отговори
# 195
Аз отново съм на линия Simple Smile . Валентин , честит празник , желая ви много щастливи мигове , прекрасно бебче и дълги години семеен живот .
За болките в гърба - на мен също ми помага масажа. Съпругът ми ме намазва с олио и леко ми разтрива болезнените зони .
За контракциите - втвърдява ми се целия корем и става на топка в средата . Усещам болка ниско долу и е доста неприятно .
За разширените вени - аз също си мислех за лиотон 1000 гел и се радвам , че мога да го ползвам . До сега не съм имала подобен проблем , но напоследък много се плаша за вените си . Почти са се разширили .
Майчета , 9 кг в нормата ли са ? Страхувам се да не стана пак слонче .
Искам да попитам и за някакво кремче за мазане против стрии , но да не е толкова мазно като на мустела . Определено не съм очарована от този крем . Цял ден ми е мазен корема  Shocked . До утре и много прегръдки от мен  Hug Hug Hug.....

# 196
  • София
Здравейте мами и честит празник на бебоците от вън и вътре!

Тия дни ми излезе резултата за хемоглобина - много нисък (88 еди какво си) и трябва да пия Ферро-Фолгамма капсули - 2 пъти по една. Аз почнах да ги пия, но само веднъж на ден. Четох че трябва да се яде месо и най-вече черен дроб, а не спанак както е широко разпространеното мнение. Това със спанака станало в резултат на грешка в десетичната запетая за съдържанието на желязо...

Чао от мен. Приятни ритничета.

# 197
Здравейта момичета  Heart Eyes
Ето ме  отново при вас, преди един час се  завърнах в  къщи от  болницата. Не  можа да  ми се размине, след 3 дни и половина тъпчене с хапчета без кой знае  какъв резултат ме  приеха за  два дена. През цялото време бях на система и 3 пъти на ден ми биеха  инжекции, ту мускулно в  дупето , ту направо през  системата Sad Само лежане цели два дни, но си струваше, матката  ми е спокойна сега, нямам болки нито  контракции. Дано се задържа така  Praynig
Контракциите ги получавах при мърдане, ставане, ходене, лягане, обръщане в  леглото  и тн. Втвърдява се целия  корем, така, че  като го погледнеш на  голо от  горе на долу, на  мен  ми ставаше като трапец почти  Shocked, дори и легнала  по гръб го виждах изпъкнал силно нагоре, както  когато съм станала!!!Ниско долу чувствах напрежение  и тъпа  болка, понякога и отзад на  кръста. Бебка започваше да  рита много силно и често. По-това разбирах, че  не й харесва  Sad Понякой път почваше да рита, чак като корема се отпусне...
Искам да  предупредя тези от  вас, които имат  втрърдяване  на  корема, опитайте се  да  не  го пипате, не го галете, ното го търкайте - нищо, защото това  контрахира матката още  повече ... Аз така  имах навика да  проверявам, при всяко ставане  си  го пипах да видя дали е  твърд, но не трябва така , по-лошо става  Sad
Ако само ви се  втърдява  от време на време през  деня , не е страшно, не  го пипайте само и ако може  полегнета малко. Ако имате  и болки в  корема заедно с твърдяването, тава вече е друго. Обезателно се  обадете  на  гинеколога си!
И последно нещо, за но-шпа, не го пийте  продължително време  без да ви е  предписано от  доки! Ако сте го взели повече  от  два  пъти и няма подобрение се консултирайте с  лекар. Това не са  витамини все  пак и най-вече не е  лекарство типично за бременни жени, дори на  опаковката  пише, при бременност и кърмене да се  взима само след консултация  с  лекар !!!

Малко съм изморена сега, ще си взема една вана и си лягам  Grinning Не  можах да  изчета всичко - утре Wink
Ако се сетя  още  нещо интересно утре  ще пиша пак  Mr. Green
Лека  нощ  Kissing Heart

# 198
ziyah, мерси за подробната информация за контракциите. Радвам се, че при теб всичко е наред, дано да е така докрая и никоя от нас да няма проблеми. Кажи, моля те, болката ниско долу при контракция като предменструална ли е или просто като стягане и напрежение? И другите момичета, които знаят, да кажат. И доколко са опасни тези контракции? Ако си далеч от доктора си какво правиш?

