Минималистичен начин на живот

• 565 614
  • 12 141
  •   1
Отговори
# 5 550
Есен - 2 якета, 3 суичера, 7 ч панталони/дънки/долнища, 7 блузи с дълъг ръкав.
Да с момчета е лесно.
Моят син в три от дните имаше ФВС и няма как да се преоблича и в останалите два дни с дънки реално 5 бр, които отново  минималистично миналата година бяха на големия. Блузите долу горе пак 5 или 6, но реално ако зависеше от него щеше да си кара с 2. Големия и той някъде там тази година още не съм преглеждала гардероба им. Ако в даден момент инвестирам в сушилня може и по минималистично да бъде. Ето сега "любимата" тениска с надпис - псевдоним в игрите вече му е малка и от дни обсъждаме поръчката шрифта и  цветовете съобразени с правилата  в училище.

# 5 551
Това с дрехите и на мен ми е много трудно. Все купувам и купувам. На децата пък не мога да се спра да купувам, все виждам в някой магазин нещо интересно.
В началото на лятото подарих 3 огромни торби от моите дрехи, защото вече нямам място къде да ги сложа.
Това с капсолования гардероб е интересно, трябва да се захвана и аз, че скоро няма да имам място къде да ги сложа тези дрехи и обувки Sad

# 5 552
  • София
Може би е хубаво и възрастта на детето да споменеш.
Дъщеря ми е с училищна униформа, огромно удобство е.
Нямаме училищни униформи. Дъщеря ми е на 6, а сина ли на 9 и половина.

# 5 553
  • София /Абсурдистан
Ние правихме ремонт в антрето и само като се сетя колко неща изхвърлих от едно малко антре... чак не ми се мисли какво ще е като дойде ред на холокухнята!

# 5 554
  • Mediterraneo
Аз рециклирам дрехи от голямата на малката. Всяка запазена дреха я прибирам и после, ако малката я хареса, я носи. За това лято, например, не се наложи да й купувам абсолютно нищо, освен сандали. Извадих от на кака й няколко чифта къси панталони и десетина тениски, 2-3 рокли и толкова гащеризончета и ето, че си изкара лятото преспокойно. До октомври няма да ги израсте, та и учебната година ще започне с наличното.
Голямата вече носи дамска номерация, но е лесна- черни панталони, черни суитчъри и черни тениски. Готова е за есента, пазаруваме онлайн( минималистично откъм време).

# 5 555
  • Най-красивата страна
Дъщеря ми ходи на училище с униформа.Вярно,че е удобство.
Купуваме две униформи.
Анцузи и гуменки-2 комплекта.
Единият стои в шкафа в училище.В петък детето го връща вкъщи за пране.
Якета-минимум две зимни.
И един ски екип.
В нашия град няма зима.Сняг пада за 2-3 дни.А миналата година например въобще не валя.
Рокли и поли за зимния сезон-по 4 броя-с тях ходи на рожденни дни,на тържества,когато вечеряме в ресторант..
Блузи-10.
Ботуши-1 високи
Боти-1
Обувки -високи непропускащи вода-1 за дъждовните дни
Маратонки-2 чифта.

Анцузи за вкъщи и за тренировки-3 комплекта

Джинси 3-за студените дни
Дънки 3 за по-топлите.
Щерка ми е зиморничава и с дънки и е студено.
Клинове ватирани-3

От няколко дни преглеждам зимните дрехи и всичките дрехи на дъщеря ми от миналата зима вече подарих .Нищо не и става.
Расте ,като гъба след дъжд.

Сега започвам да разчиствам моите дрехи и тези на съпруга ми.
Всичко,което не сме носили ще раздам или ще изхвърля.
И после ще направя списък какво трябва да се купува.

# 5 556
Дъщеря ми е на 3 и половина. Има 1 сандали, 2 чифта чехли тип крокс, 1 маратонки, 10-12 тениски, 8-10 панталона, 3 поли, 5-6 рокли.
Имам комбиниран уред със сушилня и всяка зима купувам само по 1 яке, което за 3 часа е чисто и сухо. Есенно яке отново 1 и едно елече. Подържам винаги 10 панталона и 10 блузи според сезона, 10-12 чифта гащи и още толкова чорапи, 5-6 потника. Пижама купувам само една за детската градина. През лятото спи с потник, а зимата - памучна блуза и чувал, от тази зима ще е с крачета.
Сушилнята наистина ми спестява разправии.

# 5 557
  • Mediterraneo
Аз откакто живеем тук, съм много минималистична откъм зимни дрехи и обувки! Нямаме зима и си караме с маратонки и жилетки. Пазя по едно зимно яке на ММ и мое още от Бг, но вече ще ги изхвърлям. Ама много е яко! Че и колите са с всесезонни гуми, не мисля за смяна два пъти в годината.

# 5 558
За такъв гардероб трябва сушилня

# 5 559
Ние правихме ремонт в антрето и само като се сетя колко неща изхвърлих от едно малко антре... чак не ми се мисли какво ще е като дойде ред на холокухнята!
Да не казвам като започна да подреждам килера колко неща изкарвам оттам. Пълня коридора, изхвърлям 1/4 от нещата и така до следващия път. Все се питам как може един килер да събере толкова много неща Laughing
А имам съседи дето са си го избили.

# 5 560
Старите дрехи и обувки са ми най- много. Скоро раздадох 4 големи торби с дрехи на децата, а имам още 4 чувала. Не ми се изхвърлят, защото са много запазени и като се сетя колко пари съм дала за тях...

# 5 561
  • София
Нямам никаква жал за дрехите. Само да захладнее малко и почвам.

# 5 562
Старите дрехи и обувки са ми най- много. Скоро раздадох 4 големи торби с дрехи на децата, а имам още 4 чувала. Не ми се изхвърлят, защото са много запазени и като се сетя колко пари съм дала за тях...
Трябва да се отърсиш от мисълта за дадените пари. Не си взела паметници, а дрехи, на които им е минало времето в дома ти. Предай ги нататък, продай ги, подари ги, в краен случай ги хвърли. Като стоят у вас, се дразниш, че заемат място. Отървеш ли се веднъж и наведнъж от всичко, което само ти заема място, ще го забравиш на момента и ще ти олекне.

# 5 563
Напълно подкрепям Галинор! Тъкмо и аз това пишех и видях, че има публикувано ново мнение. Simple Smile
Има много групи за даване на носени дрехи/обувки. Парите вече си ги дала и си си ги носила. Предай нататък щом са запазени. Така "парите" ти стоят и заемат място. След време така и така ще ги хвърлиш.

Аз лично не мога наведнъж да прегледам и да реша, та по малко си разчиствам. Но пък започнеш ли веднъж - няма спирка. Simple Smile Simple Smile

# 5 564
Изобщо не изпитвам колебание дали да изхвърлям.Парите за самата вещ вече са похарчени,а да държа нещо,което не ми харесва или не използвам,нищо че съм го платила не ме прави по-богата. Към днешна дата имам празни шкафове и чекмеджета,всичко,което имам вкъщи го използвам активно.С изключение на разни строителни,авто и "ремонтни" неща на ММ,които имам забрана да докосвам Grinning .

Общи условия

Активация на акаунт