Гледах! Хареса ми! Препоръчвам го! Искам да споделя... LIV

 • 66 876
 • 770
 •   1
Отговори
# 1
 • вятър в маслините, вятър над хребета
 • Мнения: 14 990
Night on Earth
"Нощ на Земята" е типичен за режисьора калейдоскоп от привидно несвързани истории, преплитащи закачката с тихата мъдрост на интроверта. Пет града, пет таксита, пет обяснения в любов- любов към живота и любов към тези, които го живеем, къде с шумни фанфари, къде с тихата стъпка на уличен котарак. Преразказ е невъзможен за джармушов филм, пък и съвсем ненужен, излишно упражнение е и избирането на любима история (днес ще е тази, утре някоя друга), затова ще нахвърлям набързо няколко неща, които ми направиха впечатление в този филм:

- първо се позачудих защо така го отписахте като не особено значим в творчеството на режисьора. Hа мен ми се стори поне толкова типично джармушовски, колкото Coffee and Cigarettes, и не по-малко изпипан и елегантен.

- още преди това се позачудих Уинона Райдър винаги ли е била толкова скована и неестествена на екран. Много я обичах едно време, но сега се замислям, че май не джебчийската история погреба кариерата и, а липсата на какво да предложи освен изумителната красота на кошутените си очи.

- за пореден път се изумих от способността на Джармуш да подбира актьорите си. Всички, всички бяха идеални в дискретния обков на филмовата огърлица, а комбинацията Армин Мюлер-Щал/лошия вълк от ВВ ме разтопи.

- респект и за способността на режисьора да остави цял сегмент от филма в ръцете на един от актьорите (всички знаем, че римската история е Бенини от-до) и след това да го напасне така органично редом със собствената си визия.

- последно се възхитих от автентичната атмосфера на петте града и майсторството, с което само с няколко дребни щрихи всеки един от градските пейзажи задава специфичен тон на целия сегмент. Никой друг не умее да направи кофите за боклук и порутените фасади на предградие така поетични, както Джармуш. Гледайки бруклинските сцени се присетих за едно момиченце с тетрадка и един господин с тенекиена кутия за обяд, седнали на площадка в подобен заден двор. Джармуш

# 2
 • Мнения: 2 990
"Загиващ ум" (Brain on Fire)

"Историята разказва за злокобното заболяване на мозъка, което бавно тласка героинята към лудостта. Всичко върви добре в живота на 21 годишната Сузана, когато започват да се появяват симптоми, необясними за докторите. Проследете борбата й да запази нормалния ритъм на живота си в тази спираща дъха и неподправена лента."

Интересен е и е по действителен случай

# 3
 • Мнения: 30 735
Все още не съм гледала Жокера и чакам с нетърпение.
Благодаря за новата тема.

# 4
 • Sofia
 • Мнения: 2 087
За тези мацки, които искаха филма онлайн...
https://filmisub.com/filmi/23160-la-sconosciuta-nepoznatata-2006.html
Филмът е страхотен, тежък и на моменти брутален, но за съжаление и истински за случващото се в живота....

# 5
 • На морето!
 • Мнения: 5 678
Благодаря и аз!

Някой има ли отзиви за "Доза щастие"? Мисля да отида да го гледам с големият ми син /на 12,5г/, но се колебая дали ще е подходящ и за него. Надявам се да е лишен от типичния за Бълскарското кино драматизъм, предназначен за малка публика и кино фестивали.

# 6
 • София
 • Мнения: 1 324
“Да свалиш Уолстрийт”
https://m.youtube.com/watch?v=teBhNHNvWh4 - трейлър
Вдъхновен от истински събития. На мен ми хареса.

Гледахме и “Обратно броене” - не ми хареса

# 7
 • Мнения: 3
Малифисент някой гледал ли е?

# 8
 • Мнения: 30 735
Да, аз. Хубав е, за деца.

# 9
 • Мнения: 2 775
"В кръг" на Стефан Командарев е съвсем нелош филм, пепоръчвам ви да го гледате. 

# 10
 • с трима мъже :)
 • Мнения: 2 731
Здравейте и в новата тема.
Зная, че за това си има други теми, но понеже благодарение на вас изгледах някои изключителни филми, искам да ви върна добрината, като ви препоръчам Берлински Вавилон (Babylon Berlin). Сериал е, да. Не е за тази тема, но хора, филмът е наистина много добър и когато го изгледахме, си мислех за вас - да ви го препоръчам. Затова и пиша сега в тази тема.

Brain on Fire го гледахме много отдавна с ММ и странно - този филм разказа моя живот през 2018. И аз бях така, с автоимунно, 7 месеца в/по болници и прочие. Но във филма болестта на момичето е друга и нейните симптоми са с няколко идеи по-тежки. На мен филма много ми хареса, но не мисля, че резюмето, с което го представят е релативно на сто процента.

Като сме заговорили на тая тема, има един уникален филм, пак за автоимунно (МС) с Хилъри Суонк - You're Not You . Да не ми е поне спам поста - ето него ви препоръчвам от сърце. ... и Берлински Вавилон (пак да кажа Simple Smile ).

ПС: Понеже виждам, че питате за Доза Щастие (още не съм, но ще ...скоро) да ви кажа, че Завръщане не е нищо особено. Обикновен филм, може да се убие малко време с него, но нищо повече. Озвучаването, като допълнение, е аматьорско - никакъв професионализъм, в това отношение.

ПС2: Който не е гледал Жокера на кино, да го направи, докато филмът още върви на голям екран (не помня дали ви писах за него). Няма какво да кажа по отношение на Жокера - всичко е изписано, никъде нищо не е преувеличено - не виждам друг толкова силен претендент за оскарските мъжка роля и най-добър филм. Във филма, обаче, има сцени (едни такива дълги кадри, завъртяни, в доста тежки психологични моменти), които само на кино могат да се изживеят и усетят... освен, ако вкъщи нямате над 100 инчов ТВ Simple Smile

Последна редакция: пт, 08 ное 2019, 15:17 от galaBG

# 11
 • Бостън
 • Мнения: 13 244
За тези мацки, които искаха филма онлайн...
https://filmisub.com/filmi/23160-la-sconosciuta-nepoznatata-2006.html
Филмът е страхотен, тежък и на моменти брутален, но за съжаление и истински за случващото се в живота....
Благодаря!

# 12
 • Мнения: 25 303
"В кръг" на Стефан Командарев е съвсем нелош филм, пепоръчвам ви да го гледате. 

Гледахме. Хареса ни. Който е харесал „Посоки“, ще хареса и “В кръг“.  Simple Smile
Имаше някои дребни кусури, ама да не издребняваме чак толкова. Добре са се справили.
Чудя се дали се знае за кого ще е третият филм? Аз предполагам, че за екипи на Бърза помощ.  Laughing

# 13
 • Русе/София
 • Мнения: 1 825
Благодаря и аз!

Някой има ли отзиви за "Доза щастие"? Мисля да отида да го гледам с големият ми син /на 12,5г/, но се колебая дали ще е подходящ и за него. Надявам се да е лишен от типичния за Бълскарското кино драматизъм, предназначен за малка публика и кино фестивали.
Чудя му се и аз,и вероятно тази неделя ще отида да го гледам.

# 14
 • Мнения: 260
Мистериозно убийство      https://www.imdb.com/title/tt1618434/

Много приятно филмче за някой дъждовен следобед.

Общи условия

Активация на акаунт