# 199
Здравейте момичета!
Не ми остава никакво време от работа да пиша, но чета във всяка свободна минутка. Имам още да наваксвам от предишната тема…
Много се радваме и ви поздравяваме с моята буболечка за всички радостни неща, случили се с вас; сватби, годишнини, рожденни дни, добри резултати, взети изпити, завършили с отлиие и всякакви приятни емоции. Съжалявам, че не мога да съм съпричасна на събитията в нашия прекрасен форум, но имам надежда. Планирала съм след 2 седмици да изляза отпуск, а после се уговорих с доктора да ми даде болничен и няма да се напъвам повече с работа. Ще ми липсва много, но бебчо е по-важен, особенно с тези контракции… а като се сетя как тичам по-задачи и не се пазя…
Ужасно се изплаших след вчерашния ден… прочетох за Краси5, а час по-късно отидох да платя нета и едно много мило момиче там ме посъветва да си почивам повечко и да се пазя. Заприказвахме се и аз я попитах колко е голямо нейното бебче (вече нямаше корем)… тя само помоли да не питам… Толкова мъчно ми стана! Моля се от цялото си сърце да не се случва на никой!
Много неподходяща тема подхванах на този хубав празник. Извинявайте!!!  CryСпирам да пиша… само ви изпращам хиляди целувки и прегръдки на вас и малките бебоци в коремчетата, желая на всички, които се чувстват деца много здраве, хиляди усмивки и сълзи, но само от щастие и радост, и всички догодина да празнуваме истински с малките ни съкровища този сладък детски празник 1-ви юни.  Two Hearts baloni
Доника, аз съм осигурявана в Закрила от службата, но не съм особено доволна от специалистите там.
Mertzy – E.t., а и други момичета са обяснили прекрасно случая с “–“ резус фактор. Има още един вид кръвно групова несъвместимост – АБО. “Кръвногрупова несъвместимост е подобна на резус несъвместимостта, но като цяло предизвиква по - малко проблеми. Възниква при различни кръвни групи на майката и на плода. Най - често това става при майка с кръвна група 0 и дете с кръвна група А, B или AB. По - рядко се получава при майка с кръвна група B и дете с кръвна група A или AB, както и при майка с кръвна група А и дете с кръвна група B или AB.”
Мама Капи- аз ползвах Мустела, сега съм на Дева против стрии – добър е и не е толкова мазен, а и приятно мирише.
Много, много прегръдки от малкия бомбон и мен! Hug Hug Hug
P.S. http://www.zdrasti.net/bgmamma/index.php - мисля, че всчка от нас иска нещо по-добро за децата в България!

Последна редакция: чт, 01 юни 2006, 22:49 от Eva77

# 200
Благодаря ти,viki81 за отговора.И аз ще си взема такъв гел. Не е нужно да питам доктора,нали?

И аз да се присъединя към усещащите контракции.Вчера беше доста неприятно и ще ходя сега при доктора,защото Но-шпа не ми помага. При мен усещането също е като втвърдяване и издуване максимално,но само вчера беше придружено с болки.А иначе отвреме-навреме имам леки болки,но за кратко време и не им обръщам внимание.Знам,че това са си подготовки.
Лекцията за контракциите мисля,че е важна да я посетим. Благодаря,Ави за инфото!

# 201
 Simple Smile Привет на всички тумбачета и от нас с бебока!За първа нощ не се спря на 1 място премята се и се опитваше да се премества в най-разнообразни посоки.Обаче пък вчера усетих нещо много интерестно и се питам какво ли е?Като си сложих ръката на корема и се опитвах да го побутна да иде в друга посока че ми удряше ребрата ,а той упорито се застоя там усетих как нещо тупти с голяма бързина ,веднага извиках татито на  проверка и той го усети и после като се премести бебо спря.Дали му е било сърчицето????? Или съм усетила собственият си пулс????Как мислите,възможно ли е? newsm78
 smile3507 днес ужасно много ми се спи едва си крепя очичките отворени ,а работаааа колкото си щеш.
  food010 по 1 кафенце от мен !Хубав деен!

