CЕПТЕМВРИйчета 2017г. - тема 3

• 73 236
  • 299
  •   1
Отговори
# 120
Мами, здравейте.
Как се отразява смяната на часовото време на малките човечета? Придържате се към старите часове за хранене и спане или сте по новия часовник?
Ние от смяната насам пропускаме второто сутрешно хранене(мляко) и като се събуди направо към 12:30ч. му давам пюре. Малко си обърка и спането, защото преди вечер заспиваше към 22ч, сега се пада да заспива 21ч по предишното време и то още не му се спи..🤷🏽♀ Ако се сещате за някакви хитринки, ще се радвам да споделите!

# 121
  • София
Аз не вярвах, ама моя си стана по новото време, режимът си му е по новото време, направо не знам. Някакво съвпадение се получи.

# 122
  • София
Аз не вярвах, ама моя си стана по новото време, режимът си му е по новото време, направо не знам. Някакво съвпадение се получи.
И при нас така се получи. Сякаш детето си се нагласи само по новото време. Яде си в старите часове. Т.е. всичко с по един час по-рано.
Момичета, не пиша често тук, но ви чета редовно. Особено полезни са ми постовете за захранването! Hug

# 123
Не е голяма драма  с новото време,поне при Йоана. Баткото снощи заспа не в 22,а 23ч.

# 124
  • Варна
Не знам за децата,но на мен ми е ужасно.Изобщо не мога да вляза в час ,ходя като бито куче.
Искам вече времето да е хубаво,щот от болни деца и дъжд не съм излизала от 2 седмици,и определно полудявам вече.
И тез бебета не спират да хленчат за нещо....подлудяват ме

# 125
Аз сериозно обмислям да мина на ЗВБ. Днес едвам изяде 5-6 лъжички пюре от моркови и картофи с видимо нежелание. После докато обядвахме с баща му си хареса една пърленка. Дадох му да я подуши - заоблизва я и не искаше да я пусне. А в нея има и сирене, и глутен (направо съм за бой). ММ го гледа и ми вика - "Ти защо се оплакваш, че е злояд? Гледай го как е нападнал пърленката."

# 126
Мамита, здравейте!
Времето се оправи, бързо да щурмуваме парковете и градинките😂
Днес записах моя мъник на “Плуване с бебе” в world class басейна. Някой ходил ли е на такова занимание? Някакви отзиви? Малко се притеснявам с организацията събличане, обличане, но много искам да да свиква с водата. Самата аз съм тренирала плуване и съм като жаба. Гледам в Инстаграм клипове, много се кеят малчуганите. Ще се радвам да споделите впечатления🤗

# 127
  • Велико Търново
ох, колко яко звучи. В Търново такива забавления няма, иначе щяхме да сме първи там Simple Smile аз обичам водата, като гледам и тя й се кефи.
Мисля, че имаше мами, които бяха водили дечицата, но не знам в тук или в групата във фейс.
Момичета, Елия има гадния навик след като е яла да иска дае по - корем...за малко да я оставя на легло,диван,земя и веднага...колко време горе долу според вас трябва да мине след ядене...не се удържа това диване :Д

# 128
 ralito89 - понякога  слагам Йоана веднага след хранене на земята и тя се завърта. Преди много повръщаше и гледах да има поне 10 мин. и после да е по корем, но сега нещата се  регулираха и има случаи да върне мляко , но е по-рядко.

# 129
Ако не връща мляко/храна когато се обръща по корем не виждам защо се притесняваш. Ако пък връща, може да се опиташ да й задържиш вниманието в поза по гръб например с играчка. Няма някакви точни часови интервали за каквото и да било. Ръководи се от детето.

# 130
Здравейте!
Аз съм нова тук, прясно регистрирана Wink Малката ми е миналогодишно Септемврийче и сега, като прглеждам темата, ме хваща яд, че не съм се регистрирала по-рано.. вероятно щях да си спестя много главоболия Sad
Нямах достатъчно кърма и следвайки неадекватен съвет, даден от "експерт", кърмата намаля още повече и малката е на смесено хранене от самото си раждане.
Захранвам я от 4+ месеца насам, обаче имаме драма с теглото - за месец и половина е наддала само 100 гр :dis:cold_sweat: Може би нещо не правя правилно.. Има ли майки с подобен казус, т.е. смесено хранене, ранно захранване, проблем с теглото?
Благодаря предврително на отзовалите се! Kissing

# 131
Ранното захранване наистина може да повлияе на теглото, защото зеленчуците не са толкова калорични колкото млякото.

А наскоро било ли е болно бебчето? Синът ми за 2 седмици беше качил само 10гр заради един вирус.

Струва ми се, че кашите може да помогнат за качването, но ние още не сме стигнали до тях.

# 132
Ранното захранване наистина може да повлияе на теглото, защото зеленчуците не са толкова калорични колкото млякото.

А наскоро било ли е болно бебчето? Синът ми за 2 седмици беше качил само 10гр заради един вирус.

Струва ми се, че кашите може да помогнат за качването, но ние още не сме стигнали до тях.

Ами имаше малко сополки преди 3 седмици, но не го отдавам на това.. По-отдавна започна да наддава по-малко.. Първите 3 месеца по 700-800 гр и после 300 - 200 и сега 100 Sad Роди се 3600, сега е на 6 1/2 месеца и няма 7 кг.. Педиатърката ни каза да я захранвам с каши, преди зеленчуците и тя доста време вече яде ориз и царевица (още не съм включвала глутен). Давам и разнообразни зеленчуци, от 3 дни и пюре от ябълка. Появиха се и 3 петна - на рамото, на сгъвката на лакътя и на сгъвката на коляното (от вътрешната страна), което пак според педиатърката не е знак на алергия, а на атопичен дерматит.. Хубаво, ама те не минават.. Направо не знам какво да правя вече Expressionless
Вашето момченце с какво го захранвате?

# 133
  • Велико Търново
Tanana, моята дъщеря е почти на 7м.  и е 7 кг. Щом качва, дори и 100 гр да са според мен няма от какво да се притесняваш. А и в бъдеще може да навакса. Притеснително е да не спадат кг. Да, и аз мисля , че кашите са вариант,макар че на всяко дете му се отразяват различно. Според мен много добре си се справяме. Междудругото понеже Елия на фона на наборчета е по-дребна и особено спрямо момченцата и мамите все възкликват ех, каква в мъничка. Първо тя е дама и не е малка, а е фина и нежна. Втора как по дяволите се получава бебетата да се тъпчат и да им се радват хората колко има за щипкане, а при възрастните ако си по-пълен те гледат лошо... Днес размишлявах на тая тема и честно казано вземам да се дразня. Аа или че като съм почнала :д моята майка, понеже са се тюхкали бабите, що нямам за щипкане, ме е тъпкала с кисело мляко и бисквитки...вечер...сега съм 100 кг...така здраво ли е детето, по 100гр може да качва, ама да качва, всичко е 6.
Та благодаря за вниманието по тази тема Grinning
За петната - какви са тези петна? Можеш ли да прикачиш снимка? Мисля че има бебченца с АД и могат да ти помогнат. Дерматолог посещавали ли сте

# 134
С зеленчуково пюре по схемите на педиатрите и с парчета банан и облизана пърленка по негово собствено желание. Честно ви казвам, на него му е интересна само храната дето ние ядем.

Иначе и той е от по-слабичките: 6,900 (на 6м)/роден 3,230. Не се притеснявам, защото и двамата сме дребнички (по 173см).

Общи условия

Активация на акаунт