Минималистичен начин на живот

• 558 652
  • 12 091
  •   1
Отговори
# 4 980
Аз пък имам отвращение към сладоледени кутии, млечни кофички и подобни чирепчета да се използват повторно в кухнята за събиране на храна/Галинор нямам предвид големите млечни кофи Wink...имам набор от красиви кутии, които обичам да подреждам в хладилника...днес дори харесах още две, с регулираща се система за всеки вид плод или зеленчук /силно казано система-една дупка е Joy/...и смятам да си ги поръчам!
Торбички ползвам платнени, много рядко събирам наелоновите торби, то аз такива и не получавам много защото имам винаги платнена с калъф в мен, нося си ги и често ги пера. Събраните наелонови понякога ползвам за боклука...
И аз искам такива кутии Simple Smile
От къде ги поръчваш?

# 4 981
За някои неща няма много смисъл от кутии според мен. Примерно спагети и изобщо паста в големи домакинства, където се приготвя целият пакет.
Нещо, което не трая в купешка опаковка, са подправките. И като почна да ровя като кокошка в пакетчета къде сега беше черният пипер... Затова си напълних шкафовете с икейски бурканчета с подправки, нямам вече място, а съм уж само с най-необходимото.

# 4 982
Аз имам цяло чекмедженце с торбички в кухнята. В магазина ходя с мои торби, има доста здрави, които ти ги дават при покупка в някои магазини, ползвам ги много дълго време. Имам и две–три платнени, но не са ми толкова удобни. В магазина отначало ми се смееха, аз съм писала и друг път, мислеха, че ми се свидят пет стотинки за торбичка. Понеже с продавачките се познаваме, обяснявам, че е заради екологията, а те "ама те нали и без това вече са произведени". Отказах се да им обяснявам вече. За сметка на това, ММ и за един хляб да го пратя, се връща задължително с торбичка. Затова престанах да купувам торбички за кошчето в тоалетната, просто използвам тези, като им режа дръжките. Малките торбички от зеленчуци или яйца, ползвам за обелки от картофи, лук и други зеленчуци и плодове като ги чистя на плота и така мятам в коша.

# 4 983
Наскоро и аз взех такава кутия със система-дупка за различни видове плодове и зеленчуци, ще видим дали действа така като клипчетата в ютюб Grinning Найлонови торбички почти нямаме, пазаруваме с платнени, имам и платнени за зеленчуци. 

# 4 984
В училището на дъщеря ми тази седмица е тематична за околната среда (5 юни е ден на околната среда) и има да чете материали по тази тема. Тя беше потресена като прочете, че ивицата с отпадъци в Тихия океан е с площ три пъти по-голяма от площта на Франция.

# 4 985
bubkab ще ти пиша за кутиите на лични, за да не се сметне за реклама, че фирмата е популярна!
Аз с моята параноя втори път наелонова торба не ползвам за пазаруване...защото не помня предния път от какво е била...имам три платнени в калъфи с ципче, едната ми е особено любима от Париж с айфелови кули...другите тюркоазени...след пазар се перат! Flushed

Последна редакция: вт, 02 юни 2020, 22:08 от mimi.7299

# 4 986
  • Варна
Не е вярно, че никъде навън не готвят с качествени продукти. Има и такива ресторанти, но... нали се сещате, че там салатата далеч не е 5 лв, и че с 10 лв човек може да си поръча чаша вино, но не и да се наобядва. Такива ресторанти не стават за ежедневно хранене, освен ако нямаш 5 цифрена заплата. Но те тия с пет цифрените заплати не са толкова прости да си харчат парите по заведения и също не се хранят основно по такива места.

Не знам какви са тия кутии с дупка, но ми звучи като поредното нещо, което сме видели по телевизията и искаме да имаме, а после ще седи завряно в някой шкаф. Т.е. далеч от минимализъм. Ако са и пластмасови тези кутии, съвсем нямам желание дори да гугълна и да ги разгледам. Това ми е може би цел номер две в домакинството - да огранича пластмасата. Сещам се за една ситуация, в която исках да дам 7 лв за препарат за душ кабина и приятелят ми ме спря, заради пластмасовата опаковка. Еми направих си домашен препарат с изцеден лимон и сода и бая добре си почистих. Че и приятно ухаеше и нямаше нужда да се евакуираме навън както обикновено правим заради тежките токсични миризми.