# 202
Здравейте момичета
Днес времето е ужасно и настроението ми падна надолу
Либра благодаря ти за съвета Вторник съм на лекар и ще говоря с лекарката че от тая тотема просто ще умра
Тя и без това каза че след 1 дни ще сменим лекарството Само да е хапче
Зях много съжалявам за проблемите ти Дано от сега нататък нямате грижи с бебо
Валентин честит празник на патерица Ние вчера също имахме празник  години от годежа ни, тоест от както живеем заедно Как лети времето а колко бавно минава бременността
Мен нещо спря да ме боли кръст но за сметка на това постоянно ми се гади от тия лекарства за желязото
Ави аз ще идвам във вторник Момичета ако искате кажете да се присъдините кажете с Ави да ви пазим места 
Вчера се разхождахме из магазините да пооглеждаме количките и не мога да си избера Само се чудя това ми харесва онова ми харесва Направо голяма съм неориентиранка
Дано неделя не вали Аз понеделник съм на изпит и трябва да учаа newsm45
Лек и успешен ден

# 203
Здравейте септемврийски мамета!
Аз чак сега се включвам и като Денис не правя изключение с поспаливостта си. Ама това време е само за излежаване в прохладни чаршафи с хубава книжка в ръка, не мислите ли?  kaffeetrmker_2
Яни - за Тотема-та - Аз ви бях споделила злощастният си опит при първата ампула - повръщаха така както нито веднъж през цялата си бременност... Установих следното: не бива да се пие на празен стомах /трябва да си хапнала нещо по-сериозно от плодове преди това/ и е най-добре да се разтваря във фреш от портокал - не се усеща гадния вкус, а и желязото се усвоява най-добре в комбинирана консумация с вит.С. Пробвай! /п.п. аз в понеделник съм пак на контрола за хемоглубина и ще видим има ли полза от тези ампули.../
зия, прегръдка от нас Hug и поздравления за бързото ти възстановяване. Дано повече не се налага предварителен престой в болница  Praynig Това което разказваш за галенето на тумбака по време на контракции е много интересно. Съвсем спонтанно когато ми се стегне корема в болезнена контракция, аз си слагам ръката върху него и леко го погалвам, но след предупреждението ти - вече няма  Naughty Simple Smile Искам да те питам нещо... Често пъти споменаваш, че си взимаш вана. Аз допреди да забременея почти през ден си взимах, но доколкото знам сега не е препоръчително. Ти какво знаеш по темата?
А иначе контракциите ги усещам като видимо стягане мускулатурата на матката /става супер твърда/ в комбинация с тъпа болка, която преминава леко и към гърба /бъбреците ми/... Може да се смеете, но вече нямам много спомен какви ми бяха менструалните болки, за да я сравня с тях.
денис, аз лично се съмнявам да е било сърчицето на малкия ти мъж това, което сте усетили. По-скоро е притиснал някоя артерия и сте усетили твоя собствен пулс по-отчетливо... Аз пък да ви се похваля - снощи за първи път усетих бебчо да хълца. Много мило и смешно ни стана с таткото. Представих си го това буболече вътре в корема ми как вече като голям човек си има своите физиологически състояния... Heart Eyes
За вените - от няколко дни усещам вертикално разпростираща се болка в единия ми прасец. Видимо няма увеличена вена, но май става дума за това. Дано ми се размине, че е много грозно /баба ми има такива вени.../ Знам, че се ползват стягащи чорапи /но в топлото време едва ли ще ни е комфортно/, а също и кремчета на мустела за крака...
Ето една свежа почерпка и от мен

# 204
Момичета от тук може да си изтеглите книжката на Др.Спок за който се интересува или иска да погледне http://bezmonitor.com/books05/spok.htm
Аз лично съм чела мъничко неща от него ,но доста неща ми харесват .Та сега ще си я сваля и почета!

