Минималистичен начин на живот

• 558 854
  • 12 091
  •   1
Отговори
# 5 235
  • Варна
Никога не съм давала 5 лв за авокадо, апък много авокадота съм изяла за последните 10 години. То преди това и ги нямаше по магазините у нас. Както казах, внимавам кое от къде пазаря. Авокадота пускат на левче в Кауфланд достатъчно често. И едно си го деля на 2 и ползвам за 2 яденета или салати.

Това с размера на чиниите е широко известна "хитринка", която я пише в почти всяка статия за отслабване. И наистина работи.

# 5 236
Ами ти ми обясняваш за някакви разходи и точно ОМГ как можело да се живее така. Ами може. Трети път казвам, че аз се нахранвам с толкова.
Аз също не разбирам последно за големи порции салата ли говорим, или за малки, и какво има в тях. Един домат е 200г, една краставица е 300г. По цени отпреди 3 дни в Лидл дотук сме с половин кило храна за около лев. Аз вече съм преяла, но разбрах, че другите още не са - ок, за тях какво още да сложим, та да докараме себестойност до 3 лв на порцията? 100г сирене от 12 лв и какво още? От зехтин и сол няма да го докара.

# 5 237
  • Попово
Ама моля ви се, нали вече уточнихме, че минималистично съвсем не значи евтино. Това, че някой харчи малко пари за храна не го прави Минималист и този който харчи хиляди на месец може да е супер Минималист. Така, че в спора няма да се роди истината... 😄

# 5 238
Мдааа, ако си поръчам стриди от английско море да ми докарат със самолет, че да са пресни, голЕм минималист ще бъда! Такъв искам да съм Joy

# 5 239
  • MI
Не е до тъпчене или гладуване, а до различни начини на хранене. Има и вегетарианци, на тях месо съвсем не им трябва. Simple Smile Доколкото разбирам, въпросът е бил възможно ли е да се храниш с толкова пари, Гал е казала да, сега й набиваме канчето що така се храни.

# 5 240
  • София
Ами Гал и Диди, очевидно за различни неща говорим, ама темата е за минимализма, а ние я обърнахме на оная другата "колко пари харчите на мсесец за храна". Това, че си купувате авокадо от 1 лев, вместо от 3лв. или че се изхранвате със 150лв./месец не ви прави минималисти, нито пък аз съм максималист, понеже ям сата с основно и на месец харча за себе си за хранителни продукти повече от 150лв. Оплетохте темите.

# 5 241
Мдааа, ако си поръчам стриди от английско море да ми докарат със самолет, че да са пресни, голЕм минималист ще бъда! Такъв искам да съм Joy
Еми Минималист ще си  щото от там докарани най много 3-4 да апнеш...на тая цена...!
Галинор, порция за едно ядене може да се докара и за 3 и за 30 лв, хората просто са различни...

# 5 242
Ти като Меган Маркъл, нали кралският пилот напусна, защото му омръзнало да го пращат със самолета да докарва закуската на Меган, докато тя се бори против въглеродните емисии и срещу световния глад.

# 5 243
  • Варна
Ами Гал и Диди, очевидно за различни неща говорим, ама темата е за минимализма, а ние я обърнахме на оная другата "колко пари харчите на мсесец за храна". Това, че си купувате авокадо от 1 лев, вместо от 3лв. или че се изхранвате със 150лв./месец не ви прави минималисти, нито пък аз съм максималист, понеже ям сата с основно и на месец харча за себе си за хранителни продукти повече от 150лв. Оплетохте темите.
И аз като теб ям салата с основно, че и десерт понякога, ако остане място. Опитвам се да кажа, че една и съща салата, с едни и също продукти и грамаж може да излезе и 2, и 4 лв в зависимост от къде пазариш. И според мен има нещо минималистично в това да си правиш сметката за такива неща. Не мисля, че сме се отплеснали от темата, минимализъм има във всичко. То иначе има теми и за интериорен дизайн, ама 5 страници се обсъжда един единствен дом по снимки и още 5 страници се говори кой къде си държи куфарите. Ми на тема от 300 страници какво очаквате? Всичко се повтаря...

# 5 244
Галинор, порция за едно ядене може да се докара и за 3 и за 30 лв, хората просто са различни...
Ама и аз това казвам, но има хора, не вярват, че може с 3 лв и почват да изразяват съмнение в каквото ти хрумне - от качеството на храната до качеството на живот.
На мен ми е важно да е вкусно и годно. Мисля и че така е минималистично. Хората се запасяват с храна на промоция и хвърлят, аз не. Каквото ми се яде - взимам го.
Между другото, тая мантра с разнообразно, полезно и здравословно хранене може много да подхлъзне към пълнене на количката в магазина. Колко да е разнообразно, полезно и здравословно? Групите храни не са 1000, че да ти трябва висша математика да си приготвиш качествена храна.

# 5 245
  • София
За мен минималистично е когато не се изхвърля храна, а не когато ям евтини неща или мини порции или само салатка (която дори и да е голяма, след 2-3 часа ще съм пак гладна). Явно веки разбира минимализма по различен начин.

# 5 246
  • MI
Имало и капсулна кухня, подобно на гардероба. Grinning Т.е. имаш и хранителна униформа. Малко скучно и тъжно, но наистина минималистчно.

# 5 247
# 5 248
Не за всички приоритетите им се въртят около яденето. Ние вкъщи не ядем много. Готвя за 2- 3 дни. Храна не се хвърля. Избягваме калоричните неща и имаме консервативен вкус. Мелба например не ям, предполагам само сладолед. Салата с много съставки също не ми е по вкуса.

# 5 249
  • Варна
Тъй де, тези, които живеят сами, затова харчат малко пари и купуват малко продукти - за да не изхвърлят. Иначе каква ми е ползата да изкупя половината намалени неща от брошурата в Лидл, като ще направя една манджа с 2 - 3 неща от количката и докато я изям, половината от останалите  ми продукти ще са мухлясали...
Например дразня се като кажа искам 200 г от това сирене, те ми пльосват 350 на карната и ме питат добре ли е? Ми не, не е добре... няма да ям само сирене 5 дена или да го хвърлям... 200 г ми стигат за една запеканка, която и без това ще ям поне два дни.
Не разбирам и защо някои хора имат проблем с евтините неща и смятат, че задължително са некачествени. А една порцийка дали е мини или не, зависи от организма.

Общи условия

Активация на акаунт