Минималистичен начин на живот

• 558 977
  • 12 091
  •   1
Отговори
# 4 710
Ехеее, големи дебати предизвикало това пазаруване! Joy
Няма възможност,не защото няма избор, а няма време!
Като си тръгнеш от работа в 6ч. и пътуваш до вкъщи станало 8ч. , и малките магазинчета затворили!
Еее, има хора дето не работят, но мен ме няма вкъщи 9 часа, та не мога да обикалям по цял ден из магазинчетата!
От предишния ти пост разбрах, че обичаш да обикаляш сред работа по малките магазинчета на пазар и раздумка...

Обърках се хаха нищо !

# 4 711
  • София /Абсурдистан
Ехеее, големи дебати предизвикало това пазаруване! Joy
Няма възможност,не защото няма избор, а няма време!
Като си тръгнеш от работа в 6ч. и пътуваш до вкъщи станало 8ч. , и малките магазинчета затворили!
Еее, има хора дето не работят, но мен ме няма вкъщи 9 часа, та не мога да обикалям по цял ден из магазинчетата!

Е хайде сега, колко души работят от 8 до 19 часа 30 дни в месеца?? Все някой от домакинството намира време и пазаруването от малки магазинчета не е проблем. Даже понякога пести време, защото като влезеш в хранителниия хипермаркт, 30 минути не ти мърдат в най-добрия случай.
Към тези 30 мин добави още час Simple Smile Поне на мен ми трябва толкова в Метро например. Хич не съм екпедитивна.

# 4 712
  • София
Уиш, моля да споделиш кой е магазинът в Кюстендил. Наблизо ни е виличката и с удоволствие бих си купила хубаво месо, че все нещо му намирам кусури по магазините.

Аз хич не обичам да стоя дълго в големите магазини за храна. Народът все се бута, пипа всичко, не ми е приятно. Ние отиваме със списък всички заедно, разделяме си щандовете, всеки избира неговата част и се чакаме на касата.

# 4 713
Е, да ама тези магазинчета при нас работят от 9 до 19, поне тези около нас! В събота до обяд!
Хипермаркета ми коства 2 загубени часа през почивните дни!
Всеки позарува както му е добре...!

# 4 714
  • Варна
В големите градове, където викаш, че няма избор, малките магазинчета работят и събота, и неделя до късно. Simple Smile

# 4 715
И в големия град специализираните магазинчета зареждат яйца всеки ден, не два пъти в седмицата...

И не е една месарница в целия град. Ако не работиш на нефтена платформа в Северно море, все ще намериш месарница, ако не близо до работата си, то поне по пътя до крайния квартал, до който човек трябва да се прибира цели два часа вечер.

# 4 716
Уиш, моля да споделиш кой е магазинът в Кюстендил.
Пускам на лични.

# 4 717
И в големия град специализираните магазинчета зареждат яйца всеки ден, не два пъти в седмицата...

И не е една месарница в целия град. Ако не работиш на нефтена платформа в Северно море, все ще намериш месарница, ако не близо до работата си, то поне по пътя до крайния квартал, до който човек трябва да се прибира цели два часа вечер.
Браво, значи животът в големия град е станал песен Joy....под голям град визирах Сф и градовете в чужбина. Варна и Бургас, където живея аз не го считам за голям град...струват ми се градче...! Joy
Големите хипермаркети Не зареждат всеки ден, просто, защото имат огромни складове, не им е рентабилно, това го знам от първо лице! Smile Зареждат големи количества, които не свършват за ден...!
Диди, не разбра ли, че не "викам", че няма избор от магазини, а няма време... и не викам, а казвам!
Айде да не разводняваме излишно темата....!

Последна редакция: вт, 19 май 2020, 16:55 от mimi.7299

# 4 718
Миме, можеш ли да четеш?
Пиша, че специализираните магазинчета в големия град зареждат яйца всеки ден, и не само яйца. В малкия ти пишеш, че зареждат по два пъти на седмица - какъв плюс може да е това, не е ясно.

# 4 719
Живея в София и точно до нас има месарница, и млекарница. Преди извънредното положение ходих на работа пеша, но дори с градски транспорт не ми отнемаше 2 часа.

# 4 720
Миме, можеш ли да четеш?
Пиша, че специализираните магазинчета в големия град зареждат яйца всеки ден, и не само яйца. В малкия ти пишеш, че зареждат по два пъти на седмица - какъв плюс може да е това, не е ясно.
Плюсът е, че се зарежда от една единствена фирма, специално избрана от мен, която е селски производител и няма капацитет да зарежда всеки ден магазини!

# 4 721
Нагласих една огромна чанта с умалели или захабени летни дрехи и заедно с още 2 торби, които стоят в колата долу-горе от  обявяване на ИП, в петък ще предам в H&M, а, ако не работят или вече не приемат дрехи, в контейнер на БЧК. Подмених си пердетата в спалнята, а старите върнах на майка ми. Подменихме олекотената завивка, с която спим, и възглавниците, а старите отидоха на село.

# 4 722
Миме, можеш ли да четеш?
Плюсът е, че се зарежда от една единствена фирма, специално избрана от мен, която е селски производител и няма капацитет да зарежда всеки ден магазини!

Чакай сега да те изненадам. Има фирми, които имат собствени магазини, а имат и капацитет да доставят продукция всеки ден.
Човекът от големия град има избор - дали в хипермаркет, дали в специализиран магазин, дали във верига, а както вече писах има и частни стопани, които идват и носят на крака. Даже обикновено има избор между няколко специализирани магазина с една насоченост. Ключовата дума е "избор".

# 4 723
  • София /Абсурдистан
Абе хора, Бургас не е някакво убито село, там също има.
За минимализмът - най-трудно ми е преглеждането и прочистването на бумаги. Изнервям се страшно. А те, проклетите, сякаш извират от всякъде. Вие как се справяте с това?
/За парцаливото ми хоби няма да отварям дума, там минимализъм няма. Завзела съм половината жилище с шевни машини и с парцали в кутии и с това оправяне няма/.

# 4 724
И в тази тема ли намерихте за какво да се скарате Simple Smile
Все си мисля, че в по-малкия град има повече възможности за по-прясни и качествени стоки, при това от местни производители. В големия може и да зареждат всеки ден магазина, това обаче съвсем не е гаранция, че е наистина истински прясно, а не просто поредното вадене от дълбокия голям склад.

Преди ИП у дома пазарувахме често и по малко, като изключим основните пакетирани храни и консумативи. Сега пазаруваме по-повече и по-рядко и ми е доста изнервящо. Храна не хвърлям и никога не съм хвърляла, но тези месеци често го има момента на аврал, т.е. бързо да се налата дояждане на нещо сготвено или купено, и в резултат - май ядем повече. Особено познайте кой Sunglasses Освен че всички се въртим вкъщи и се яде по 3-4-5 пъти на ден, а готова храна не се поръчва. Т.е., омръзна ми да готвя и да ядем Sad

Общи условия

Активация на акаунт