# 205
Добро утро сладуранки  Grinning
Днес се  чуствам страхотно, нямам никакви оплаквания и болки  Joy
hot chocolate, дълго се  чудех как точно да ти обясня какво чуствах и някак не  намирам думи. Аз,болката при контракциите не я  чуствах точно като предменструални болки. По скоро като чуствителност, тежест, дърпане. Все едно имаш някое  място много чуствително и някои ти го пипа ...
Според  мен няма значение  каква точно болка чустваш, предполагам, че всеки си го чуства различно...
Ако почуствате каквито и да  е  болки или дискомфорт долу в  корема е  хубаво да се обадите  на вашия доктор Wink
Мойте контракции не  бяха от тези , които  идват  на  определен  период и са с  определена продължителност. Те  се  появяваха безразборно при механично възбуждане, затова доки ми каза да  не си пипам корема. Просто матката беше станала супер чуствителна... Убедих се  и сама, когато  ми сложиха на корема един уред за  отчитане на  контракциите, който се слага и при раждащите жени. Като ми го сложиха и един графит започна да чертае кривата на  контракциите видях как кривата се засилва след всяко пипане  на  корема и след няколко секунди оставен в  покой кривата се  нормалализираше!
А кои са опасните  контракции?  Според мен тези, които идват на  определен период и то преди да сме влезли в 9ти месец. Особенно ако периода  почне да се скъсява  Sick
Ирини, за ваната, ами аз имам навика, още  от  преди, да си взимам всяка  вечер  Sunglasses Особено през зимата, когато е  студено. Аз съм зиморничева и преди да си легна, ако не съм се взела една вана, трудно се стоплям и заспивам  Wink Понякога, ако съм много  изморена си топя само краката Wink
А за това дали е  хубаво да се  прави по време  на  бременност на знам със сигурност, но предполагам, че не вреди. Чувала съм от  майки във  форума, че като почне раждането, ако не са ти изтекли водите е  хубаво да се  отпуснеш в  една топла вана  Grinning Тялото се  отпуска от  топлината и във водата става по-леко. А за  по-бързо разкритие е всеизвестно, че тялото трябва да е супер отпуснато и не трябва да се стягаме при контракциите, за да  може  шийката да се разкрие по-лесно.
Може  би ваните  не са полезни, ако водата е  прекалено гореща, защото  може да се получи презатопляне  на  организма  или топлинен удар, който е много вреден за  бременната жена. То затова не се  препоръчва и да седим на слънце  и да се  печем на  плажа  Sunglasses

# 206
Здравейте мили мами,

На вси4ки, които са имали повод да празнуват (годиШнини, р.д., успеШно завърШване на у4илиЩе и денят на детето) 4естито, с малко закъснение и от мен  bouquet

И аз се подтиснах от лоШата новина наскоро във форума...та незнаех какво да пиШа. Стискам палци на вси4ки мами с рискова бременност (като мен), а съЩо и на тези с отрицателен рф, дано вси4ко мине добре Praynig и изобЩо дано вси4ки спокойно до4акаме септември!
Ох, да мине 30 г.с .после по-спокойно Ще я караме - дано newsm17

Ziyah , мили4ка и аз се замислих като Irinii за ваната newsm78 . преди да забременея си правех 4есто, но след това прекратих изцяло. На мен ли4но лекарката ми забрани, заЩото продължително стоене в топла вода предизвиквало контракции. Каза, 4е не са препоръ4ителни и топлите вани за крака (аз имам тази на Scholl, дето е с вибрации и лек масаж), незнам това заЩо не е желателно, в интерес на истината...

Те май вси4ки док. са на разли4ни мнения, например някои казват, 4е не са препоръ4ителни епилация и кола маска, заЩото пукали капиляри. най-добре било бръсненето. други казват то4но обратното, 4е бръсненето не било хубаво. Направо могат да побъркат 4овек Shocked

Но ти все пак сподели с док. за ваната, хубаво е да знае. Аз ве4е като се съмнявам в неЩо - Шампоан (ползвам медицинска козметика за коса), крем или друго все питам.

