Минималистичен начин на живот

• 558 930
  • 12 091
  •   1
Отговори
# 4 740
Аз пък мисля, че има резон. Все пак там се ходи по-рядко. И често възможностите да се поддържат нещата са по-малко. А и гости по-често прескачат, така че има нужда от повече резерви.
Това разбира се не означава, че вилата трябва да се превръща във вехтошарник.
И за там, както обикновено, лекарството е в дозата Wink

# 4 741
Галинор, точно така е, но аз и старите си обичах...те замениха още по стари на вилата!
Иначе очукани посуда, стари дрехи и т.н. не пращам там! Ако ми трябваха работни обаче бих пращала....Тези не бяха много променени..но демоде!

# 4 742
Е, ако се ходи рядко, най-естествено е да има само супер необходимото, а не да става склад за стари сантименти и 'свиди ми да го хвърля, може да се ползва от/в/на...'
Миналата пролет разчистих доста 'домашни' дрехи. Разбирай, опърпани, захабени, избелели. Ама не били скъсани, ама ставали за носене - не! Осъзнах, че не ги нося дори вкъщи, защото аз се обличам за пред хора, иначе си ходя по гащи у нас. И щом съм решила, че не стават за обличане пред хора, няма защо да ги пазя.

# 4 743
Това ми напомня за навика на свекърва ми да докарва дъщеря ми (като беше по-малка) в стари избелели дрехи на племенницата. Ама те ставали за игра. Стават за игра, ама отдавна на нищо не приличат. А моето дете за кога да си пази неговите за нови, нали расте постоянно... И каката докарана, а моето като от гето.

# 4 744
Досега разчистване гардероба на сина - резултата е още 2 торби дрехи за H&M или БЧК-то, едно яке за връщане на майка ми (нямам идея как се е озовало вкъщи), три чанти с дрехи за детето на колежка на мъжа ми и подреден гардероб за нашето. Каталясах! 😜

# 4 745
Имам съседка, която нещо е параноясала и пази всички бумаги с 10-годишна давност, включително и квитанции за платени битови сметки. Че можело да стане нещо. Какво? Няма отговор. Аз това не мога да си го причиня.

Има резон, защото много хора изгърмяха като трябваше да плащат наново сметки и нямаше как да докажат с квитанции че са платени...На мен ми е спокойно, защото плащам онлайн, въпреки че пак има риск.

# 4 746
Кога е било това със сметките?

# 4 747
  • София /Абсурдистан
И аз изгърмях със сметка от преди 14-15 г сигурно от бившето БТК. Добре че беше само за 15 лв. А съм сигурна, че всичко си беше платено, то иначе нямаше начин да се закрие стационарен телефон без да си платил всичко. Е, платих ги. Не ми се занимаваше за 15 лв да водя съдебни дела, нямам нерви.
Приятелка, която работи в банка ми каза, че при приключване на задължение, трябва да се поиска служебна бележка, че нищо не дължиш. Искала съм такава, но на много места отказват да дадат.  Банките дават само без проблем.

# 4 748
  • София
Преди 2 г. ни потърсих втори път сметка от Топлофикация. Добре, че пазим фактурите за 1 г. назад. Сега пазим за 2.

# 4 749
Помня, че с МТел бях много внимателна с пазенето на договорите за закриване, че все проблеми създаваха.
А по темата - чета книжката на Ралица Генчева и си преброих дрехите миналата седмица (а все си мислех, че нямам много).....Сега съм приготвила и аз торби за БЧК и за H&M. Grinning
Има още доста за разчистване, но ще поизчакам да вляза във форма след раждане+ИП и тогава ще реша кое ще нося/кое още ми става и кое не. И обувки ще се наложи да разчиствам, ако не успея да ги разширя при обущар. Sad

# 4 750
На мен пък от седене вкъщи.. ми увря главата за минималистичен интериорен дизайн. И се чудя какво да ремонтирам и променя за да постигна по-успокояваща обстановка.

# 4 751
  • София
Приятелка, която работи в банка ми каза, че при приключване на задължение, трябва да се поиска служебна бележка, че нищо не дължиш. Искала съм такава, но на много места отказват да дадат.  Банките дават само без проблем.
Все съм си мислила да искам такава я от Топлофикация, я от Мтел. Определено би ми спестило пазенето на купища хартия и подигравките на ММ, но дали някой ще иска да ми издаде такава бележка - много ме съмнява.

По темата - аз много се изкушавам пак да разчистя гардероба, но изчаквам да родя и поотслабна малко, че сега нямам реалистична представа и спомен кое как седи. Имам някои дрехи (повечето пижами), за които съм си казала, че нося последна година и изхвърлям.
А това с носенето на вила/село понякога е нож с две остриета. На нашата се заринахме от обувки, парцали и какво ли още не, само и само работни дрехи да има.

# 4 752
На мен пък от седене вкъщи.. ми увря главата за минималистичен интериорен дизайн. И се чудя какво да ремонтирам и променя за да постигна по-успокояваща обстановка.
Намали шаренията като начало. Махни всичко с десен, остави само едноцветните неща, а за тях пък намали цветовете, в които са оцветени. Не повече от 5 цвята за помещение. Може да боядисаш или облепиш мебелите с фолио. Също свали етикетите от бутилките с козметика - шампоан, веро и т.н.

# 4 753
Нямам познати, които да са си приключили отношенията с Мтел, и да не са получавали заплахи за съд заради неплатени сметки, невърнати устройства и пр. Синът на едната ми позната няколко пъти в продължение на около година трябваше лично да ходи до офиса на Мтел, за да им показва документите, че не дължи нищо, и всеки път му казваха "да, вече вкарваме в системата информацията, повече няма да се повтори". Явно пробват на принципа "ако мине" и сто на сто някъде минава.

Така че в случаи като този на Мтел\А1 пазенето на всяка хартийка като застраховка ми се вижда напълно оправдано. По-лесно ще убедя НАП или КАТ, че не им дължа нищо, отколкото А1.

# 4 754
  • София
Ох, аз вчера си платих лихви на здравните от 2015. Въобще не знаех, че ги имам. Така се съм чиста пред НАП.
Едни стари чаршафи приготвих за даване. Няма да ги нося на вилата. За там съм приготвила едно шкафче, табуретка и килим.

Общи условия

Активация на акаунт