Минималистичен начин на живот

• 558 880
  • 12 091
  •   1
Отговори
# 4 815
Е как пералня ще е в баня, нали се мокри там?

# 4 816
  • Mediterraneo
Зависи от банята, разбира се. Много перални се намират в баните, не е нищо необикновено. Моята пък е на терасата заедно с бойлера. Терасата не е остъклена, слънцето я пече пряко по цял ден.

# 4 817
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Зависи от банята и оформянето в нея на мократа част.

# 4 818
  • София /Абсурдистан
У нас бойлер, пералня и сушилня са в шкафове в антрето. Когато ползвам пералня и сушилня ги отварям. Друго място за тях няма.

# 4 819
  • Варна
И моята пералня е в банята. С душ кабина сме, нищо не се мокри.

Обаче, Тарталета, пералня и бойлер на неостъклена тераса за пръв път чувам. Flushed Слънцето и бойлера ли огрява по цял ден? Не е ли опасно? Ами като вали, не влиза ли дъжд в тая тераса?

# 4 820
  • Mediterraneo
Ако намеря стара снимка, ще пусна, че сега съм разхвърляла да пера килими по терасата. Дъжд не ги вали, бойлерът си го пече. В целия квартал са така разположени перални и бойлери, така продават апартаментите, явно не е проблем.

# 4 821
  • Варна
Това със сигурност не е в България...

# 4 822
На мен отначало ми беше странно как в ОК баните са без сифон на пода, а си имат вана със завеса/стъклена преграда или душ кабина. Много бързо видях обаче удобството да ти е сух пода. Е, има странности като мокет в банята, но реално по снимки само съм го виждала подобно решения. И тук много от къщите имат перално помещение. Нашата няма, но пък кухнята ми е отделена от холотрапезарията с врата. Не знам защо в България така масово навлязоха тези общи кухня - дневна - хол. Колкото и да е голямо помещението, не мисля, че е удобно. Мен аспиратора ме дразни повече от пералнята.

# 4 823
  • Варна
За мен е много удобно хол и куня да са на едно. Едно помещение се отоплява по-лесно от две. Пести се място. И най-вече можеш да готвиш, без да си изолиран от семейството и гостите, да си говорите, да гледаш същия телевизор. И сервирането е по-лесно, без да се пренася посуда през коридора. Единствено ако готвиш нещо много миризливо, може да се омирише, но пък с един мощен аспиратор проблемът се решава.

# 4 824
  • Mediterraneo
Не е в България, да. И тук масово баните са без сифони. Свикнах вече, но ако правя някога ремонт, веднага бих си сложила сифон.

# 4 825
В България все още е много разпространено пералнята да е в кухнята. Аз тук никъде не съм виждала такова разпределение. Ако пералнята е в дома - или е в банята, или в самостоятелно обособено помещение.
Аз съм живяла в два апартамента в Лондон и един в САЩ. И в трите пералнята беше в кухнята.

# 4 826
Винаги съм искала общи кухня- трапезария- хол и сега ги постигнах. Ами много ми е удобно, не се изолирам в кухнята, домакинствам си с кеф. Сифон в банята нямам и ми беше много странно в началото. Сега ми е ОК, не бих го променила това. Пералнята и върху нея сушилнята са ми в банята, нищо им няма.

# 4 827
  • В заешката дупка

Не е задължително да се мокри. А и да се мокри, не е задължително водата да стига до пералнята.

Всичко си зависи от банята - големина, разпределение и т.н.

# 4 828
Не знам защо в България така масово навлязоха тези общи кухня - дневна - хол. Колкото и да е голямо помещението, не мисля, че е удобно. Мен аспиратора ме дразни повече от пералнята.
И за мен не е удобно хол и кухня в едно, нашето помещение беше доста голямо, свързано с портал, специално си го разделих, така ми се получи 18 квадрата хол и 12 квадрата кухня. Не искам като седна в хола да виждам кухненски посуда и тенджери...отделно, когато се наложи гости да спят в хола не им влизам в стаята сутринта, това обаче се случва много рядко, та не е това основната причина... Храним се в кухнята с голяма маса, говорим, споделяме, нарочно не сложихме телевизор! После всеки се занимава с каквото иска, телевизия в хола, детето ако иска в детската...! Не готвя астия, които изискват повече от 15 минути край печката, слагам по кукъри, слоукукъри и фурни и си отивам в хола! Много ми се иска суха баня и на мен, но е малка и никак не се получава разпределението...

# 4 829
  • София /Абсурдистан
И на мен не ми е удобно хол и кухня в едно. Всичко се вмирива като се готви, аспиратора вдига много шум и заглушава телевизора. В новото ни жилище кухнята и трапезарията задължително ще са отделно от дневната. Поне лично се убедих, че не искам да са заедно.
Виждала съм заедно холокухня на 50 кв м, е, съвсем друго е. У нас е на 25 и никак не ми харесва двете неща да са на едно място.

Последна редакция: сб, 30 май 2020, 23:06 от The Iron Lady

Общи условия

Активация на акаунт