Минималистичен начин на живот

• 559 087
  • 12 091
  •   1
Отговори
# 4 695
И моя така се опитваше да ми дава "отпор" ,ама щом съм решила нещо така ще е.Да видиш как сваля тв от стената,изхвърля мебели и уреди.Най-мразя да ми се меша за неща,които той не обслужва или ползва.

# 4 696
  • Варна
Не е много по темата, но последния път, когато целенасочено реших да подкрепям местните дребни търговци, дадох 6 лв за помело в кварталния плод зеленчук. И беше толкова кисело, че не ставаше за ядене. А по принцип обичам киселото. 6 лв в коша... Та така... вече не ме интересува кой подкрепям и къде ми отиват парите, приоритет ми е храната ми да е хубава. Помело - само от Кауфланд, когато е намалено на 2 лв.
Иначе месо например след много разочарования, повече няма да купя от там, а само от близката месарница. Въпреки че е по-скъпо, поне е много качествено. Смисъл не е като да не са ми важни и парите, но качеството ми е най-важно.
Неудобство си е за различни продукти да обикалям различни магазини, но няма как...

Последна редакция: вт, 19 май 2020, 13:00 от Didi168

# 4 697
  • София
Аз все повече откривам удобството да се пазарува онлайн. За храна някак още не се осмелявам, но всичко друго поръчвам смело. Козметика, хигиенни потреби за дома, техника, обувки, дрехи. Когато има нужда. А и по-лесно си преценяваш "по картинка" дали нещо ти трябва наистина или не.

За седмичния пазар - най-лесно става с предварително планиране на меню за няколко дни напред.

Последна редакция: вт, 19 май 2020, 13:54 от Fever Ray

# 4 698
Неудобство си е за различни продукти да обикалям различни магазини, но няма как...
А мен пък ме разтоварва, като тръгна с гръмнала глава след работа сладките приказки по магазините ме успокояват, изпаряват ми се от главата служебните проблеми и почвам да мисля за храна и готвене...! Именно от спец. магазини при мен винаги храната е най хубава, яйцата 2 пъти седмично се зареждат, месото всеки ден, млечният през два дни...в месарницата веднъж седмично носят и фермерско пиле...! Пакетиран хляб абсурд да хапна, никак не ми е вкусен и ми е изкуствен.....купувам от пекарна, по време на ИП пък купихме машина за хляб...ейййй няма такъв хляб, а и ММ си намери занимавка! Joy
Животът в по малкия град е лесен, спокоен,...но който живее в мегаполиси няма друг избор освен по хипермаркетите!

# 4 699
  • Варна
Хахах, глупости! В големите градове също има малки специализирани магазинчета...

"Сладки приказки по магазините"? Дано не си като бабите, които ме влудяват как влизат в магазина за два моркова и 5 минути си бъбрят с магазинерките по лични теми.
Предпочитам да си бъбря сладко сладко с приятелки и семейство, вместо умишлено да правя опашки по магазините.

# 4 700
Хахах, глупости! В големите градове също има малки специализирани магазинчета...

"Сладки приказки по магазините"? Дано не си като бабите, които ме влудяват как влизат в магазина за два моркова и 5 минути си бъбрят с магазинерките по лични теми.
Предпочитам да си бъбря сладко сладко с приятелки и семейство, вместо умишлено да правя опашки по магазините.

хахахахахахахахха !  10x

В големите градове дори има много повече избор за специализирани магазини! Нямал избор освен хипермаркетите хахаха Rolling Eyes

# 4 701
Колкото по-малко е населеното място, толкова по-стеснен е изборът от къде да купиш качествено месо, риба, сирене, хляб и т.н.
Примерно в София имаш хипер, супермаркет, квартално магазинче, гаражче, месарници, та дори и хора, които ти го носят на крака да речем от Родопите. В Ню Йорк вероятно има още по-голям избор. Според джоба и вкуса.

# 4 702
  • София /Абсурдистан
Ама в малките населени места можеш да ходиш пеша до навсякъде и пестиш от траспорт.
 Мими, ти май беше в Бургас, не е толкова малък град. Има си всичко, което има в големите градове.

# 4 703
Мегаполисите обединяват много малки градчета около един по-голям централен град. Има лудница, но има и много спокойни места. Кои европейски градове изобщо са мегаполиси?
А ковид не тръгна ли (по официална информация поне) от пазарче в китайски мегаполис?

# 4 704
Ммм, докато бях в евакуация в шущаците в Кюстендил, открих страхотна месарница. Ама, страхотна! Продават само месо от местните ферми и честно, качеството е изключително. Обслужването, също. В София съм пробвала коя ли не месарница, е, не и не, все на смотльовци попадам, но предполагам, е до късмет.

# 4 705
  • Варна
Какво значи смотльовци? И аз съм забелязала в три месарници във Варна - продавачите са една идея по-наперени, сякаш продават пържоли от извънземни и само от тях може да се купи, но ми е все тая. Купувам си истинско прясно месо и си готвя вкусни манджи.

# 4 706
  • София /Абсурдистан
А ковид не тръгна ли (по официална информация поне) от пазарче в китайски мегаполис?
Те пък накрая да вземат да спрат да плюскат всичко, което мърда. Заради тях пламна цял свят.

# 4 707
Ехеее, големи дебати предизвикало това пазаруване! Joy
Няма възможност,не защото няма избор, а няма време!
Като си тръгнеш от работа в 6ч. и пътуваш до вкъщи станало 8ч. , и малките магазинчета затворили!
Еее, има хора дето не работят, но мен ме няма вкъщи 9 часа, та не мога да обикалям по цял ден из магазинчетата!

# 4 708
Какво значи смотльовци?
Претенции и цени до небесата, а месото наблъскано с вода и/или смърдящо на химикали.

# 4 709
  • Варна
Ехеее, големи дебати предизвикало това пазаруване! Joy
Няма възможност,не защото няма избор, а няма време!
Като си тръгнеш от работа в 6ч. и пътуваш до вкъщи станало 8ч. , и малките магазинчета затворили!
Еее, има хора дето не работят, но мен ме няма вкъщи 9 часа, та не мога да обикалям по цял ден из магазинчетата!

Е хайде сега, колко души работят от 8 до 19 часа 30 дни в месеца?? Все някой от домакинството намира време и пазаруването от малки магазинчета не е проблем. Даже понякога пести време, защото като влезеш в хранителниия хипермаркт, 30 минути не ти мърдат в най-добрия случай.

Общи условия

Активация на акаунт