Минималистичен начин на живот

  • 438 786
  • 10 041
  •   1
Отговори
# 5 520
  • Мнения: 47 981
Имам солна лампа от години, котката никога не й е обръщала внимание и си е жива

# 5 521
  • Houston, TX
  • Мнения: 15 781
Всъщност има само един случай, мисля в Нова Зеландия беше. Имам и лампа и котка. Котката не се е доближила до лампата. Живеят си заедно вече 5 години.
Самозапали сравнение в котешката храна солта е 1.1% (проверих го току що на пакета с храната, а тя е лайт, т.е. с намалено съдържание на соли)

# 5 522
  • Благоевград
  • Мнения: 512
.

Последна редакция: вт, 11 авг 2020, 08:13 от Симона_

# 5 523
  • Мнения: 28 469
Това ми звучи като клошарска работа, не като минимализъм, за мен минимализма има съвсем друг смисъл!
Момичета все искам да питам как минималистично действате със свежите подправки, купувам ги, но не винаги успявам да ги използвам изцяло и се налага да хвърлям... и винаги много ми е кофти?

# 5 524
  • София
  • Мнения: 38 483
Сега лятото е просто - сушиш!

# 5 525
  • Мнения: X
За мен това са нормални неща, но в ексцесия. В смисъл  еок да ползваш нещо докрай, да си ползваш нещата преди да купуваш все нови и нови като имаш тези и са годни за употреба и прочие са нормални.


Миналата седмица почистихме пак гардеробната на щерката и нищо не й става от дрехите й. Дарихме над 20кг окъсели дрехи, също и омалели кънки, каска за кънки, якета, боти, обувки, зимни гащеризони и балетни принадлежности.

Последна редакция: пн, 10 авг 2020, 22:21 от Анонимен

# 5 526
  • София
  • Мнения: 16 025
За свежите подправки - просто  режа по повече и бутам в салатата ми. Скъпия не ги обича освен на готвено. А аз правя салата от напр. копър, магданоз и домати. Е, и други благинки има. Не суша, целогодишно купувам пресни. Не се е случвало да изхвърля увехнали.

# 5 527
  • Мнения: X
Оная хитринка с нарязани подправки във форма за лед и заляти със зехтин/олио, после замразени и да готвиш с тия кубчета - не ти ли върши работа?

# 5 528
  • София
  • Мнения: 3 159
Изхвърлях доста подправки преди да започна да ги замразявам. Режа на ситно или оставям стръковете цели (това които детето не ги яде, за да извадя лесно например целината от супата), оставям половин-един час да позасъхне и във фризера.
За салата си направих магданоз на ситно с олио и сол в хладилника. Взимам си по малко и е като току-що нарязан.

# 5 529
  • SF
  • Мнения: 21 167
И аз си замразявам подправките. Иначе пожълтяват и ги хвърлям. За първи път нямам количества босилек на балкона. Тази година нещо не ми се получи. Иначе от него си късах листенце по листенце.

# 5 530
  • Мнения: 28 469
Да, за сушенето е ясно, сушени могат и готови да се купят. Нарязани и замразени във фризера също...но аз искам да ги ползвам свежи докрай. Най ми допадна идеята да режа на салатите много, каквото е останало от ястията. До известна степен помага да ги измия, подсуша и прибера в плътно затваряща се кутия, така издържат по няколко дни? Но пък самото миене, подсушаване, махане на дръжки е пипкаво и досадно.

# 5 531
  • SF
  • Мнения: 21 167
Замразявам, за да не хвърлям. Не казвам, че препоръчвам да се ядат замразени подправки. Купувам, режа свежи, но най-много още веднъж да ги нарежа свежи и после вече започвам да чопля из тях и да хвърлям цели стръкове. Няма смисъл.

# 5 532
  • Мнения: 7 263
Аз ги пъхам в една кутия, без да ги мия и кутията държа в хладилника. Издържат до седмица, но рядко се случва да не ги изразходвам дотогава.

# 5 533
  • София
  • Мнения: 13 136
Имам винаги 10-тина мини саксийки на терасата и си късам живи подправки. Когато останат на корен, засаждам на вилата, за да им дам шанс да поникнат и си купувам нови разсад.

# 5 534
  • Мнения: 8 891
Пък аз вече имам съдомиялна.

Общи условия

Активация на акаунт