Минималистичен начин на живот

• 558 880
  • 12 091
  •   1
Отговори
# 4 785
Нашият таван е към 70–80 квадрата. За нещо, което не се ползва или ми трябва веднъж в годината, ММ най–редовно "ами качи го на тавана". Добре, ама само трупаме боклуци, пък и одеала например как да кача на тавана в прахоляците?! Кача ли ги там, просто съм ги отписала. Последно го послушах и качих там две столчета за пикник, ама после размислих и пак ги свалих в килерчето. На тавана освен останали строителни материали, бои, и други такива, има и две легла от детската стая на децата преди години като бяха ученици и две бюра. Леглата със сигурност едва ли ще се ползват вече. И му казвам дай да ги продадем или да ги дарим на някого в нужда, не дава. Така и ще си стоят още не знам колко години.

# 4 786
Едно от мазетата на родителитр ми е ЗАРИНАТО. Няма влизане в него, хора. Не мога да ви опиша.
Онзи ден питах майка ми за някакви кухненски пособия, които знам, че тя имаше, но не ползваше. Вика 'в мазето са, но няма как да ги извадим'.
Преди 2-3 години купих от Китай нещо, баща ми каза, че в мазето има още 3 такива, защо си давам парите.
Последно?
То не става хем да поискаш да вземеш, хем да нямаш достъп. Накрая ще хвърлят всичко така или иначе, а аз вече ще съм дала пари така или иначе. Еми тъпо е.

# 4 787
Аз пък мечтая да имам таван и да си пазя разни неща там Simple Smile
Една приятелка живееха в къща с огромен таван. Точно от онези скосените, с прозорче... Умирахме да се завираме там и да ровичкаме по цял ден. Какви съкровища имашеее... Joy

# 4 788
Аз пък мечтая да имам таван и да си пазя разни неща там Simple Smile
Една приятелка живееха в къща с огромен таван. Точно от онези скосените, с прозорче... Умирахме да се завираме там и да ровичкаме по цял ден. Какви съкровища имашеее... Joy
Дано децата ми след време оценят съкровищата. Впрочем, намерих си кутийка с банкноти и монети отпреди деноминацията и от времето на соца, може пък след време да са ценни. Сега търся от баба ми и дядо ми, бурета, менци, такива неща, за декорация на градината, ама нищо няма, всичко се е изхвърлило.

# 4 789
Да се пази, но с някаква мярка и мисъл. Кой има нужда от стари счупени чадъри, ръждясали бирени капачки и разни други неща, които съм виждала да се пазят.
Но примерно запазени качествени дрехи - защо не. Майка ми е запазила някои дрехи от времето, когато аз съм била бебе и малко дете - сега мм е много впечатлен от одеалцето ми, две пелени (пак одеалца, не тензухени), 1-2 роклички, плетена вълнена жилетка, която би трябвало да стане на дъщеря ми тази есен. Пази и своя играчка гумен таралеж, с която си играе сега и моето дете.

# 4 790
Имаме таван 8 кв. .
Според мен, ако се разчисти, горе може да се направи стая.
На твое място не бих губила нито секунда. Тийновете обожават такива стаи. Ще направите супер подарък на дъщерята.

# 4 791
  • София
И при мен мазето на нашите беше заринато, но взех нещата в свои ръце и през годините изхвърлих почти всичко. Имаше дори чисто нова тоалетна чиния Astonished и три кашона с бебешки дрешки за парцали. Майка ми все се канеше, че ще слиза с мен да не изхвърля нещо, което не трябва, ама аз все издебвам, когато я няма. Сега се радвам на едно почти празно мазе, което обаче ми е на другия край на града.
А пък техните на ММ са на 5 минутки, разполагат с 3 тавански помещения и мебели за три къщи заврени в тях. Но понякога е доста трудно да обясниш на човек, че нещо няма как вече да се ползва и не притежава почти никаква стойност.