По въпроса с торбичките - имам си една платняна, която се навива на руло, изключително компактна и се побира и в най-малката ми дамска чанта, и е много здрава. Ползвам я от над 5 години, даже се е суркала неволно по асфалта, и още е здрава. Също в колата винаги има две големи торби от нещо като брезент за големите пазарувания от хипермаркетите. Единични бройки плодове и зеленчуци тегля без торбичка и лепя еткета директно на тях. В аптеки и подобни като купувам една - две опакивки директно казвам, че няма нужда от торичка и си пъхам нещата направо в чантата. Та като цяло рядко влизат торбички вкъщи. И все пак имам едно чекмедже за тях, но е почти празно. Използвам ги за боклука.

# 4 987
Изрично писах, че ходя само по заведения, където сервират свежа, висококачествена храна, но никой не може да ме убеди, че сменят олио при всяко пържене, че се купува най добрата марка от даден продукт и т.н., както правя у дома ....т.е. качественото е само привидно... !
Пластмасовите кутии са без вредната съставка бисфенил, но не ми се влиза в подробности защо съм ги избрала...за мен са безопасни...преди да купя нещо го проучвам и нямам съдове и уреди, които стоят неизползвани по шкафовете. Рядко купувам уред, защото му давали реклама по телевизията,....а такива имам много...внимателно съм подбрала това, което ми трябва и въпреки, че е много го използвам.

Последна редакция: вт, 02 юни 2020, 22:07 от mimi.7299

# 4 988
  • Варна
Изрично писах, че ходя само по заведения, където сервират свежа, висококачествена храна, но никой не може да ме убеди, че сменят олио при всяко пържене, че се купува най добрата марка от даден продукт и т.н., както правя у дома ....т.е. качественото е само привидно... !
Сама си противоречиш. Аз лично съм присъствала на кулинарен курс в такъв ресторант, видяла съм как и с какво работят в кухнята и от къде го поръчват, така че мога да гарантирам, че има такива ресторанти.
Апък пърженото и без това е вредно и пържени неща не съм си поръчвала от години.
Проблемът на пластмасата не е само, че е вредна, а и че е трудно разградима. Иначе и аз си купих кана с филтър от безвредния тритан. И за него четох в последствие, че всъщност има изследвания, според които също е вреден, ама по друг начин. Както и да е. Не можем на 100% да живеем без пластмаса, но можем да я ограничим до някакъв минимум.

# 4 989
Стъклени кутии с дупки и аз имам,но ги ползвам само за храна т.е. в тях слагам храна на детето за у-ще и за мен и съпругът ми.Торбички нямам.В магазина ходя и пазарувам в мои платнени.А за кошчетата си купувам специални пликове.

# 4 990
Е то колкото и да се стараем сто процента безвредно няма, не ни е само пластмасата проблема,... а за заведенията все пак съм убедена, че у нас сготвена храна е по добра в пъти и от най луксозния ресторант, писах по какви причини! Wink

# 4 991
Аз също ползвам стъклени буркани за хранителните продукти, ползвам платнени торбички ако пазарувам лично, рециклирам всичко, което може и ползваме всичко, което работи.

В хладилника също събирам храната в стъклени кутии и готвя предимно в керамични и стъклени съдове, с малки изключения.

В последните 3 седмици пробвам 3 различни компании за доставка на продукти с рецепти и виждам, че удобството да ти доставят всичко готово за 3 ястия през седмицата с избрани продукти за 3ма и с рецептите излизат в пъти по-скъпо от това да си купиш продуктите, които повечето са ни био и да ги сготвиш.

Въпреки, че плащам за доставка на продуктите си за пазар всяка седмица, излиза в пъти по-екологично и евтино да си ги приготвяме ние.

Последна редакция: вт, 02 юни 2020, 23:00 от Анонимен

# 4 992
  • Варна
За подправките забравих да кажа, че и моите са в стъклени надписани бурканчета. И да, много повече място заемат така, но иначе ако си седят в оригиналните опаковчици постоянно се разпиляват, всичко е в подправчен прах и се смеват ароматите. Една приятелка си ги е наредила в кутия за сладолед по азбучен ред, но не ме кефи мен...

# 4 993
Така е Yummy Mommy, но понякога можем да прибягваме до такив услуги, тъй като през това време може да се свършат други по-важни неща...!

# 4 994
Така е Yummy Mommy, но понякога можем да прибягваме до такив услуги, тъй като през това време може да се свършат други по-важни неща...!
За всичко в живота е така. Може и друго да се свърши вместо да се изчисти, сготви, изглади, почисти колата, плеви градината, прочете книгата или напише домашното Simple Smile

Последна редакция: ср, 03 юни 2020, 15:56 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт