Минималистичен начин на живот

• 558 958
  • 12 091
  •   1
Отговори
# 4 725
  • София /Абсурдистан
То в цялото ИП аз май само готвя ...аман.

# 4 726
Аз също успях да сменя одеялата, старите направо занесох на вилата, смятах да ги хвърля, но там ще ми потрябват все някога в студените дни! Честно казано и жал ми беше, бяха запазени, но доста демоде. Купих си нови, меки с кончета и страшно ме радват като ги погледна сутрин в спалнята.  Купих ги още февруари, съжалих, че не взех и за детската!
Птица, за постоянното готвене през ИП си права, не стига това, но моите искат и различни храни..., та по две ястия се приготвят, те съответно трябва да се изяждат да не се развали и килата растат!
За бумагите нямам сили и търпение, а имат нужда от прочистване, това и на мен ми е най досадно....!

# 4 727
  • София /Абсурдистан
Имам съседка, която нещо е параноясала и пази всички бумаги с 10-годишна давност, включително и квитанции за платени битови сметки. Че можело да стане нещо. Какво? Няма отговор. Аз това не мога да си го причиня.

# 4 728
Имам съседка, която нещо е параноясала и пази всички бумаги с 10-годишна давност, включително и квитанции за платени битови сметки. Че можело да стане нещо. Какво? Няма отговор. Аз това не мога да си го причиня.
И аз, като майка ми....говорих, не чува! Бях подредила здравни, учебни и семейни документи по папки, в джобове, но отдавна са за оправяне, скоро си купих папка като портмоне с копче от Джъмбо и смятам там да ги пренареждам....някой слънчев ден!

# 4 729
  • София /Абсурдистан
Мими, същото аз бях направила с документи на мъжът ми. Е, разрови всичко. Отделих му папките в отделен шкаф и повече не пипам. Да си ги търси.

# 4 730

Не е много далече от истината жената. Дори в банката, когато съм закривала сметка, служителката ме е съветвала да пазя издадения документ през следващите години, точно защото не се знаело. Служителката в КАТ направо ми каза да пазя до края на живота квитанцията за плалтена глоба, защото и при тях не се знаело. За платена глоба към КАТ през Български пощи, смятам е ясно, че също трябва да се пази като зеницата на окото, понеже нали... И те се трупат нещата.

# 4 731
Документи и квитанции се пазят поне няколко години, защото наистина не се знае Wink Сега наскоро в темата за Топлофикация се обясняваше едно момиче - твърди, че била платила зимните месеци, сега пак излизали като неплатени сумите!? При това сериозна сума! Бележките обаче не ги била пазела... Е!? Как ще дадеш 100-200-300 лв. и няма да запазиш документа за това.

# 4 732
Абе хора, Бургас не е някакво убито село, там също има.
Има, как да няма. Много обичам Бургас и всяко лято поне по 2 седмици прекарвам там, а някой път и 3. Та, очарована съм от хубавите, добре заредени магазинчета там. От квартал Лазур са ми впечатленията.

# 4 733
Аз затова плащам всичко онлайн и се получава минимализъм от едни безкрайни бележки и квитанции, а и винаги може да се докаже от банката.
Наскоро ми се случи подобна ситуация... спряха ми интернет с довода, че не съм го платила.

# 4 734
  • Mediterraneo
Всички плащания минават през картите, така че никакви квитанции не събирам.

# 4 735
Минавам да се обадя, че пращането на стари неща към вила, село и т.н.за мен е крачка към вещоманията. При мен преценката, че нещо е за подмяна, е по същество преценка, че вече не е годно за ползване. Тоест няма смисъл да го пазя и ползвам на друго място. Като подменя пак след 3 години тигана си, няма да пратя стария в родния ми град, а ще го пусна в контейнера.

# 4 736
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
И на банка не вярвам.
Скрит текст:
От една такава повече от 10 години периодично ми пишат заплашителни писма за дължими от мен суми по минал-бешал разплащателен влог за детската градина на голямата дъщеря. Закрила съм го преди има-няма 30 години, детето все пак вече е на 34 Mr. Green. И не съм техен клиент от тогава. Двадесет години нямахме взимане-даване. Преди десетина години решили да изтупат праха на старите хартии и цифровизирайки информацията успяли да изфабрикуват сума ти клиенти. Ама някои бумаги удобно забравили, че ги има.

Да споменем дума и за сривовете в системите и загубата на данни.
Скрит текст:
Преди години колега щеше да получи инфаркт в данъчното, когато му казали, че дължи няколко хиляди лева. Оказа се, че след подобен срив някой възстановил партидата на бракуваната му преди N на брой години лека кола. И системата му начислила де що има такси и лихви за целия период. Голямо сноване и търсене на документи от къде ли не беше, докато им докаже, че няма кола и то не от вчера.
Пазете си разпечатки от важните плащания, може да си минимализирате много главоболия в бъдеще! Peace

# 4 737
Абе хора, Бургас не е някакво убито село, там също има.
. От квартал Лазур са ми впечатленията.
Ха, ха, а аз живея точно в него!
Ами Лейди, аз смятам да надпиша тези джобове и всеки сам да ги стопанисва! Ето такъв тип са, не знам дали ще е практично? Сметките плащаме он лайн и не се занимавам с квитанции...!

# 4 738
Минавам да се обадя, че пращането на стари неща към вила, село и т.н.за мен е крачка към вещоманията. При мен преценката, че нещо е за подмяна, е по същество преценка, че вече не е годно за ползване. Тоест няма смисъл да го пазя и ползвам на друго място. Като подменя пак след 3 години тигана си, няма да пратя стария в родния ми град, а ще го пусна в контейнера.
Не е точно така. Особено на разни дрехи, селското шато им е последната спирка преди контейнера за боклук. Например, като кося, винаги след това изхвърлям чорапите, защото косачката е от тези, които раздробяват тревата на миниатюрни парченца и те се набиват в чорапите, дори ако съм обута с кубинки. Разни дънки, които са протрити на задника, ги обувам, когато почиствам цветята от треволяци и после, като ги омажа доволно в кал, и тях мятам в контейнера.

# 4 739
За работни-и-пред-хвърляне дрехи съм съгласна, но одеала, матраци, възглавници, посуда, мебели и пр., които ще остават, не виждам смисъл. То ако ми е писнало да ги гледам у нас и ги сменям с новички и лъскавки, какъв е смисълът да пращам старите в шатото, нали и там пак ще ги гледам какви са стари?

Общи условия

Активация на акаунт