# 4 792
  • София
Всъщност има шампоани в бутилки,които се разграждат в природата,както и шампоани под формата на сапун.Не съм пробвала лично.Аз в момента ползвам продукт на Бочко,с който си мия косата,лицето и цялото тяло без да получавам раздразнения.Вместо три продукта ,имам един.
От кой Бочко си доволна?

# 4 793
Шампоан за коса и тяло , с лайка и липа.Голямо шише - 400 милилитра.

# 4 794
Не пазя кашони и кутии. Почти съм педант в разчистването.

# 4 795
Големи празни кашони държим в гаража. Под предлог, че ключалката не е съвсем наред, не съм влизала там от седмици, не знам колко е разхвърляно и съответно не се дразня. Дребна бяла техника, която не се ползва редовно, е в оригиналната си кутия или в килера, или в шкаф в кухнята.
За биоразградими опаковки на козметика за коса не съм дорасла още. Избирам продукт, от който да си харесвам косата и цената му да е по джоба ми.
Преди мърморех на нашите за излишните вещи в дома им, но постепенно се примирих с думите на майка, че каквото те не изхвърлят сега, ние ще изхвърлим след време.

# 4 796
  • София
Аз се замислих каква пък толкова техника имаме. Явно нямаме много и затова нямаме кутии. Simple Smile

# 4 797
А според мен не е само до това колко техника имате, а и какво и колко често ползвате.
С голям мерак си купихме машина за хляб, която сега е в кутията си и в шкафа. Предложих я на някоя от бабите, не я искат. Ами, не ми се хвърля, не ми се дава, бутната е на място, където не ми пречи. Може пък след година да ми хрумне да я извадя. Имам две малки печки, които са за случай, че бойлера се развали. Не са купувани за всеки случай, а точно, когато бойлера се беше развалил. По-малко от седмица са ползвани, но без тях щеше да е много студено. Те са в оригиналните си кутии и в килера. Машинката ми за мелене на месо също я вадя и прибирам всеки път в оригиналната ѝ опаковка. Удобно ми е в кутии, защото с правилна си форма позволяват лесно подреждане, което ми е важно за неща, които ми е удобно да имам, макар да не ползвам редовно. Шевната машина (последно ших маски за лице и скъсявах деним яке) е по същия начин.

# 4 798
Значиии... докато ви четох за Мтел оператора, сигурно си вдигнах пак кръвното. Преди две години незнайно как получих заплашително писмо от колекторска фирма. Аз от чужбина мъча справки, жалби, не ми обръщат внимание.
По това време кабелния ни оператор мина и той към Мтел. Майка ми получава две писма, в които пише че дължим по 100 лв за невърнати устройства. Истината е, че ние си останахме със старите устройства.  Та като им набрах, прибрах се в БГ и първо там. Оказа се, че когато ми закриваха сметката преди десетина години, доплатих една стотинка /помня го като вчера/, но колегата не бил посочил правилния код за закриване. А как осем години и нещо не сетиха да ме потърсят, та чак данните ми дали на варненска фирма. За невърнатите устройства, гледаха, чудеха се, не сме дължали, ама пратили писмата и майка ми да притесняват. Навсякъде по институциите с адвокат ли да ходя?

# 4 799
Кутии не пазя на нищо, просто не мога да си представя да се затрупам с кашони. Техника имам много, и повечето неща са непрекъснато извадени и ги ползвам - и слоукукър, и робот, и нутрибулет и инстант пот...! Готви се всяка вечер у нас, но по малко , и тъй като не обичам да седя край печката съм си купила всякакви улеснения. Пекарна за хляб не исках, защото килата ще хвръкнат, но ММ купи, казах му, че той ще прави....еййй майстор стана, страхотен е хляба. На едно странично шкафче я поставихме и там си стои! Уледи твърдо повече няма да купувам, имам всичко, което ми е необходимо! Само ако нещо се развали...

Последна редакция: пт, 29 май 2020, 22:20 от mimi.7299

Общи условия

Активация на акаунт