Въпрос- къде ви рита беб4о? мен някой път така ме подритва долу, 4е 4есто ти4ам до WC Simple Smile

Пожелавам на вси4ки добро настроение, въпреки мра4ното време:)

# 207
Здравейте мамчета! Simple Smile  bouquet
Как сте днес? Аз вчера бях на ЖК и сега бързам да споделя с вас. Първо, всичко е наред с кръвното (слава Богу!), но затова пък съм качила повечко килограми Embarassed SickТа исках да попитем онези от вас, които имаха подобни проблеми, да споделят каква диета са правили. Трябва да взема някакни мерки, че нали сега тепърва много се качвало, а не искам да ставам съвсем като   261uu
Второ, май и ние ще си имаме момченце и момиченце!!! coolcoolДано! Въпреки че не е 100-процентово сигурно! Абе да сме живи и здрави само!!!
Така че, Ирини, ако искаш, може да ми сложиш и на мен две сладки щъркелчета, да им се радвам, пък каквото сабя покаже после!
За кремчето против стрии - аз силно препоръчвам това на Перкуталфа, много е приятно и като аромат, и не е много мазно, бързо попива и държи хладничко на коремчето. Супер е, аз съм много доволна от него засега! newsm10
Момичета, някоя има ли впечатления от частната болница Вита - цени, доктори. Моля, ако имате инфо, пишете ми.
Приятен и успешен ден на всички мами с най-сладките септемврийски коремчета! Heart Eyes  bouquet

# 208
Мерци, честита новина!!!  Hug Да са живи и здрави сладките ти братче и сестриче!
Въпрос- къде ви рита беб4о? мен някой път така ме подритва долу, 4е 4есто ти4ам до WC Simple Smile
Ами навсякъде - все още не съм сигурна кога точн остава дума за "ритане" и кога за бутане с ръчички. различавам горе-долу като се преобръща целия, но наистина най-неприятно е като  удря ниско долу /в пикочния мехур/. По този повод миналия ден даже се зачудих дали нямам цистит - едно такова пулсиране имах  в тази област.

на мен изведнъж днес ми прилоша много - световъртеж+гадене и замъгленост... Едвам се докарах до в къщи Sad сега лежа и ми е малко по-добре.

Имам въпрос към тези, които вече подготвят гърдите си с гермастан. Настъпиха ли някакви видоизменения в областта на зърната и ареолите ви? моите от 2 дни започнаха да се белят Rolling Eyes... Мажа се само по 1 път на 24 часа и ми е странно - нормално ли е това?

# 209
Здравейте мамита,

Ето ме и мен, моля кажете ми остава ли срещата за неделя - 5 юни, и ако да в колко часа искам и аз да дойда  Grinning

Аз иначе съм общо взето ок, имам си болчици, ту черва, ту някоя контракциика - а имам и силно течение което много ме изплаши и аз ходих днес да ме види доки - слава Богу не е това което ми мина през акъла, сега ще го изследваме, най вероятно микроби или гъбички  newsm78

О да ви кажа беба е станала напоследък страшно активна или по-точно вече е голяма и я усещам повече - мърда, рита, движи се  Heart Eyes

Мойта девойка тежи 600 гр. това ок ли е, Вашите с какви тегла са?

Мертци аз съм на ЖК във ВИТА а и живот и здраве би ми се искало там да раждам, да не казвам голяма дума но съм доволна за сега. За цените - има вариант да се предплати някакъв пакет цалата ЖК до раждането, но аз избрах варианта да си плащам, 15 лв. е ЖК, видеозон 15 лв., лабораторни изследвания 5 лв - урина, 17 лв - влагалищен секрет и т.н. и да съм сбъркала някъде в цените отклонението е до 1-2 лв. Но всеки път ми правят всичко и е стриктно. При желание от твоя страна после могат да те пратят да родиш и в Шейново, повечето доктори са от там.

Денисе за риткането и мен ме рита и ми скача на пикочния мехур, но напоследък и на всякъде другаде - незнам какво прави  Laughing

Това е за момента от мен, много поздрави и целувки и да сте ми живи и здрави и бебковците да риткат и догодина на 1 юни да се срещнем всички мами и бебковци заедно  Hug

Общи условия

Активация на акаунт